Ingredientai:
pyragui:
- 1,5 stiklinės cukraus;
- 2/3 stiklinės alyvuogių aliejaus;
- 4 kiaušiniai;
- 3–4 didesnių (400 g) žalių morkų;
- 2 stiklinės kvietinių miltų;
- 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 250 g maskarponės sūrio.
I glaistui:
- 250 g natūralios grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 250 g maskarponės sūrio.
II glaistui:
- 75 g vandens;
- 150 g cukraus;
- 100 g kondensuoto sutirštinto pieno;
- 40 g želatinos;
- 150 g baltojo šokolado;
- 75 g morkų sulčių.
Iškepkite tortą:
1. Morkas smulkiai sutarkuokite. Išplakite cukrų, kiaušinius ir aliejų iki vientisos masės, suberkite tarkuotas morkas ir gerai sumaišykite.
2. Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Gautą masę sumaišykite su prieš tai paruošta kiaušinių mase.
3. Supilkite tešlą į sviestu ar aliejumi išteptą formą (dugną rekomenduotina iškloti kepimo popieriumi).
4. Prieš kepant, tešlos masę pagardinkite maskarponės sūriu, jį atsitiktinai šaukštu paskirstant po visą masę.
5. Kepkite iki 180 laipsnių (jei su vėjeliu – 160 laipsnių) įkaitintoje orkaitėje 45–50 minučių.
Dekoruokite:
Morkų pyrago masę specialiai šventinei progai restorano „PANK’olis“ komanda glaistė maskarponės sūrio ir plaktos grietinėlės mase, o dekoravo morkų-kondensuoto pieno ir balto šokolado glaistu bei karamelizuotais morkų traškučiais.
Gardaus torto linkinčios „PANK’olio“ komandos tortas tikrai papuoš Velykų stalą ir džiugins prie jo susirinkusius šeimos narius bei artimuosius.
Kita draugėn gimines suburianti šventė – Kalėdos, Druskininkuose nuo 2012 metų sutinkamos senųjų gydyklų parke įrengiant kalėdinių eglučių parką, kuris sulaukia neeilinio druskininkiečių ir miesto svečių dėmesio. Eglutes puošia kurorte veikiančių sanatorijų, viešbučių, SPA centrų ir kitų įmonių bei įstaigų kolektyvai, o gražiausias eglutes papuošę kolektyvai apdovanojami.