Ingredientai (22 cm skersmens torto formai):
biskvitams:
- 170 g cukraus;
- 4 kiaušiniai;
- 80 g saulėgrąžų aliejaus;
- 170 g miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
pertepimui:
- 1 (397 g) skardinė kondensuoto pieno;
- 500 ml plakamos grietinėlės;
- 50 g šaltyje džiovintų šaltalankių miltelių;
- 20 g želatinos miltelių;
- 100 ml vandens.
papuošimui:
- šaltyje džiovintų šaltalankių.
Iškepkite biskvitą:
1. Sausus produktus (miltus ir kepimo miltelius) sumaišykite bei persijokite.
2. Kitame inde plakite kiaušinius su cukrumi, kol masė tampa balkšva. Į gautą masę įmaišykite išsijotus miltus.
3. Gerai išmaišykite, padalinkite į 3 dalis ir kepkite kiekvieną lakštą atskirai po 8–10 min. formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Taip visi lakštai bus vienodo storio.
4. Biskvitus kepkite 160 laipsnių orkaitėje. Mediniu smeigtuku patikrinkite, ar lakštas iškepė.
5. Iškepusius lakštus palikite, kad atvėstų.
Paruoškite pertepimą:
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu, leiskite išbrinkti.
2. Suplakite grietinėlę iki standžių putų. Tada įmaišykite kondensuotą pieną ir šaltalankių miltelius.
3. Išbrinkusią želatiną pašildykite, kad ištirptų, ir įmaišykite į kremo masę.
Surinkite tortą:
1. Į torto formą įtieskite apskritimą iš kepimo popieriaus ir dėkite pirmą biskvito lakštą. Tada dėkite 1/3 kremo, ant jo – lakštą ir vėl kremą. Taip surinkite visus 3 lakštus.
2. Tortą šaldytuve laikykite mažiausiai 2 valandas, geriausia – per naktį.
3. Papuoškite šaltalankių uogomis ar kaip tik širdis geidžia. Skanaus!
Jurgita, projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyvė, ypač džiaugėsi turėdama galimybę prisidėti prie šalies gimtadienio šventės. Vakar Lietuvoje minėta dar viena svarbi data – Lietuvos persitvarkymo sąjūdžio trisdešimtmetis. Tais pačiais 1988 m. spalio 30 d. torto autorės mėgstamuose Druskininkuose, ant Miesto muziejaus pastato – vilos „Linksma“ bokšte, pirmą kartą oficialiai per visą Lietuvos istoriją buvo iškelta Lietuvos trispalvė.