„100 tortų Lietuvai“: „Prezo“ kepyklėlių karamelinis „Napoleonas“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Karamelinis „Napoleonas“
Karamelinis „Napoleonas“ / „Prezo“ archyvo nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 400–500 g kvietinių miltų;
  • 1 kiaušinis;
  • 150 g sviesto;
  • 240 g grietinės.

kremui:

  • 170 g sviesto;
  • 30 g citrinos sulčių;
  • 450 g karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno.

Iškepkite lakštus:

1. Iš tešlai skirtų produktų užminkykite tešlą – miltus maišykite su sviestu iki trupinių, supilkite kiaušinius ir grietinę bei užminkykite tešlą. Jei tešla per minkšta, dėkite dar miltų.

2. Dėkite į šaldytuvą, atšaldykite mažiausiai 2 valandas.

3. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite plonus lakštus ir subadykite. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 11 min.

Paruoškite kremą:

1. Iš visų jam skirtų produktų išplakite kremą: į plakiklį sudėkite sviestą ir supilkite citrinos sultis. Plakite, kol išeis puri masė. Dėkite karamelinį saldintą sutirštintą pieną, dar pamaišykite, kol viskas susijungs.

Surinkite tortą:

1. Iškeptus lakštus pertepkite paruoštu kremu. Apibarstykite šonus ir viršų trupiniais.

2. Palikite per naktį sustingti.

„Prezo“ archyvo nuotr. /Karamelinis „Napoleonas“
„Prezo“ archyvo nuotr. /Karamelinis „Napoleonas“

Su šiuo tortu projekte dalyvaujančios „Prezo“ kepyklėlės, ruošdamos plataus saldžių ir nesaldžių kepinių asortimentą, labai atidžiai renkasi tiekėjus ir naudoja kokybiškas žaliavas, pavyzdžiui, į jų kepinių sudėtį įeinančiuose riebaluose nėra GMO, konservantų, hidrintų riebalų bei sintetinių emulsiklių, o gamindami daugelį produktų naudoja natūralų sviestą.

Nuo natūralaus beveik nesiskiria ir sniegas, kuris dengia Druskininkų pašonėje įsikūrusios „Snow Arenos“ slidinėjimo trasas. Jis sustiprina tikrų kalnų žiemos vaizdą ir įspūdį: pramogų komplekso interjeras atkartoja kalnų miestelio gatvę, kuria einantys atsiduria ant kalno. Arena patenka į didžiausių pasaulio uždarų slidinėjimo trasų penketuką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis