„100 tortų Lietuvai“: visais metų laikais džiuginantis „Tortinės“ „Avietinis šerkšnas“

Lietuvai minint Nepriklausomybės šimtmetį įvairiuose šalies kampeliuose netrūksta savų mažesnių progų, įsiliejančių į bendrą šventišką atmosferą. Gegužės 26-ąją Kurorto šventę organizuojantys Druskininkai įvairius restoranus, kavines, desertines ir konditerijos meistrus pakvietė skirti Lietuvos Nepriklausomybės šimtmečiui po vieną tortą – taip gimė projektas „100 tortų Lietuvai“, kurio vedle tapo kulinarinių knygų autorė Renata Ničajienė. Portale 15min kasdien nuo Vasario 16-osios skelbiama po vieną torto receptą. Ir taip iki pat gegužės 26-osios, kai tortų bus visas 100-as!
Tortas „Avietinis šerkšnas“
Tortas „Avietinis šerkšnas“ / „Tortinės“ archyvo nuotr.

Kai kalendoriuje pavasaris, ir ryto šerkšnas nebe toks baisus. Dar džiugiau nuteikia tortas „Avietinis šerkšnas“, kurio receptu dalijasi ir projektui prisistato Viktorijos Maliukevičienės atstovaujama „Tortinė“.

Iš natūralių produktų, be skonio stipriklių ir konservantų saldėsius gaminanti „Tortinė“ viena pirmųjų suskubo užsiregistruoti dalyvauti projekte ir kviečia namuose pasigaminti purų kaip baltas šerkšnas tortą!

„Tortinės“ archyvo nuotr. /Tortas „Avietinis šerkšnas“
„Tortinės“ archyvo nuotr. /Tortas „Avietinis šerkšnas“

Ingredientai:

biskvitui:

  • 4 kiaušiniai;
  • 4 kiaušinių baltymai;
  • žiupsnelis druskos;
  • 175 g cukraus miltelių;
  • 175 g migdolų miltų;
  • 40 g kvietinių miltų;
  • 28 g tirpinto sviesto.

kremui:

  • 120 g baltojo šokolado;
  • 50 ml grietinėlės (30–35 proc. riebumo) (1);
  • 30 g kokosų grietinėlės;
  • 150 g grietinėlės sūrio;
  • 250 ml grietinėlės (30–35 proc. riebumo) (2);
  • 20-30 g cukraus miltelių;
  • 2–3 šaukštai kokosų drožlių.

aviečių želė (jei norite, ją galite gaminti ir iš pakelio, pagal nurodytą instrukciją):

  • 250 g aviečių tyrės;
  • 80 g cukraus;
  • 5 g želatinos;
  • 120 g aviečių.

Gaminimas:

1. Iškepkite biskvitą: kiaušinius, kvietinius miltus ir cukraus miltelius išplakite iki purumo. Baltymus su žiupsneliu druskos plakite iki standžių putų. Sumaišykite abi mases, suberkite migdolų miltus ir supilkite tirpintą sviestą.

2. Tešlą supilkite į 18 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

3. Paruoškite aviečių želė: želatiną išbrinkinkite šaltame vandenyje. Aviečių tyrę, avietes ir cukrų pakaitinkite, įmaišykite tirpintą želatiną. Supilstykite į 16 cm skersmens tortinius žiedus ir užšaldykite.

4. Pagaminkite kremą: kokosų grietinėlę sumaišykite su grietinėle (1), supilkite ant šokolado ir pakaitinkite, kol šokoladas ištirps.

5. Grietinėlės sūrį išplakite iki purumo, įmaišykite tirpintą šokolado masę ir, galiausiai, išplaktą su cukraus milteliais grietinėlę (2). Suberkite kokosų drožles ir lengvai permaišykite.

6. Surinkite tortą: biskvitą perpjaukite į 4 dalis. Ant pirmojo biskvito tepkite kremą, uždėkite avietinės želė apskritimą ir dar užtepkite šiek tiek kremo, dėkite antrąjį biskvitą, tepkite kremą, tada dėkite trečiąjį biskvitą, tepkite kremu, uždėkite želė sluoksnį, užtepkite šiek tiek kremo ir užklokite ketvirtuoju biskvitu. Tortą aptepkite likusiu kremu ir apibarstykite kokosų drožlėmis.

7. Palikite šaldytuve subręsti bent porai valandų.

Pastaba: želė sluoksnį galima pakeisti ir šviežiomis avietėmis.

„Tortinės“ archyvo nuotr. /Tortas „Avietinis šerkšnas“
„Tortinės“ archyvo nuotr. /Tortas „Avietinis šerkšnas“

Kaip ir ant šio torto, taip ir visais metų laikais Druskininkų „Snow Arena“ komplekse gausu puraus balto sniego. Tai vienas didžiausių visoje Europoje ir vienintelis visus metus veikiantis žiemos pramogų kompleksas Baltijos šalyse.

„Snow Arenoje“ galima surasti tris skirtingas slidinėjimo trasas: pradedančiųjų, pagrindinę ir lauko. Šių slidinėjimo trasų bendras ilgis – daugiau kaip 1100 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis