Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„100 tortų Lietuvai“: restorano „Lauro lapas“ tiramisu

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Orinta Charčenkaitė iš restorano „Lauro lapas“ ir jos ruoštas tiramisu
Orinta Charčenkaitė iš restorano „Lauro lapas“ ir jos ruoštas tiramisu / Roberto Daskevičiaus, restorano archyvo nuotr.

Ingredientai (10 asm.):

  • 1 kg maskarponės sūrio;
  • 150 g trynių;
  • 150 g cukraus;
  • 250 g baltymų;
  • 50 ml konjako arba viskio;
  • kakavos;
  • žiupsnis druskos;
  • 200 ml juodos kavos;
  • 400 g biskvitinių sausainių.

Pagaminkite kremą:

1. Plakite baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.

2. Dėkite į indą trynius bei cukrų. Plakite. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.

3. Plakite maskarponės sūrį su alkoholiu. Plakite švelniai ir trumpai. Svarbu neperplakti.

4. Į maskarponės sūrį dėkite išplaktus trynius. Plakite.

5. Sujungus maskarponės sūrio bei trynių-cukraus masę, įmaišykite plaktus baltymus.

Susluoksniuokite:

1. Paruoštą masę sluoksniuokite su biskvitiniais sausainiais, juos pamirkant kavoje. Mirkykite kavoje vos akimirką. Sausainiai turi sušlapti ne nuo kavos, o nuo kremo.

2. Susluoksniuotą tiramisu pabarstykite kakava.

3. Tortą patiekite tik kitą dieną.

Restorano archyvo nuotr./Restorano „Lauro lapas“ tiramisu
Restorano archyvo nuotr./Restorano „Lauro lapas“ tiramisu

Kaip gražiai ant samanotos žemės įkomponuotas restorano „Lauro lapas“ tiramisu tortas, taip gražiai apie Druskininkų žemę rašė skulptorius Žakas Lipšicas. Nors ir gyveno bei kūrė užsienyje, Žakas Lipšicas niekada neišsižadėjo savo gimtinės. Po M. K. Čiurlionio mirties laiške jis rašė: „... Čiurlionis buvo tikras genijus. Aš didžiuojuosi gimęs kaime, kurio žemę lietė jo kojos – mūsų brangieji, nepamirštamieji Druskininkai.“ Ž.Lipšicas ir jo tekste minimas dailininkas ir kompozitorius Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, pasak Druskininkų miesto muziejaus, du genijai, kuriuos XIX a. pabaigoje – XX a. pr. pasauliui išaugino Druskininkai ir jų kultūrinė aplinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų