Ingredientai:
morkų biskivitui:
- 300 g morkų tyrės;
- 140 g cukraus;
- 180 g kvietinių miltų;
- 4 g kepimo miltelių;
- 6 kiaušiniai.
svarainių kremui:
- 89 g svarainių sulčių;
- 82 g cukraus;
- 92 g kiaušinių;
- 100 g sviesto;
- 2 g želatinos.
varškės kremui:
- 150 g varškės;
- 15 g cukraus;
- 20 g pieno;
- 90 g grietinėlės.
karamelizuotiems riešutams:
- 100 g lazdyno riešutų;
- 50 g cukraus;
- 10 g vandens.
jogurto putėsiams:
- 300 g avių pieno jogurto;
- 30 g cukraus;
- 6 g želatinos;
- 20 g pieno;
- 160 g grietinėlės.
morkų glaistui:
- 200 g morkų sulčių;
- 72 g svarainių sulčių;
- 184 g gliukozės;
- 72 g cukraus;
- 8 g pektino;
- 16 g želatinos.
Iškepkite morkų biskvitą:
1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių.
2. Trynius, morkų tyrę ir cukrų išplakite šluotele, įmaišykite persijotus miltus ir kepimo miltelius.
3. Išplakite baltymus. Dalimis įmaišykite juos į trynių masę.
4. Tolygiai paskirstykite masę skardoje, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 min.
5. Iškepus ir atvėsinus, iš biskvito išspauskite tris norimo torto dydžio apskritimus (apskritimai turėtų būti bent 0,5 cm mažesni nei silikoninė torto forma).
Paruoškite svarainių kremą:
1. Išbrinkinkite želatiną.
2. Svarainių sultis, cukrų ir kiaušinius nuolat maišant šluotele prikaistuvyje kaitinkite, kol masė pasieks 82 laipsnių temperatūrą.
3. Nukėlus nuo ugnies, įmaišykite želatiną. Šiek tiek atvėsus masei, įmaišykite kambario temperatūros sviestą.
Paruoškite varškės kremą:
1. Varškę ir cukrų pertrinkite per sietą arba elektriniu maišytuvu. Įmaišykite pieną.
2. Išplakite grietinėlę. Dalimis įmaišykite į varškės masę.
Karamelizuokite riešutus:
1. Iš cukraus ir vandens išvirkite karamelę. Įmaišykite riešutus. Jiems atvėsus, susmulkinkite ir persijokite per smulkų sietą.
Pagaminkite jogurto putėsius:
1. Išbrinkinkite želatiną.
2. Išmaišykite jogurtą kartu su cukrumi.
3. Želatiną ištirpinkite su pienu, įmaišykite į jogurto masę.
4. Išplakite grietinėlę, dalimis įmaišykite į jogurto masę.
Paruoškite morkų glaistą:
1. Išbrinkinkite želatiną.
2. Morkų ir svarainių sultis kartu su gliukoze užvirinkite. Sudėkite cukrų, sumaišytą su pektinu. Virkite porą minučių. Sudėkite želatiną.
3. Per sietelį supilkite glaistą į indą, kurį naudosite glaistydami. Trintuvu pašalinkite susidariusius oro burbulus glaiste.
Surinkite tortą:
1. Biskvito apskritimą pertepkite svarainių kremu. Ant viršaus tepkite varškės kremą ir gausiai apibarstykite karamelizuotais riešutais.
2. Taip paruoškite visus tris biskvitus.
3. Į silikoninės torto formos dugną konditeriniu maišeliu purkškite dalį jogurtinių putėsių. Į centrą dėkite pirmąjį susluoksniuotą biskvitą. Tolygiai užpurkškite dar jogurtinių putėsių. Taip kartokite su visais biskvito lakštais.
4. Tortą užšaldykite.
5. Užšalusį išimkite iš silikoninės formos ir glaistykite 32 laipsnių temperatūros morkų glaistu. Tortą bus galima ragauti po 4–6 val., kai jis atitirps.
Šiuo tortu projekte prisistatantis ir dalyvaujantis „Sweet Root“ neapsiriboja vien restorano veikla. Jo šeimininkai, vedini tikslo skatinti žmones didžiuotis Lietuva ir jos gamtos turtais, išleido knygą „Proud of Lithuania“
Didžuotis kuo turi ir Druskininkai. XIX a. literatūros figūros Elizos Ožeškienės kandidatūra Nobelio literatūros premijai gauti buvo siūlyta net du kartus: 1904 ir 1909 m. 1867 m. „Gazeta Polska“ išspausdinama apysaka „Ostatnia myłość“ („Paskutinė meilė“). Autorė – 25-erių metų Eliza Ožeškienė. Jauna rašytoja ir kūrinys su pretenzingu moto tituliniame lape „sugebantiems giliai jausti ir protauti“. Pirmoji apysaka, kurioje, kaip rašė pati rašytoja, pavaizdavo viską, ką matė aplinkui ir kokius žmones sutiko, pakeisdama tik jų vardus. „Paskutinės Meilės“ apysakos vyksmas kaip tik vyksta Druskininkuose, kaip šios knygos vertėjas Stasys Dabušis rašė: „Druskininkai po Vilniaus gražiausias Lietuvos miestelis!“