Ingredientai:
biskvitui:
- 250 g sojų pieno;
- 50 g alyvuogių aliejaus;
- 200 g baltų kvietinių miltų;
- 200 g cukraus;
- 50 g kakavos;
- 20 g kepimo miltelių.
pertepimui:
- 150 g anakardžių riešutų;
- 100 g kokoso pieno;
- 50 g cukraus;
- 2 g macha arbatos;
- žaliosios citrinos.
kremui:
- 200 g juodo šokolado;
- 200 g kokoso pieno;
- 50 g cukraus.
Iškepkite biskvitą:
1. Biskvitui skirtus produktus suberkite į dubenį ir išmaišykite šaukštu iki vienalytės masės.
2. Supilkite gautą masę į 26 cm skersmens torto kepimo formą. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Pagaminkite pertepimą:
1. Pertepimui skirtus riešutus sumalkite, užpilkite kokoso pienu, įberkite cukraus, arbatos miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės ir įspauskite sultis. Viską gerai išmaišykite.
2. Kremui skirtus produktus pašildykite garų vonelėje, kol ištirps šokoladas ir cukrus. Išmaišykite ir atvėsinkite. Atvėsintą kremą išplakite plaktuvu.
Suformuokite tortą:
1. Iškeptą biskvitą perpjaukite pusiau. Pertepkite riešutų įdaru ir šokoladiniu kremu. Dėkite antrą dalį biskvito ir užtepkite likusi kremą.
2. Papuoškite šokolado drožlėmis.
Tortą pristatantis vegetarinio maisto restoranas „Radharanė“ – tikras atradimas sveiko, pikantiško bei išskirtinio maisto mėgėjui.
Istorijos mėgėjams ne vieną atradimą dovanoja Druskininkų miesto muziejus. Pavyzdžiui, jo archyvuose saugomi dokumentai teigia, jog mokslininkams atlikus Druskininkų šaltinių mineralinio vandens cheminės sudėties tyrimus ir pateikus duomenis carui Nikolajui I, 1837 m. buvo gautas leidimas vystyti Druskininkuose kurortą bei suteiktas 25 tūkst. rublių sidabru kreditas. Per keletą metų buvo nusausinta pelkėta dirva prie šaltinių, pastatytos vonių maudyklės, mineralinio vandens statiniai, namai šeimoms, šaltinių sargybinio būdelė, įrengtas keltas per Nemuną.