Ingredientai:
biskvitui:
- 8 kiaušiniai;
- 400 g juodojo šokolado;
- 400 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- 100 g kukurūzų miltų;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
morkų kremui:
- 400 g virtų morkų;
- 400 ml šaltalankių sulčių;
- 200 g varškės sūrio;
- 30 g cukraus;
- 30 g želatinos.
sūrio kremui:
- 200 g varškės sūrio;
- 300 g grietinėlės;
- 40 g cukraus.
šokolado glajui:
- 100 ml grietinėlės (35 proc. riebumo);
- 300 g juodojo šokolado.
Pagaminkite biskvitą:
1. Sviestą ir šokoladą ištirpinkite.
2. Kiaušinius su cukrumi išplakite kartu.
3. Sumaišykite kiaušinių masę su šokolado mase, sudėkite miltus ir kepimo miltelius, sumaišykite.
4. Supilkite į torto formą ir kepkite orkaitėje, 180 laipsnių temperatūroje, apie 25 min., arba, kol įsmeigus peilį į vidurį, ištrauksite jį švarų, neaplipusį tešla.
5. Atvėsinus biskvitą, apipjaukite viršų, kad būtų lygus, ir perpjaukite per pusę.
Paruoškite morkų kremą:
1. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu. Kai ji išbrinks, pakaitinkite šaltalankių sultis ir jose ištirpinkite želatiną.
2. Likusius ingredientus sudėkite į plaktuvą, užpilkite šaltalankių sultimis su želatina ir suplakite iki vientisos masės. Kremą stingdykite torto formoje, kurioje kepėte biskvitą.
Paruoškite sūrio kremą:
1. Visus ingredientus suplakite kartu plakiklyje.
Pagaminkite šokolado glajų:
1. Grietinėlę pakaitinkite (užvirti nereikia), sudėkite smulkintą šokoladą. Maišykite tol, kol šokoladas ištirps ir masė taps tiršta.
Surinkite tortą:
1. Paimkite vieną biskvito pusę. Dėkite ant lėkštės, ištepkite sūrio kremu. Ant viršaus dėkite stingdytą morkų masę.
2. Antrojo biskvito apačią ištepkite sūrio kremu ir dėkite ant morkų taip, kad sūrio kremas priliptų prie morkų ir tortas neslystų. Tortą aptepkite šokolado glajumi, kad taptų vientisas.
3. Likusį sūrio kremą galite panaudoti dekorui. Dekoruokite tortą taip, kaip patinka!
Pasak torto autorės – praėjusiais metais į geriausių pasaulio šefių šešioliktuką patekusios restorano „Ieti“ šefės Ingos Turminienės, jo gamyboje naudojami kasdieniai ingredientai, o torto išvaizdą įkvėpė lietuviškas daržas. Visus Kaune esančio modernios Lietuviškos virtuvės restorano „Ieti“ patiekalus įkvepia baltiškos tradicijos ir peizažai.
Dzūkijos peizažams abejingi neliko ir švedas architektas Johan Benestam bei amerikietis dizaineris Robert Pedigo. Pagal jų sumanymą sukurto netoli Druskininkų esančio „Vilkės“ golfo aikštyno projektas išlaiko natūralų Dzūkijos kraštovaizdį: viena aikštyno dalis yra apsupta pušyno, kita – atvira, o per vidurį teka „Vilkės“ upelis, kurio vardu ir pavadintas aikštynas. Škotiško tipo golfo aikštynas užima 65 ha plotą, o žaidimo atstumas viršija 10 km – tai, ko gero, vienas sudėtingiausių golfo aikštynų ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione.