„100 tortų Lietuvai“: „PANK’olio“ komandos morkų tortas Velykoms

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
„PANK’olio“ komandos morkų tortas
„PANK’olio“ komandos morkų tortas / Restorano archyvo nuotr.

Ingredientai:

pyragui:

  • 1,5 stiklinės cukraus;
  • 2/3 stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 4 kiaušiniai;
  • 3–4 didesnių (400 g) žalių morkų;
  • 2 stiklinės kvietinių miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 250 g maskarponės sūrio.

I glaistui:

  • 250 g natūralios grietinėlės (35 proc. riebumo);
  • 250 g maskarponės sūrio.

II glaistui:

  • 75 g vandens;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g kondensuoto sutirštinto pieno;
  • 40 g želatinos;
  • 150 g baltojo šokolado;
  • 75 g morkų sulčių.

Iškepkite tortą:

1. Morkas smulkiai sutarkuokite. Išplakite cukrų, kiaušinius ir aliejų iki vientisos masės, suberkite tarkuotas morkas ir gerai sumaišykite.

2. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Gautą masę sumaišykite su prieš tai paruošta kiaušinių mase.

3. Supilkite tešlą į sviestu ar aliejumi išteptą formą (dugną rekomenduotina iškloti kepimo popieriumi).

4. Prieš kepant, tešlos masę pagardinkite maskarponės sūriu, jį atsitiktinai šaukštu paskirstant po visą masę.

5. Kepkite iki 180 laipsnių (jei su vėjeliu – 160 laipsnių) įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių.

Dekoruokite:

Morkų pyrago masę specialiai šventinei progai restorano „PANK’olis“ komanda glaistė maskarponės sūrio ir plaktos grietinėlės mase, o dekoravo morkų-kondensuoto pieno ir balto šokolado glaistu bei karamelizuotais morkų traškučiais.

Restorano archyvo nuotr./„PANK’olio“ komandos morkų tortas
Restorano archyvo nuotr./„PANK’olio“ komandos morkų tortas

Gardaus torto linkinčios „PANK’olio“ komandos tortas tikrai papuoš Velykų stalą ir džiugins prie jo susirinkusius šeimos narius bei artimuosius.

Kita draugėn gimines suburianti šventė – Kalėdos, Druskininkuose nuo 2012 metų sutinkamos senųjų gydyklų parke įrengiant kalėdinių eglučių parką, kuris sulaukia neeilinio druskininkiečių ir miesto svečių dėmesio. Eglutes puošia kurorte veikiančių sanatorijų, viešbučių, SPA centrų ir kitų įmonių bei įstaigų kolektyvai, o gražiausias eglutes papuošę kolektyvai apdovanojami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis