„100 tortų Lietuvai“: netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“, papuošiantis Velykų stalą

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“ / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

kepenėlių blynams:

  • 500 g vištų kepenėlių;
  • 100 g morkų;
  • 30 g svogūno;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 valg. šaukšt. majonezo;
  • 200 ml pieno;
  • 5 valg. šaukšt. grikių miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • druskos;
  • pipirų;
  • apie 50 g aliejaus.

įdarui:

  • 250 g tarkuotų morkų;
  • 100–150 g svogūno;
  • 100 g kietojo sūrio;
  • 150 g lieso jogurto;
  • 200 g majonezo;
  • 200 g tepamo varškės sūrelio;
  • 2 skiltelės (arba pagal skonį) česnako;
  • 1 arbat. šaukšt. (arba pagal skonį) garstyčių;
  • 1 arbat. šaukšt. (arba pagal skonį) krienų;
  • 50 g špinatų;
  • 4 kietai virtų kiaušinių tryniai;
  • pipirų (pagal skonį).

Iškepkite blynus:

1. Visus kepenėlių blynams skirtus ingredientus susmulkinkite smulkintuve iki vientisos masės ir palikite 5–10 min.

2. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kepenėlių lietinius blynus. Kepant 24 cm skersmens keptuvėje, iškepsite 8 lietinius blynus (kiekvieno skersmuo bus apie 18 cm).

Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Pagaminkite įdarą:

1. Morkų įdarui pakepinkite morkas su svogūnais, jei reikia paskaninkite pipirais, druska.

2. Sumaišykite sūrį, jogurtą, majonezą, pusę tepamo varškės sūrelio, česnaką, garstyčias ir krienus. Tai bus pikantiškasis įdaras.

3. Trečdalį pikantiškojo įdaro sumaišykite su virtų kiaušinių tryniais iki kreminės masės. Tai bus kiaušinių įdaras.

4. Žaliajam įdarui nuplikykite špinatus, susmulkinkite smulkintuvu ir sumaišykite su likusia puse tepamo varškės sūrelio iki kreminės masės.

Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Surinkite tortą:

1. Pagal šiame recepte pateiktus ingredientus geriausiai tinka 18 cm diametro apvali forma.

2. Pertepkite kepenėlių blynus šiais skirtingais įdarais ir palikite tortą mažiausiai keletui valandų šaldytuve.

3. Paruoštą tortą aptepkite likusiu pikantišku kremu. Puoškite jūsų mėgstamomis daržovėmis, duonos traškučiais, saulėgrąžų sėklomis.

Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“
Asmeninio albumo nuotr./Netradicinis kepenėlių tortas „Istorija“

Šis tortas savo skoniais, spalvomis bei natūralumu primins prieškario Lietuvą. Tuo pačiu, kaip rašė jo autorė p.Geliana, jis papildys jau įprastus šventinius skonius bei atvers naują puslapį kulinarijos istorijoje.

O besidomintys Druskininkų kurorto istorija kviečiami apsilankyti viloje „Linksma“, įsikūrusioje Miesto muziejuje. Norintys susipažinti su kultūriniu paveldu ir moderniu menu laukiami miško muziejuje „Girios aidas“. Iš viso Druskininkų mieste ir jo apylinkėse veikia net 10 muziejų ir galerijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis