Ingredientai
skaidriam sluoksniui:
- 1 l vandens;
- 100 g išbrinkintos želatinos;
- cukraus, pagal skonį;
- citrinos sulčių; pagal skonį.
gėlėms:
- 50 ml karšto pieno;
- 13 g išbrinkintos želatinos;
- maistinių dažų.
apatiniam 1-am sluoksniui:
- spalvotos želė, paruoštos pagal instrukciją ant pakelio.
apatiniam 2-am sluoksniui:
- 150 ml jogurto;
- 25 g išbrinkintos želatinos.
Pagaminkite skaidrų sluoksnį:
1. Želatiną kaitinkite kol ištirps.
2. Į karštą vandenį sudėkite cukrų, citrinos sultis.
3. Želatiną sumaišykite su paruoštu vandens mišiniu.
4. Masę supilkite į indą ir palikite bent 7 valandoms.
Paruoškite mišinį gėlėms:
1. Karštą pieną sumaišykite su maistiniais dažais ir pašildyta želatina.
Pagaminkite apatinius torto sluoksnius:
1. Pirmam sluoksniui paruoškite spalvotą želė pagal instrukciją ant pakelio.
2. Antram sluoksniui želatiną pašildykite ir sumaišykite su jogurtu.
Surinkite tortą:
1. Švirkštą su adata pripildykite gėlėms skirtu ruošiniu. Į sustingusį skaidrų sluoksnį „smeikite“ adatą ir formuokite gėles.
2. Ant suformuotų gėlių pilkite pirmą sluoksnį.
3. Pirmam sluoksniui sustingus, pilkite antrą sluoksnį.
4. Pagamintą tortą palikite inde per naktį.
5. Išimkite tortą iš indo ir patiekite.
Šiam įspūdingam želė tortui būtinas vanduo. Įspūdingas jo kiekis – 2500 kubinių metrų – telpa į Druskininkų vandens parko baseinus. Tokį patį geriamojo vandens kiekį suvartoja Druskininkų miesto gyventojai ir svečiai per parą. Į 10 000 standartinių vonių telpantis baseinuose esantis vanduo išleidžiamas per 12 valandų, tačiau baseinai pildomi ir pašildomi šešiskart lėčiau.