Ingredientai (10 asm.):
- 1 kg maskarponės sūrio;
- 150 g trynių;
- 150 g cukraus;
- 250 g baltymų;
- 50 ml konjako arba viskio;
- kakavos;
- žiupsnis druskos;
- 200 ml juodos kavos;
- 400 g biskvitinių sausainių.
Pagaminkite kremą:
1. Plakite baltymus su žiupsniu druskos. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.
2. Dėkite į indą trynius bei cukrų. Plakite. Išplakus išimkite iš indo ir padėkite į šalį.
3. Plakite maskarponės sūrį su alkoholiu. Plakite švelniai ir trumpai. Svarbu neperplakti.
4. Į maskarponės sūrį dėkite išplaktus trynius. Plakite.
5. Sujungus maskarponės sūrio bei trynių-cukraus masę, įmaišykite plaktus baltymus.
Susluoksniuokite:
1. Paruoštą masę sluoksniuokite su biskvitiniais sausainiais, juos pamirkant kavoje. Mirkykite kavoje vos akimirką. Sausainiai turi sušlapti ne nuo kavos, o nuo kremo.
2. Susluoksniuotą tiramisu pabarstykite kakava.
3. Tortą patiekite tik kitą dieną.
Kaip gražiai ant samanotos žemės įkomponuotas restorano „Lauro lapas“ tiramisu tortas, taip gražiai apie Druskininkų žemę rašė skulptorius Žakas Lipšicas. Nors ir gyveno bei kūrė užsienyje, Žakas Lipšicas niekada neišsižadėjo savo gimtinės. Po M. K. Čiurlionio mirties laiške jis rašė: „... Čiurlionis buvo tikras genijus. Aš didžiuojuosi gimęs kaime, kurio žemę lietė jo kojos – mūsų brangieji, nepamirštamieji Druskininkai.“ Ž.Lipšicas ir jo tekste minimas dailininkas ir kompozitorius Mikalojus Konstantinas Čiurlionis, pasak Druskininkų miesto muziejaus, du genijai, kuriuos XIX a. pabaigoje – XX a. pr. pasauliui išaugino Druskininkai ir jų kultūrinė aplinka.