„100 tortų Lietuvai“: „Radharanės“ vadovės Rasos Mačiulienės veganiškas šokoladinis tortas

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Veganiškas šokoladinis tortas
Veganiškas šokoladinis tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Ingredientai:

biskvitui:

  • 250 g sojų pieno;
  • 50 g alyvuogių aliejaus;
  • 200 g baltų kvietinių miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 50 g kakavos;
  • 20 g kepimo miltelių.

pertepimui:

  • 150 g anakardžių riešutų;
  • 100 g kokoso pieno;
  • 50 g cukraus;
  • 2 g macha arbatos;
  • žaliosios citrinos.

kremui:

  • 200 g juodo šokolado;
  • 200 g kokoso pieno;
  • 50 g cukraus.

Iškepkite biskvitą:

1. Biskvitui skirtus produktus suberkite į dubenį ir išmaišykite šaukštu iki vienalytės masės.

2. Supilkite gautą masę į 26 cm skersmens torto kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.

Pagaminkite pertepimą:

1. Pertepimui skirtus riešutus sumalkite, užpilkite kokoso pienu, įberkite cukraus, arbatos miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės ir įspauskite sultis. Viską gerai išmaišykite.

2. Kremui skirtus produktus pašildykite garų vonelėje, kol ištirps šokoladas ir cukrus. Išmaišykite ir atvėsinkite. Atvėsintą kremą išplakite plaktuvu.

Suformuokite tortą:

1. Iškeptą biskvitą perpjaukite pusiau. Pertepkite riešutų įdaru ir šokoladiniu kremu. Dėkite antrą dalį biskvito ir užtepkite likusi kremą.

2. Papuoškite šokolado drožlėmis.

Asmeninio albumo nuotr./Veganiškas šokoladinis tortas
Asmeninio albumo nuotr./Veganiškas šokoladinis tortas

Tortą pristatantis vegetarinio maisto restoranas „Radharanė“ – tikras atradimas sveiko, pikantiško bei išskirtinio maisto mėgėjui.

Istorijos mėgėjams ne vieną atradimą dovanoja Druskininkų miesto muziejus. Pavyzdžiui, jo archyvuose saugomi dokumentai teigia, jog mokslininkams atlikus Druskininkų šaltinių mineralinio vandens cheminės sudėties tyrimus ir pateikus duomenis carui Nikolajui I, 1837 m. buvo gautas leidimas vystyti Druskininkuose kurortą bei suteiktas 25 tūkst. rublių sidabru kreditas. Per keletą metų buvo nusausinta pelkėta dirva prie šaltinių, pastatytos vonių maudyklės, mineralinio vandens statiniai, namai šeimoms, šaltinių sargybinio būdelė, įrengtas keltas per Nemuną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis