Ingredientai
tešlai:
- 325 g miltų;
- 300 g cukraus;
- 125 g sviesto;
- 100 g kiaušinių;
- 250 g medaus;
- 62 g grietinės;
- 62 g vandens;
- 10 g sodos;
- 20 g aguonų.
įdarui:
- 150 g džiovintų slyvų;
- 80 g braškių skonio želė.
kremui:
- 400 g grietinės;
- 10 g želatinos;
- 400 g grietinėlės.
Iškepkite biskvitus:
1. Į kaitinimui skirtą puodą sudėkite medų, sviestą, suberkite cukrų. Kaitinkite nuolat maišydami, kol viskas ištirps. Į ištirpintą masę supilkite vandenį ir išmaišykite.
2. Į atskirą indelį įberkite sodą ir kartu su grietine gerai išmaišykite. Sodos ir grietinės mišinį supilkite į medaus masę ir gerai išmaišykite.
3. Masę atvėsinkite iki 30 laipsnių temperatūros, į ją sudėkite kiaušinius ir išmaišykite. Nuolat maišydami, įberkite persijotus miltus.
4. Tešlą tepkite ant pergamentinio popieriaus, iškirpto apvaliais papločiais (24–26 cm. diametro) plonu sluoksniu. Ant vieno biskvito užbarstykite aguonas.
5. Kepkite 5–6 min. 200 laipsnių temperatūroje, kol biskvitas įgaus gražiai rudą spalvą.
Paruoškite kremą:
1. Želatiną užpilkite šaltu virintu vandeniu ir palikite 5 min., kad išbrinktų.
2. Kol želatina brinksta, grietinę išplakite su cukrumi iki standumo (dėl skonio galima įdėti citrinos žievelės).
3. Atskirame inde išplakite grietinėlę.
4. Išbrinkintą želatiną su indu statykite į karšto vandens vonelę ir maišydami ištirpinkite, po to atvėsinkite.
5. Į išplaktą grietinę plona srovele, visą laiką maišant, supilkite atvėsintą želatiną.
6. Gautą masę sudėkite su išplakta grietinėle. Paruoštas kremas turi būti tvirtos konsistencijos, purus, baltos spalvos.
Paruoškite įdarą:
1. Džiovintas slyvas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2. Želė paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Paruoštą želė supilkite į indą ir palikite sustingti.
Formuokite tortą:
1. Ant pirmojo ir antrojo torto biskvito tepkite kremą, barstykite slyvas.
2. Ant trečiojo biskvito tepkite kremą ir dėkite supjaustytos želė gabaliukus.
3. Ant ketvirtojo biskvito tepkite kremą ir vėl dėkite slyvas.
4. Viršutinį biskvitą ir torto šonus aptepkite kremu ir užbarstykite trupiniais.
5. Suformuotą tortą atšaldykite ir papuoškite.
Šio torto autoriai – ne vienas žmogus, o visa grupė mokinių ir jų mokytojai – Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokyklos konditerio 373 grupės mokiniai, profesijos mokytoja metodininkė Zita Sprindienė bei profesijos mokytoja Viktorija Veršalovič. Taip gausiai prisijungusi prie projekto mokykla įrodo turinti darnią ir stiprią bendruomenę.
Šūkiu „Stipri bendruomenė – stipri visuomenė“ vadovaujasi ir Druskininkai. Iš dešimties Druskininkų savivaldybės kaimiškųjų bendruomenių jau devyniose veikia Bendruomenės namai. Per pastarąjį dešimtmetį Druskininkų savivaldybės, Druskininkų vietos veiklos grupės ir visų Druskininkų savivaldybės gyventojų bendromis pastangomis įkurtuose bendruomenės namuose vyksta įvairūs renginiai, vedami edukaciniai užsiėmimai.