Ingredientai:
tešlai:
- 1 indelis kondensuoto pieno;
- 1 kiaušinis;
- 50 g sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 7 valg. šaukšt. miltų;
- 1 valg. šaukšt. kakavos miltelių.
pertepimui:
- 500 g grietinės;
- 0,5 stiklinės cukraus;
- 1 citrinos sultys.
Gaminimas:
Iškepkite biskvitus:
1. Kiaušinį išplakite su tirpintu sviestu, kepimo milteliais, kondensuotu pienu. Suberkite miltus ir gerai išplakite.
2. Perskirkite tešlą į dvi dalis, į vieną įberkite kakavos miltelių.
3. Iškepkite du biskvitus: vieną tamsų, kitą šviesų. Kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje penkiolika minučių.
4. Atvėsusius biskvitus perpjaukite išilgai į 2 dalis, gausite 4 lakštus.
Paruoškite pertepimą:
5. Visus ingredientus išplakite ir paruoštu kremu pertepkite lakštus. Puoškite uogomis ir atšaldykite.
Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristato lietuviškos virtuvės kavinė Druskininkuose „Senasis Nemunas“. O ar žinojote, jog 2021 m. Druskininkuose vyks XI Pasaulio lietuvių žaidynės? Nors dėl teisės rengti XI-asias pasaulio lietuvių sporto žaidynes varžėsi Palanga, Klaipėda, Birštonas, visgi buvo pasirinkti Druskininkai dėl puikios sporto infrastruktūros, visapusiškai pritaikytos profesionalioms sporto varžyboms ir masiniams sporto renginiams.