Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 kepinių su avižiniais dribsniais: blynai, apkepai, pyragai ir keksiukai

Avižiniai dribsniai – populiarus ingredientas, kurio daugelis visada turi savo virtuvės spintelėse. Bene dažniausiai iš jų verdama pusryčių košė, tačiau tik šiuo patiekalu repertuaras tikrai neapsiriboja. Su avižiniais dribsniais galima prikelti pačių įvairiausių kepinių – nuo paprastučių iki šventinių. Nemenku receptų rinkiniu šįsyk ir dalijamės.
Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas
Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas / 123RF.com nuotr.
Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Suskleisti
Avižinių dribsnių ir bananų blynai
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 95
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.50 st. (tiks smulkesni)
Pienas: 0.50 st. (gali reikėti daugiau)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (prinokęs minkštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (galima keisti cukrumi)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Kokosiniai morkų blynai
Receptas: Spalvotieji morkų ir avižinių dribsnių blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Miltai: 2.00 valg. š.
Sojos padažas: 1.00 arbat. š.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (maltų)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius bei morkas išvirkite atskiruose puoduose. Tuomet elektriniu trintuvu sutrinkite morkas, avižinius dribsnius, susmulkintą svogūną ir česnako skilteles.

2. Įmaišykite sojos padažą, prieskonius, kiaušinį ir miltus. Viską dar kartą gerai sutrinkite iki vientisos masės ir pradėkite formuoti blynelius.

3. Juos apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Suskleisti
Blyneliai su uogų padažu
Receptas: Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Ruginiai miltai: 150.00 g (viso grūdo)
Obuoliai: 185.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Vanduo: 300.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis
Kokosų aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Avižinius dribsnius užpilkite vandeniu ir pienu bei palikite brinkti 10-15 min.

2. Kiaušinius gerai išplakite ir supilkite į išbrinkusius dribsnius.

3. Nuplautus ir nuluptus obuolius sutarkuokite per stambią tarką.

4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, berkite žiupsnelį druskos ir ciberžolės (ji suteiks blyneliams gelsvą atspalvį) ir viską sumaišykite su tarkuotais obuoliais ir avižinių dribsnių mase.

5. Gautą tešlą palikite kelioms minutėms pastovėti, tada gerai išmaišykite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

6. Blynelius apibarstykite cinamonu, patiekite su mėgstamomis sezoninėmis uogomis.

Suskleisti
Avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
Receptas: Veganiškas avižinių dribsnių apkepas su obuoliais ir bananais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.50 puodelis (pilno grūdo)
Razinos: 1.00 sauja
Goji uogos: 1.00 sauja
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (ekologiško ryžių)
Vanduo: 1.00 puodelis
Bananai: 3.00 vnt.
Obuoliai: 8.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š. (nerafinuoto cukranendrių)
Cinamonas: 4.00 arbat. š.
Migdolai: 1.00 sauja (skaldytų; papuošimui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą berkite avižinius dribsnius, razinas, goji uogas, 3 šaukštus cukraus ir išmaišykite.

3. Pilkite į sausuosius ingredientus kepimo formoje dalį pieno ir vandens. Išmaišykite.

4. Įpjaustykite bananus ir išmaišykite.

5. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytus obuolius, berkite likusius 2 šaukštus cukraus ir cinamono.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-40min.

7. Iškepusį atvėsinkite. Ant viršaus berkite migdolų drožlių.

Suskleisti
Obuolių ir dribsnių apkepas
Receptas: Itin tinkantis pusryčiams obuolių ir avižinių dribsnių apkepas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 1.50 kg (nuluptų ir supjaustytų kubeliais)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Sviestas: 80.00 g
Spanguolės: 4.00 valg. š. (nebūtinai)
Medus: 2.00 valg. š.
Miltai: 80.00 g
Avižiniai dribsniai: 150.00 g (neskaldytų, greito paruošimo netinka)
Migdolai: 60.00 g (skiltelių ar riekelių)
Kokosų drožlės: 40.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite obuolių gabalėlius su citrinos sultimis, cukrumi, kukurūzų krakmolu, cinamonu ir druska, spanguolėmis (jei jas naudojate). Perdėkite į ovalų ar keturkampį stiklinį ar keramikinį kepimo indą ir paskleiskite tolygiu sluoksniu.

3. Vidutinio dydžio puode ištirpinkite sviestą ir medų, suberkite avižinius dribsnius, miltus, migdolų riekeles ir kokosų drožles, dar žiupsnį druskos ir pamaišykite, kol ingredientai sulips į gumuliukus. Suberkite juos ant kepimo formoje paskleistų obuolių, padėliokite, kad būtų tolygiai pasiskirstę.

4. Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite apie 40–50 min., kol obuoliai bus minkšti, o dribsnių sluoksnis – intensyviai auksinis. Jei viršus pernelyg skrunda, galima pridengti folija, bet nudenkite ją likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos, kad viršus būtų sausas, o ne drėgnas nuo iš obuolių kylančių garų.

5. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir dėkite su visu indu ant stalo – tegul kiekvienas įsideda, kiek nori. Skanaukite su šaukštu tiršto jogurto ar be nieko. Jei visko iš karto nesuvalgysite, laikykite šaldytuve.

Suskleisti
Avižinių dribsnių pyragas
Receptas: Avižinių dribsnių pyragas
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 10.00 vnt. (forminių)
Miltai: 40.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (neriebios)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Saldiklis (atitinkantis 50 g cukraus) 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Migdolai: 50.00 g (drožlių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.

2. Kitame inde varškę ištrinkite su kambario temperatūroje atšildytu sviestu, paskaninkite saldikliu ir pabaigoje įmaišykite iki purumo išplaktus baltymus.

3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, smulkintais abrikosais ir migdolų drožlėmis.

4. Paruoštą pyrago tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 30–35 minutes.

Suskleisti
Avižinių dribsnių keksiukai
Receptas: Avižinių dribsnių keksiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g
Cukrus: 125.00 g (ir glajui 150 g miltelinio cukraus)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Avietės: 1.00 st. (uogienės)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (Glajui)
Kaip gaminti

1. Dribsnius, miltus, cukrų ir sviestą išmaišykite (masė turi būti panaši į trupinius).

2. Sumaišykite su uogiene ir citrinų sultimis. Masę sudėkite į kekso indelius (galima dėti nedidelius kauburėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos) ir kepkite 180 °C karštumo orkaitėje 25 min.

3. Glajui cukraus pudrą išsukite su likeriu. Ant kiekvieno keksiuko dėkite po puselę riešuto, užpilkite glajumi ir palikite sustingti.

Suskleisti
Avižinių dribsnių sausainiai su varške
Receptas: Avižinių dribsnių sausainiai su varške
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 31
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 2.00 st. (2,5)
Sausainiai: 1.00 st. (trupiniai - maždaug 10 forminių sausainių)
Miltai: 50.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Varškė: 100.00 g (liesa)
Sviestas: 4.00 valg. š. (saldžios grietinėlės sviestas (tiks ir ghi sviestas))
Rudasis cukrus: 1.00 st. (1,5)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (baltymai)
Razinos: 1.00 st.
Migdolai: 60.00 g (drožlės)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, sausainių trupinius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  2. Kitame inde varškę ištrinkite su minkštu sviestu, suberkite cukrų ir atsargiai įmaišyti standžiai išplaktus baltymus.
  3. Varškės masę sumaišykite su dribsnių mišiniu, tarkuotu šokoladu, mirkytomis razinomis ir migdolų drožlėmis.
  4. Iš paruoštos tešlos ant riebalais pateptos skardos šaukštu formuokite sausainėlius ir apie 30 min. kepkite 180`C karštumo orkaitėje.
Suskleisti
Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
Receptas: Avižinių dribsnių ir morkų sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (greitai paruošiamų)
Miltai: 100.00 g (kvietinių, arba viso grūdo, arba be glitimo, pvz., avižų)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kokosų aliejus: 3.00 valg. š. (arba sviesto, ištirpinto ir atvėsinto)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Klevų sirupas: 100.00 ml (arba medaus)
Morkos: 100.00 g (smulkiai sutarkuotos)
Kaip gaminti

Užuot naudoję cukrų, saldinkite sausainius natūraliais saldikliais (agavos arba klevų sirupu, medumi), o norėdami maistingesnio užkandžio, į masę galite įmaišyti sezamų, saulėgrąžų arba moliūgų sėklų.

Atminkite, kad iškepę sausainiai vėsdami sukietės, taps maloniai traškūs, todėl bus patogūs įsidėti į darbą ar mokyklą.

1. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi.

2. Viename dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: avižinius dribsnius, miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Kitame nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą, kokosų aliejų (arba sviestą), klevų sirupą arba medų (medų pakaitinkite, kad taptų skystas).

3. Sausus ingredientus sumaišykite su kiaušinio, sirupo ir kokosų aliejaus mase, o pabaigoje įmaišykite sutarkuotas morkas.

4. Šaukštu arba rankomis formuokite graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus, dėkite į skardą ir švelniai suplokite.

5. Kepkite apie 15–20 minučių, arba kol paruduos. Palikite atvėsti, kad sukietėtų.

Suskleisti
Avižinių dribsnių sausainiai
Receptas: Pusrytiniai avižinių dribsnių sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 120.00 g (maltų)
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml (ypač tyro)
Klevų sirupas: 160.00 ml (arba medaus)
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Bananai: 260.00 g (minkštų, sutrintų šakute)
Džiovintos spanguolės: 110.00 g (arba džiovintų mėlynių)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Išklokite 2 kepimo skardas pergamentiniu popieriumi.

2. Visus ingredientus sumaišykite. Valgomu šaukštu (arba geriausia – ledų dozavimo šaukštu) imkite masės, suformuokite iš jos apvalų rutuliuką ir padėję ant kepimo skardos paspauskite delnu (arba šaukšto nugarėle), kad būtų plokščias. Palikite tarpus ir taip suformuokite likusius sausainius.

3. Kepkite orkaitėje 25 minutes, arba kol gražiai apskrus. Išimkite iš orkaitės ir palikite visiškai atvėsti skardoje. Tik atvėsę sausainiai bus traškūs išorėje ir minkšti viduje.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas
Receptas: Šokoladinis pyragas su avižiniais dribsniais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 20.00 g
Sviestas: 120.00 g
Klevų sirupas: 125.00 g
Juodasis šokoladas: 120.00 g (su 70 proc. kakavos)
Rudasis cukrus: 125.00 g
Kakava: 60.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 2.00 g
Druska: 5.00 g
Kajeno pipirai: 1.00 g
Kaip gaminti

1. Įkaitiname orkaitę iki 160C laipsnių temperatūros.

2. Į kepimo formą įtiesiame kepimo popieriaus, ištepame sviestu.

3. Avižinius dribsnius susmulkiname elektriniame plaktuve.

4. Žemoje temperatūroje tirpiname sviestą su šokoladu, kol visiškai ištirps, perpilame į dubenį. Įmaišome cukrų, klevų sirupą, kakavą, cinamoną, kajeno papriką ir druską. Maišome, kol ištirps.

5. Į gautą masę po vieną įmaišome kiaušinius, o tada – susmulkintus ir persijotus avižų dribsnius ir miltus.

6. Paruoštą masę pilame į kepimo formą. Dedame į orkaitę ir kepame 25 min.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?