Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: „Piestro“ kepyklos pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena
Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena / Kepyklos archyvo nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

tešlai:

  • 400 g miltų;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 5 g mielių;
  • 100 g augalinio aliejaus arba sviesto;
  • 100 ml pieno.

įdarui:

  • 500 g kiaulienos;
  • 1 valg. šaukšt. majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. garstyčių;
  • pipirų, pagal skonį;
  • rozmarino, pagal skonį;
  • 1–2 pomidai;
  • kiaušinis.

Pagaminkite tešlą:

1. Inde sumaišykite miltus, mieles, cukrų, druską.

2. Kambario temperatūros sviestą arba augalinį aliejų sumaišykite su miltų mišiniu. Pilkite pieną ir viską gerai išminkykite.

3. Paruoštą tešlą dėkite į šaltą vietą „pailsėti“.

Pagaminkite įdarą:

1. Kiaulieną supjaustykite nedideliais kubeliais, berkite prieskonius, dėkite majonezą, garstyčias. Išmaišykite. Paruoštą masę apkepinkite keptuvėje ant vidutinės temperatūros įkaitintame aliejuje.

Formuokite pyragą:

1. Pravėsus įdarui, iš tešlos iškočiokite du lakštus. Pirmąjį lakštą dėkite į kepimo formą, ant lakšto dėkite mėsos įdarą, pomidorus. Ant viršaus dėkite antrąjį tešlos lakštą.

2. Paruoštą pyragą tepkite kiaušiniu ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Pyragą kepame apie 40 min.

3. Pjaustykite ketvirčiais arba aštuntadaliais ir tiekite su trinta sriuba arba sultiniu.

Kepyklos archyvo nuotr. /Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena
Kepyklos archyvo nuotr. /Pyragas „Porco Rosso“ su kapota kiauliena

Projekte „100 tortų Lietuvai“ dalyvaujančios kepyklos „Piestro“ pavadinimas – tai dviejų angliškų žodžių „pie“ (lt. pyragas) ir „maestro“ junginys. Pyragų maestro dalyvaus ir gegužės 26 d., šeštadienį, vyksiančioje „100 tortų Lietuvai“ šventėje Druskininkuose.

Čia galima prisėsti prie vieno garsiausių Lietuvos maesto – lietuvių kino, teatro ir televizijos aktoriaus bei režisieriaus Donato Banionio. Skulptūra, vaizduojantį D.Banionį su knyga rankoje, pastatyta šalia sveikatingumo ir poilsio centro „Grand SPA Lietuva“ ir sveria apie 100 kilogramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos