„100 tortų Lietuvai“: kulinarinio puslapio „Saldūs gardėsiai“ autorės skaičių tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Skaičių tortas
Skaičių tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 200 g sviesto;
  • 200 g medaus;
  • 200 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. cinamono;
  • 4 kiaušiniai;
  • 700 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

kremui:

  • 300 g maskarponės sūrio;
  • 400 g grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 4 valg. šaukšt. cukraus;
  • citrinos sulčių.

obuolienės įdarui:

  • 0,5 kg obuolių
  • 100 g cukraus
  • 2 arbat. šaukšt. cinamono.

Pagaminkite biskvitą:

1. Sviestą, cukrų, medų, vanilinį cukrų ir cinamoną sudėkite į puodą. Ant nedidelės ugnies pašildykite iki vientisos masės ir palikite atvėsti apie 20 min.

2. Tada į puodą muškite kiaušinius ir plakite.

3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į puodą. Tešlą minkykite tol, kol nelips prie rankų, vėliau ją valandai dėkite į šaldytuvą.

4. Kočiokite pasirinktos formos keturis lakštus, kurių storis apie 0,5–1 cm. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10–15 min.

Paruoškite kremą:

1. Supilkite grietinėlę, maskarponės sūrį, cukrų. Plakite iki standžios vientisos masės, supilkite citrinos sultis pagal skonį.

Paruoškite obuolienę:

1. Obuolius nulupkite, smulkiai supjaustykite, suberkite į puodą su cukrumi ir cinamonu.

2. Virkite apie puse valandos, kol obuoliai suminkštės ir pasidarys vientisos masės.

3. Palikite atvėsti.

Surinkite tortą:

1. Į konditerinį maišelį dėkite kremą. Ant lakšto šonų išspauskite kremą, o per vidurį dėkite obuolienę, uždenkite kitu lakštu, kurį padenkite tik kremu.

2. Tortą puoškite pagal norus ir pageidavimus.

Asmeninio albumo nuotr./Skaičių tortas
Asmeninio albumo nuotr./Skaičių tortas

Torto autorė Rugilė, atstovaujanti savo kulinarinę „Facebook“ paskyrą „Saldūs gardėsiai“, yra iš Druskininkų – miesto, kuriame jau gegužės 27 d. vyks baigiamasis projekto „100 tortų Lietuvai“ renginys.

Rugilė, be abejo, žino Druskininkuose įsikūrusį, išskirtinę istoriją turinti restoraną „Kolonada“. Žymiai anksčiau jo vietoje buvo Druskininkų kurorto kurhauz‘as – vienas pirmų visuomeninės paskirties miestelio statinių, tačiau I Pasaulinio karo metais jis sudegė. Restorano „Kolonada“ pastatas buvo pastatytas Lenkijos laikais ir, kaip ir kurhauz’as, atliko savotiškos poilsiautojų suėjimo vietą. Čia, parke, sezono metu grodavo orkestrai, vykdavo koncertai. Nepriklausomybės metais pastatas iš esmės buvo perstatytas, tačiau visos senovinės formos buvo išlaikytos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis