„100 tortų Lietuvai“: šeimos verslo „Vasaris“ tortas „Retro“

Tiek tortų, kiek jų Druskininkuose buvo gegužės 26-ąją, šis kurortas, galbūt dar nematė. Skaičiuojant 100-ąją dieną po Vasario 16-osios, kai Lietuva oficialiai minėjo Valstybės atkūrimo šimtmečio jubiliejų, Druskonio ežero pakrantėje rinkosi projekto „100 tortų Lietuvai“ dalyviai, suburti kulinarinių knygų autorės, tinklaraštininkės Renatos Ničajienės. 15min skelbia dar keletą receptų, kurie viršijo projekto sumanytojos planus – tortų receptais panoro pasidalinti per 100 dalyvių!
Tortas „Retro“
Tortas „Retro“ / Organizatorių nuotr.

Ingredientai

1-am biskvitui:

  • 70 g miltų;
  • 80 g cukraus;
  • 80 g grietinės (30 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 10 g kakavos;
  • ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

2-am biskvitui:

  • 150 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų;
  • 200 g sutirštinto saldinto pieno;
  • 70 g sviesto;
  • 1 kiaušinis;
  • ½ arbat. šaukšt. kepimo miltelių.

1-am kremui:

  • 250 g juodojo kartaus šokoladas;
  • 800 g grietinėlės (36 proc. riebumo);
  • 1 arbat. šaukšt. su kaupu želatinos;
  • 100 g vandens.

2-am kremui:

  • 150 g maskarponės sūrio;
  • 400 g grietinėlės;
  • 50 g cukraus;
  • ½ arbat. šaukšt. želatinos;
  • 100 g vandens.

įdarui:

  • 300 g džiovintų slyvų;
  • 60 g Porto vyno.
Organizatorių nuotr./Arūnas Starkus ir Renata Ničajienė
Arūnas Starkus ir Renata Ničajienė / Organizatorių nuotr.

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų. Plakant palaipsniui pilkite grietinę.

2. Su miltais sumaišykite kakavą, tešlos kildinimo miltelius ir kitus biskvitui skirtus ingredientus.

3. Masę supilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10–15 minučių.

Iškepkite biskvitą su kondensuotu pienu:

1. Kiaušinius išplakite iki purumo, juos plakant pilkite sutirštintą pieną, išlydytą sviestą, kepimo miltelius, sumaišytus su persijotais miltais.

2. Paruoštą biskvitą supilkite į formas ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 min.

Paruoškite šokoladinį kremą:

1. Puode užvirkite grietinėlę, užpilkite ant juodojo šokolado ir išmaišykite mentele.

2. Į ištirpusį šokoladą įmaišykite ištirpintą želatiną.

3. Masę atvėsinkite iki 30–35 laipsnių temperatūros ir plakikliu išplakite iki purumo.

Paruoškite maskarponės kremą:

1. Maskarponės sūrį plakite kartu su grietinėle ir cukrumi, kol masė padvigubės. Baigiant plakti, supilkite ištirpintą želatiną ir viską sumaišykite.

2. Džiovintas slyvas užpilkite Porto vynu ir palikite mirkti 1 parą.

Formuokite tortą:

1. Pirmąjį biskvito sluoksnį aptepkite šokoladiniu kremu. Ant jo dėkite antrąjį biskvitą ir aptepkite maskarponės kremu.

2. Sudėkite džiovintas, vyne mirkytas, slyvas.

3. Dėkite trečiąjį sluoksnį biskvito, dar kartą pilkite maskarponės sūrio kremą ir gražiai aptepkite juo visą tortą.

Organizatorių nuotr./Tortas „Retro“
Tortas „Retro“ / Organizatorių nuotr.

Nors šio torto autoriai – Panevėžyje šeimos verslą „Vasaris“ plėtojantys verslininkai nebuvo vieni iš „100 tortų Lietuvai“ dalyvių, jų gardėsis taip pat papildė prieš savaitę Druskininkuose pristatytų tortų būrį. Su juo miestą Kurorto ir „100 tortų Lietuvai“ šventės proga sveikino Vyno ir desertų derinių čempionato organizatorius, Lietuvos someljė asociacijos tarybos narys, „Vyno klubo“ įkūrėjas Arūnas Starkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų