Ingredientai (26 cm skersmens tortui):
biskvitui:
- 4 kiaušiniai, L dydžio;
- 200 g cukraus;
- 200 g miltų.
suflė:
- 50 g želatinos;
- 200 g pieno;
- 300 g sviesto, 82 proc. riebumo;
- 10 kiaušinio baltymų;
- 10 kiaušinio trynių;
- 400 g cukraus (ir dar 50 g vanilinio cukraus);
- 35 g miltų.
šokoladiniam glajui:
- 180 g grietinėlės;
- 80 g cukraus;
- 200 g šokolado;
- 30 g sviesto.
Pagaminkite biskvitą:
1. Kiaušinius ir cukrų išplakite elektriniu plakikliu iki purumo, miltus persijokite ir suberkite į išplaktą kiaušinių masę ir gerai išmaišykite.
2. Biskvito tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą 26 cm skersmens torto formą (autoriai naudojo stačiakampę formą) ir dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.
3. Kepkite apie 15–20 min. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir nuimkite popierių.
4. Biskvitą dėkite ant grotelių ir palikite, kol pilnai atvės, tada perpjaukite į du lakštus.
Paruoškite suflė:
1. Želatiną užpilkite 150 ml vandens ir palikite 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusią želatiną pakaitinkite karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir truputį pravėsinkite.
2. Kiaušinio trynius su cukrumi (200 g) išplakite iki purumo, persijokite. Į juos sudėkite miltus, įmaišykite pieną. Masę su dubeniu dėkite į puodą su verdančiu vandeniu ir virkite vandens vonelėje, kol sutirštės (iki tokios konsistencijos, kokia buvo biskvito tešla). Nuolat pamaišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Sutirštėjusius trynius visiškai ataušinkite.
3. Išplakite kambario temperatūros minkštą sviestą ir, toliau plakant, supilkite ataušusius trynius. Plakite viską iki vientisos masės ir trumpam palikite.
4. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų ir pamažu įpilkite vanilinį cukrų (200 g), plakite dar apie 5–7 min. Po to pamažu supilkite ištirpintą želatiną, dar paplakite trumpai, nes baltymų masė gali sukristi.
5. Visą masę supilkite ant biskvito pagrindo, įdėkite į torto formą ir uždenkite antru lakštu. Tortą stingdykite šaldytuve 5 valandas.
Pagaminkite šokolado glajų:
1. Grietinėlę sumaišykite su cukrumi ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol ištirps cukrus. Suberkite sutrupintą šokoladą, sudėkite sviestą ir dar pakaitinkite maišydami, kol šokoladas ir sviestas ištirps.
2. Šokoladinį glajų atvėsinkite ir tolygiai aptepkite juo sustingusį tortą.
3. Kai glajus sustings, tortą galima papuošti, pavyzdžiui, braškėmis.
Tortą pristato Druskininkų viešbučio „De Lita“ restorano meistrai. Restoranas ir viešbutis įsikūręs vos keli žingsniai nuo didžiausių Druskininkų kurorto pramogų vietų – pirčių ir baseinų.
Druskininkų vandens parke vien per 2017 metus apsilankė apsilankė 432 038 lankytojai. Vandens parko 4 000 000 lankytoja tapo kaunietė Audronė Domanaitienė, 2017 metų liepos 15 dieną Druskininkų vandens parke įsigijusi 3 valandų bilietą. Pirmąjį milijoninį lankytoją vandens parkas sveikino 2009 metų birželį, antrąjį – 2012 metų rugsėjį, trečiąjį – 2015 metų vasarį. Praėjusių metų vidurvasarį lankytojų skaičiui persiritus per 4 milijonų ribą, prognozuojama, kad iki 2018 metų pabaigos jų skaičius pasieks 4,2 mln., o 5 milijoninį lankytoją vandens parkas pasitiks 2020 metų pradžioje.