Ingredientai:
pyragui:
- 3 puodeliai miltų;
- 1 puodelis cukraus;
- 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
- 3 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 2 puodeliai apelsinų sulčių;
- 1/4 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
- lašelis apelsinų ekstrakto;
- lašelis vanilės ekstrakto.
kremui:
- 4 skardinės riebaus kokosų pieno;
- lašelis vanilės ekstrakto;
- 1 valg. šaukšt. agavų sirupo.
Iškepkite pyragą:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.
2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.
3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.
4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.
Pagaminkite kremą:
1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.
2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.
3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.
4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.
Skanaus!