Kai kalendoriuje pavasaris, ir ryto šerkšnas nebe toks baisus. Dar džiugiau nuteikia tortas „Avietinis šerkšnas“, kurio receptu dalijasi ir projektui prisistato Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.
Iš natūralių produktų, be skonio stipriklių ir konservantų saldėsius gaminanti „Tortinė“ viena pirmųjų suskubo užsiregistruoti dalyvauti projekte ir kviečia namuose pasigaminti purų kaip baltas šerkšnas tortą!
Ingredientai:
biskvitui:
- 4 kiaušiniai;
- 4 kiaušinių baltymai;
- žiupsnelis druskos;
- 175 g cukraus miltelių;
- 175 g migdolų miltų;
- 40 g kvietinių miltų;
- 28 g tirpinto sviesto.
kremui:
- 120 g baltojo šokolado;
- 50 ml grietinėlės (30–35 proc. riebumo) (1);
- 30 g kokosų grietinėlės;
- 150 g grietinėlės sūrio;
- 250 ml grietinėlės (30–35 proc. riebumo) (2);
- 20-30 g cukraus miltelių;
- 2–3 šaukštai kokosų drožlių.
aviečių želė (jei norite, ją galite gaminti ir iš pakelio, pagal nurodytą instrukciją):
- 250 g aviečių tyrės;
- 80 g cukraus;
- 5 g želatinos;
- 120 g aviečių.
Gaminimas:
1. Iškepkite biskvitą: kiaušinius, kvietinius miltus ir cukraus miltelius išplakite iki purumo. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki standžių putų. Sumaišykite abi mases, suberkite migdolų miltus ir supilkite tirpintą sviestą.
2. Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
3. Paruoškite aviečių želė: želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Aviečių tyrę, avietes ir cukrų pakaitinkite, įmaišykite tirpintą želatiną. Supilstykite į 16 cm skersmens tortinius žiedus ir užšaldykite.
4. Pagaminkite kremą: kokosų grietinėlę sumaišykite su grietinėle (1), supilkite ant šokolado ir pakaitinkite, kol šokoladas ištirps.
5. Grietinėlės sūrį išplakite iki purumo, įmaišykite tirpintą šokolado masę ir, galiausiai, išplaktą su cukraus milteliais grietinėlę (2). Suberkite kokosų drožles ir lengvai permaišykite.
6. Surinkite tortą: biskvitą perpjaukite į 4 dalis. Ant pirmojo biskvito tepkite kremą, uždėkite avietinės želė apskritimą ir dar užtepkite šiek tiek kremo, dėkite antrąjį biskvitą, tepkite kremą, tada dėkite trečiąjį biskvitą, tepkite kremu, uždėkite želė sluoksnį, užtepkite šiek tiek kremo ir užklokite ketvirtuoju biskvitu. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite kokosų drožlėmis.
7. Palikite šaldytuve subręsti bent porai valandų.
Pastaba: želė sluoksnį galima pakeisti ir šviežiomis avietėmis.
Kaip ir ant šio torto, taip ir visais metų laikais Druskininkų „Snow Arena“ komplekse gausu puraus balto sniego. Tai vienas didžiausių visoje Europoje ir vienintelis visus metus veikiantis žiemos pramogų kompleksas Baltijos šalyse.
„Snow Arenoje“ galima surasti tris skirtingas slidinėjimo trasas: pradedančiųjų, pagrindinę ir lauko. Šių slidinėjimo trasų bendras ilgis – daugiau kaip 1100 m.