Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

12 pavasariškų salotų receptų: puikiai tiks kaip pagrindinis patiekalas

Įsibėgėjus pavasariui, daugelis pasiilgome traškumo, gaivumo, ryškesnių skonių, tad dairomės į salotų gūžes parduotuvių lentynose. Jei nutarėte, kad salotos jums gali tapti net ir pagrindiniu patiekalu – gal pietums, o gal vakarienei – siūlome receptus, kurie kuo puikiausiai tam tiks.
Veganiškos Cezario salotos
Veganiškos Cezario salotos / Tinklaraštininkės nuotr.
Kuskuso salotos
Receptas: Kuskuso salotos su feta
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.6 / 28
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 140.00 g
Pomidorai: 200.00 g (vynuoginių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Fetos sūris: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.

2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.

Suskleisti
Makaronų ir tuno salotos
Receptas: Makaronų ir tuno salotos, tinkančios ir vakarienei, ir iškylai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 1.00 skiltelės (susmulkinta)
Citrinos žievelė: 2.00 arbat. š. (nutarkuotos)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Petražolės: 3.00 sauja (susmulkintų)
Krapai: 1.50 sauja (susmulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Balzaminis actas: 60.00 ml (baltojo)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Alyvuogės: 1.00 st. (žaliųjų, be kauliukų, supjaustytų)
Makaronai: 400.00 g (rinkitės stambesnius – penne, kriaukleles ar kt)
Tunas: 2.00 vnt. (skardinės po 120 g konservuoto; skystį nupilkite)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų; arba berkite pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja (patiekimui)
Kaip gaminti

Jei šviežių žalėsių salotas rekomenduojama užpilti padažais prieš pat jas patiekiant, tai makaronų salotas, jei ruošiate jas iškylai, drąsiai sumaišykite dar namuose – pastovėję jos taps tik skanesnės, visi skoniai suspės susidraugauti. Tokioms salotoms tiks pakepintos daržovės, kalnas žalumynų, kiaušiniai, virtos ar keptos mėsos gabalėliai arba universalusis konservuotas tunas!

1. Dideliame dubenyje sumaišykite česnakus, citrinos žievelę ir sultis, petražoles, krapus, druską, balzamiko actą ir aliejų.

2. Makaronus išvirkite al dente (šiek tiek trumpiau nei nurodyta ant pakuotės), perliekite lediniu vandeniu, nusausinkite ir sudėkite į paruoštą padažą. Įmaišykite alyvuoges ir išmaišykite, kad makaronai pasidengtų padažu.

3. Sudėkite viską į didelį serviravimo indą, ant viršaus sudėkite tuną, rukolos lapelius ir pabarstykite grūstais juodaisiais pipirais.

Suskleisti
Greitos Cezario salotos
Receptas: Greitos Cezario salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 47
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 300.00 g (filė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (dar šiek tiek pašlakstymui)
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė romėniškų)
Kietasis sūris: 6.00 valg. š. (sutarkuoto (parmezano arba Grana Padano, arba Džiugo))
Batonas: 4.00 riekės (arba bagetės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Majonezas: 4.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (maža; padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.50 arbat. š. (padažui)
Vorčesterio padažas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Vištos krūtinėlę perpjaukite išilgai taip, kad gautumėte kuo plonesnius kepsnelius. Pašlakstykite juos alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.

2. Įkaitinkite keptuvę (arba grilį) ir kepinkite iš abiejų pusių po maždaug 4 minutes, kol mėsa iškeps, bet liks sultinga. Atidėkite į šalį.

3. Batono riekeles supjaustykite nedideliais kubeliais. Galite juos apkepti toje pačioje keptuvėje, kurioje kepėte vištienos filė, įpylę dar šiek tiek aliejaus. Kepkite, kol apskrus. Galite taip pat pašauti šiuos kubelius į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Pašlakstykite aliejumi (aš į aliejų įdedu šiek tiek česnako ir pabarstau druska, kad skrebučiai būtų gardesni) ir kepkite, kol apskrus (atsargiai, nesudeginkite!)

4. Sumaišykite padažą iš visų išvardintų ingredientų. Pagardinkite druska ir pipirais.

5. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambesniais gabalėliais. Sudėkite į didelį dubenį ir užpilkite padažu. Švelniai (geriausia rankomis) sumaišykite, kad visi lapeliai pasidengtų padažu (galite šiek tiek padažo pasilikti ir juo dar pagardinti keptą vištieną).

6. Sudėkite salotas į lėkštes. Užberkite baltos duonos skrebučiais, pabarstykite tarkuotu sūriu, ant viršaus uždėkite gabalėliais supjaustytus vištienos gabalėlius ir patiekite.

Suskleisti
„Caprese“ salotos su maltinukais
Receptas: „Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (maltos (arba vištienos); maltinukams)
Pesto padažas: 2.00 valg. š. (maltinukams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (maltinukams)
Migdolų miltai: 2.00 valg. š. (maltinukams)
Druska: 0.50 arbat. š. (maltinukams)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 valg. š. (maltinukams)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (1 šaukštas maltinukams ir 2 šaukštai salotoms)
Gražgarstės: 2.00 sauja (salotoms)
Pomidorai: 150.00 g (vyšninių; salotoms)
Mocarelos sūris: 150.00 g (mažų rutuliukų; salotoms)
Kaip gaminti

Maltinukai:

1. Kalakutieną ir svogūną sumalkite.

2. Mėsą sumaišykite su pesto padažu ir migdolų miltais, įberkite druskos. Įpilkite vandens ir viską gerai išmaišykite, o po to išmuškite.

3. Drėgnomis rankomis suformuokite nedidelius kukuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

4. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 min.

Salotos:

1. Dubenyje sumaišykite gražgarstes, nuplautus ir per pusę perpjautus vyšninius pomidorus bei mocarelos rutuliukus.

2. Salotas pašlakstykite aliejumi.

Dėkite į lėkštę salotų, ant viršaus sudėliokite iškepusius maltinukus.

Suskleisti
Rytietiškos lęšių-morkų salotos su žaliosiomis citrinomis
Receptas: Rytietiškos lęšių ir morkų salotos su žaliųjų citrinų padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 0.50 st. (virtų arba 0,5 skardinės konservuotų)
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Cukinijos: 0.40 vnt. (supjaustytos griežinėliais)
Špinatai: 1.00 sauja
Razinos: 1.00 sauja (nedidelė)
Migdolai: 1.00 sauja (nedidelė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (žaliosios (laimo); padažui)
Medus: 2.50 arbat. š. (arba agavų sirupo; padažui)
Imbieras: 0.40 arbat. š. (padažui)
Ciberžolė: 0.40 arbat. š. (padažui)
Kario prieskoniai: 0.40 arbat. š. (padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Morkas nuskutame ir sutarkuojame, cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis.

2. Dubenyje sumaišome lęšius, špinatus, morkas, cukinijas ir razinas.

3. Migdolus susmulkiname ir pakepiname sausoje keptuvėje, paskui juos taip pat sudedame į dubenį.

4. Atskirame dubenėlyje sumaišome padažą, pilame jį ant salotų ir gerai išmaišome.

Suskleisti
Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos
Receptas: Kriaušių ir mėlynojo pelėsinio sūrio salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 2.00 vnt.
Medus: 2.00 arbat. š.
Baltojo vyno actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Gražgarstės: 70.00 g
Kaip gaminti

1. Medų, alyvuogių aliejų ir balto vyno actą sumaišykite.

2. Kriaušes perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Sudėkite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Išmaišykite ir palikite pastovėti.

3. Gražgarstes nuplaukite, nusausinkite. Jei reikia, susmulkinkite ir sudėkite į salotų dubenį.

4. Mėlynojo pelėsio sūrį sukapokite nedideliais gabalėliais ir suberkite ant gražgarsčių.

5. Susmulkinkite riešutus ir juos taip pat suberkite ant gražgarsčių.

6. Sudėkite ant jau paruoštų kitų ingredientų pasimarinavusias kriaušes, šiek tiek viską išmaišykite ir užpilkite likusiu padažu.

Suskleisti
Traškios kiniškos salotos su vištiena
Receptas: Traškios kiniškos salotos su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Raudongūžis kopūstas: 0.25 vnt. (arba 2 stiklinės pjaustytų)
Morkos: 2.00 st. (juostelėmis pjaustytų)
Svogūnų laiškai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Kalendros: 1.00 vnt. (ryšelis)
Žemės riešutai: 1.00 st.
Vištienos krūtinėlė: 1.00 vnt. (didelė)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (žemės riešutų; padažui)
Sojos padažas: 4.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 4.00 valg. š. (skrudintų sezamų; padažui)
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausiai orkaitėje iškepkite vištienos krūtinėlę. Įtrinkite ją druska, pipirais, aliejumi ir pašaukite 20-25 minutėms į iki 200°C laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Kol vištiena kepa, supjaustykite daržoves. Atskirai plonomis juostelėmis supjaustykite pekino ir mėlynuosius kopūstus bei morkas. Svogūnų laiškus sukapokite kartu su kalendrų lapeliais. Viename didesniame arba keliuose atsiruose mažesniuose dubenėliuose gražiai atsiromis krūvelėmis sudėliokite visas supjaustytas daržoves, palikite vietos ir vištienai.

3. Žemės riešutus pakepinkite keptuvėje neaukštoje temperatūroje apie 10 minučių, kol riešutai apskrus. Karts nuo karto juos pamaišykite, kad nepridegtų. Palikite pravėsti.

4. Paruoškite padažą. Žemės riešutų sviestą gerai išmaišykite su ryžių actu ir sojų padažu bei supylę į užsukamą stiklainį gerai sukratykite. Tada supilkite skrudintų sezamų aliejų, berkite aitriąsias paprikas ir vėl gerai pakratykite.

5. Iškepusią vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėsmis ir suberkite šalia daržovių. Į salotų dubenėlio vidurį berkite skrudintus riešutus, o ant jų pilkite paruoštą salotų padažą. Išmaišykite ir skanaukite. Šios salotos skanios tiek su šilta, tiek ir su šalta vištiena.

Suskleisti
„Panzanella“ salotos
Receptas: Gaivios itališkos daržovių ir duonos salotos „panzanella“
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 riekės (vakarykštės šviesios, pvz. čiabatos arba kaimiškos)
Česnakai: 3.00 skiltelės (pertrintos)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (4 duonai ir 4 padažui)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji arba raudonoji)
Pomidorai: 800.00 g (šviežių, gerai prinokusių (geriausia rinktis rūšį „jaučio širdis“))
Alyvuogės: 80.00 g (kalamata, be kauliukų)
Bazilikai: 1.00 sauja (nedidelė, šviežių)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 200 C° temperatūros.

2. Jei duonos pluta labai kieta ir stora, geriau nupjaukite ją (tokiu atveju duonos reikės truputį daugiau). Duonos minkštimą suplėšykite rankomis vieno kąsnio dydžio gabaliukais. Suberkite į dubenį. sumaišykite su 4 šaukštais alyvuogių aliejaus, pertrintu česnaku ir trupučiu druskos bei pipirų. Paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite gerai įkaitusioje orkaitėje apie 10–15min., kol apskrus ir lengvai parusvės. Ištraukite iš orkaitės ir leiskite truputį atvėsi.

3. Kol duona skrunda, svogūną supjaustykite plonai griežinėliais, papriką juostelėmis, o pomidorus vieno kąsnio gabaliukais, tokiais nei labai mažais, nei per daug dideliais. Viską sumaišykite.

4. Sudėkite į daržovių mišinį atvėsusiu duonos skrebučius ir alyvuoges, apliekite 4 šaukštais aliejaus ir 2 šaukštais balzamiko acto. Pagardinkite trupučiu druskos, pipirais, išmaišykite, geriausia tiesiog rankomis. Galite ir palikti pastovėti apie 15 min, kad susimaišytų vasaros aromatai, bet neleiskite duonai per daug permirkti.

5. Prieš patiekdami įmaišykite pirštais plėšytų baziliko lapelių, o jei dar reikia, apliekite ir dar trupučiu alyvuogių aliejaus.

Suskleisti
Keptų paprikų, kukurūzų ir haloumi salotos su kefyro padažu
Receptas: Keptų paprikų, kukurūzų ir halumio salotos su kefyro padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 2.00 vnt. (raudonosios; supjaustytos ketvirčiais)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (burbuolės)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Halumi sūris: 200.00 g
Salotos: 4.00 sauja (gražgarsčių ar kitokių mėgstamų)
Avokadai: 2.00 vnt. (supjaustyti riekelėmis)
Kefyras: 125.00 ml (kefyro padažui)
Jelapenai: 1.00 vnt. (supjaustytas (ir dar šiek tiek patiekimui); kefyro padažui)
Žalioji citrina: 1.00 arbat. š. (sulčių; kefyro padažui)
Svogūnų laiškai: 3.00 vnt. (kefyro padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; kefyro padažu)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį; kefyro padažu)
Kaip gaminti

1. Kol kaista grilis (arba orkaitė), pasigaminkite kefyro padažą: mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir plakite (geriausia kapokite mažu elektriniu smulkintuvu), kol gausite vientisą kreminę žalsvos spalvos masę.

2. Kai grilio grotelės gerai įkais (apie 200–210 laipsnių temperatūra), paprikų ketvirčius ir kukurūzų burbuoles ištepkite 2 šaukštais aliejaus, sudėkite ant grotelių ir kepkite kartais vis apversdami, kol apskrus, o paprikų odelė apdegs.

3. Supjaustykite halumio sūrį juostelėmis ir patepkite likusiu aliejumi iš abiejų pusių. Dėkite ant grilio grotelių ir apkepkite trumpai, kol sūris sušils ir truputį apskrus.

4. Aštriu peiliu nupjaukite kukurūzo grūdelius nuo burbuolių (laikydami statmenai burbuolę ant pjaustymo lentutės, braukite peiliu apačion palei burbuolės kietą kotą nuo viršaus iki apačios iš 4 pusių), padalinkite kukurūzus į lėkštes.

 

5. Paprikas galite supjaustyti plonesnėmis juostelėmis ir taip pat padalinkite serviravimo lėkštėse.

6. Dėkite po saują salotų lapų, po keletą gabalėlių kepto halumio sūrio, po kelias juosteles avokado, pašlakstykite kefyro padažu ir pabarstykite jelapeno pipirais, druska ir grūstais juodaisiais pipirais.

Suskleisti
Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu
Receptas: Šviežių daržovių salotos su rūkytu šamu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Šamas: 120.00 g (rūkyto)
Obuoliai: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Agurkai: 1.00 vnt. (trumpavaisis)
Ridikėliai: 5.00 vnt.
Sultenės: 1.00 sauja
Pistacijos: 2.00 g
Burokėlių lapeliai: 1.00 sauja
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia į dubenėlius sudėkite rankomis plėšytas lapines salotas – taip jos išlaikys maistines medžiagas. Tuomet – smulkintą rūkytą šamą.

2. Ant viršaus dėkite plonomis juostelėmis daržovių skustuku supjaustytą agurką, ketvirtį plonai pjaustyto obuolio, burokėlių ir sultenių lapelius, plonai pjaustytus ridikėlius.

3. Viską apšlakstykite sezamų aliejumi ir užberkite smulkintų pistacijų. Salotos paruoštos, skanaus!

Suskleisti
Vištienos salotos
Receptas: Vištienos salotos su riešutais ir razinomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (keptos)
Cukinijos: 1.00 vnt. (šviežia)
Razinos: 80.00 g
Salierų stiebai: 2.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė, pvz., romaninių)
Sultenės: 1.00 sauja
Majonezas: 3.00 valg. š. (neriebaus; padažui)
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus; padažui)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių; padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono; padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pasiruoškite visus salotų ingredientus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Nuplikykite ir perliekite šaltu vandeniu razinas, leiskite apdžiūti lėkštėje. Salierus supjaustykite plonais griežinėliais. Cukiniją nulupkite, perpjaukite perpus, išimkite vidurinę dalį su sėklų užuomazgomis, abi puseles darsyk perpjaukite išilgai ir supjaustykite mažais gabaliukais, panašiai, kaip salierą. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir stambiai sukapokite. Salotų lapus ir sultenes nuplaukite, apdžiovinkite. Svogūnų laiškus smulkiai supjaustykite.

2. Pasiruoškite padažą kruopščiai sumaišydami visus jam skirtus ingredientus, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Dėkite visus salotų ingredientus į didelį dubenį, pilkite padažo ir gerai išmaišykite. Valgykite iškart.

4. Jei gaminsite sumuštinius, skrudintuve paskrudinkite kokybiškos, tam skirtos duonos riekeles, ant vienos jų dėkite porą šaukštų salotų, gerai paskirstykite ir uždenkite antrąja.

Suskleisti
Salotos su halumi sūriu ir avokadais
Receptas: Maistingos salotos su halumio sūriu ir avokadais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 18
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 475.00 ml (375 ml kruopoms virti ir 100 ml padažui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Špinatai: 300.00 g
Halumi sūris: 225.00 g (supjaustyto riekelėmis)
Avokadai: 2.00 vnt. (maži, perpjauti pusiau)
Svogūnų laiškai: 2.00 valg. š. (smulkintų)
Tahini pasta: 100.00 ml
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (padažui)
Druska: 0.30 arbat. š. (padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Bolivines balandas ir vandenį supilkite į puodą ir virkite uždengę ant mažos ugnies apie 12 min., arba kol kruopos suminkštės, tada dar palaikykite uždengę (išjungę ugnį) 5 min., kad pabrinktų. Tą galite padaryti iš vakaro.

2. Kiaušinius išvirkite iki norimo kietumo. Nulupkite, perpjaukite pusiau.

3. Pasigaminkite padažą: sumaišykite tahini su vandeniu, citrinos sultimis, pagardinkite druska ir pipirais. Pusę padažo sumaišykite su išvirusiomis bolivinėmis balandomis, kitą pusę atidėkite salotoms.

4. Įkaitinkite nepridegančioje keptuvėje aliejų ir sumeskite špinatus. Kai jie suglebs, išimkite ir laikykite dubenėlyje. Į keptuvę sudėkite halumio sūrio riekeles ir kepkite iš abiejų pusių apie minutę, kol gražiai apskrus.

5. Bolivines balandas padalykite į lėkštes, uždėkite po truputį kepintų špinatų, kelias riekeles halumio sūrio, po puselę avokado, po perpjautą kiaušinį, viską palaistykitetahini padažu ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas