„100 tortų Lietuvai“: „Marijos sandėliuko“ autorės veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Tiek tortų, kiek jų Druskininkuose buvo gegužės 26-ąją, šis kurortas, galbūt dar nematė. Skaičiuojant 100-ąją dieną po Vasario 16-osios, kai Lietuva oficialiai minėjo Valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejų, Druskonio ežero pakrantėje rinkosi projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai, suburti kulinarinių knygų autorės, tinklaraštininkės Renatos Ničajienės. 15min skelbia dar keletą receptų, kurie viršijo projekto sumanytojos planus – tortų receptais panoro pasidalinti per 100 dalyvių!
Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

pyragui:

  • 3 puodeliai miltų;
  • 1 puodelis cukraus;
  • 1/4 arbat. šaukšt. druskos;
  • 3 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 puodeliai apelsinų sulčių;
  • 1/4 puodelio saulėgrąžų aliejaus;
  • lašelis apelsinų ekstrakto;
  • lašelis vanilės ekstrakto.

kremui:

  • 4 skardinės riebaus kokosų pieno;
  • lašelis vanilės ekstrakto;
  • 1 valg. šaukšt. agavų sirupo.

Iškepkite pyragą:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Pyrago formą ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais.

2. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus, o kitame – šlapius.

3. Į šlapius ingredientus iš pradžių įmaišykite puodelį sausų, tada – likusius sausus ingredientus.

4. Kepkite 50–60 min. arba kol įkištas ir ištrauktas dantų krapštukas nebus aplipęs tešla.

Asmeninio albumo nuotr./Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
Asmeninio albumo nuotr./Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Pagaminkite kremą:

1. Išvakarėse į šaldytuvą įdėkite kokosų pieno skardines, o metalinį dubenį, kuriame plaksite kremą, įdėkite į šaldiklį 15 min. prieš plakimą.

2. Atidarius skardines, šaukštu iškabinkite ant viršaus susistovėjusį kokosų kremą. Likusį kokosų vandenį laikykite šaldytuve – galėsite sunaudoti vaisių kokteiliams, tačiau šiame recepte jo neprireiks.

3. Supilkite agavos sirupą ir vanilės ekstraktą. Plakite, kol gausite kremo tekstūrą.

4. Kai pyragas atvės, pertepkite jį kremu.

Skanaus!

Asmeninio albumo nuotr./Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu
Asmeninio albumo nuotr./Veganiškas apelsinų pyragas su vaniliniu kokosų kremu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis