„100 tortų Lietuvai“: jaunojo virtuvės šefo Roko Galvono tortas „Razina“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Tortas „Razina“
Tortas „Razina“ / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g rudojo cukraus;
  • 180 ml pieno;
  • 250 g razinų;
  • 15 g sodos;
  • acto (sodai nugesinti);
  • 200 g miltų;
  • 5 g vanilinio cukraus;
  • 100 g lazdyno riešutų.

kremui:

  • 200 g maskarponės sūrio;
  • 300 g grietinėlės;
  • 150 g cukraus;
  • 50 g karamelės;
  • 100 g spanguolių;
  • 30 g medaus;
  • 50 g likerio;
  • 40 g viskio.

Išsikepkite lakštus:

1. Razinas užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti apie 2 val. Tuomet jas sutrinkite trintuvu iki piurė konsistencijos.

2. Kiaušinio baltymus išplakite iki putų. Dėkite rudąjį cukrų, po vieną trynį ir viską išplakite. Supilkite pieną ir actu nugesintą sodą. Masę supilkite į razinų piurė ir viską labai gerai išmaišykite.

3. Po truputį sijokite miltus, vanilinį cukrų ir maišykite tešlą. Riešutus suskaldykite ir įmaišykite į tešlą. Kepkite norimo dydžio lakštus iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pagaminkite kremą:

1. Grietinėlę išplakite. Į ją po truputį įmaišykite cukrų, maskarponės sūrį bei viską gerai išplakite. Į masę įpilkite viskio.

2. Masę dalinkite į dvi lygias dalis. Į vieną įmaišykite karamelę ir dėkite trumpam į šaldytuvą.

3. Spanguoles susitrinkite su medumi.

Surinkite tortą:

1. Torto lakštus sulaistykite likeriu ir sluoksniuokite ant lakštų tepdami skirtingus kremus. Į vidurinį sluoksnį įdėkite spanguolių.

2. Prieš patiekdami, palikite jį 3–4 val. subręsti.

3. Dekoruokite šokoladu, uogomis, morengais.

Asmeninio albumo nuotr./Tortas „Razina“
Asmeninio albumo nuotr./Tortas „Razina“

Torto autorius – šefas Rokas Galvonas negali skųstis mažu užimtumu. Nuo 12 metų banketus aptarnaujančiam ir 16-os savo įmonę įkūrusiam jaunajam verslininkui veiklos tikrai netrūksta.

Jaunų žmonių užimtumu rūpinasi ir Druskininkų jaunimo užimtumo centras – vienas moderniausių visoje Lietuvoje. Čia gali ateiti kiekvienas norintis jaunuolis bei užsiimti mėgstama veikla. Druskininkų JUC yra skirtingos erdvės centro viduje (jaunimo erdvė, renginių salė, choreografijos bei konferencijų erdvės). Druskininkų jaunimo centre įrengtas riedlenčių parkas, parkūro, gimnastų aikštelės, lauko ir stalo teniso erdvės, krepšinio, tinklinio aikštelės. Čia jaunimas suranda ir visas priemones, pradedant riedučiais, kamuoliais bei baigiant lauko teniso raketėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų