Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

12 rudeniškų vištienos patiekalų: deriname su paprikomis, obuoliais, moliūgais

Daugelio taip mėgstamą, greitai paruošiamą vištieną galima derinti su begale vaisių ir daržovių. Nesvarbu, prapjovėte moliūgą, turite kelias paprikas ar gavote dovanų maišelį obuolių, tikrai rasite receptą, kuriame ši gėrybė kurs skonio harmoniją kartu su populiariąja paukštiena. Kviečiame rinktis receptą!
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys / Fotolia nuotr.
Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
Receptas: Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kulšelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Moliūgai: 650.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 10.00 skiltelės
Vynas: 400.00 ml (sausas arba sultinys)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (1-2 valg. š.)
Kuskusas: 250.00 g
Raudonėliai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.

2.2–3 šaukštus aliejaus įkaitinkite troškintuve ir iš abiejų pusių apkepkite kulšeles. Išimkite. Česnaką nulupkite. Moliūgų riekeles, česnako skilteles ir saldžiąsias paprikas sudėkite į troškintuvą ir pakepinkite.

3.Supilkite vyną, 200 mililitrų daržovių sultinio, įmaišykite medų, vėl sudėkite kulšeles ir uždengę troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 45 minutes. Paskutines 15 minučių troškinkite atidengę.

4.Tuo tarpu užvirkite likusį sultinį. Manų kruopainius sudėkite į dubenį, užpilkite karštu sultiniu ir palikite 6 minutėms, po to išmaišykite šakute, supilkite likusį aliejų. Kulšeles paskaninkite druska ir pipirais. Raudonėlius nuplaukite, susmulkinkite, apibarstykite kulšeles. Tiekite su kuskusu.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištiena su voveraičių padažu
Receptas: Vištiena su voveraičių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Šoninė: (4 juostelės rūkytos) 4.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (pagal skonį padažui ir vištienai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės - košei)
Sviestas: 3.00 valg. š. (1 - košei ir 2 padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (košei)
Grybai: 200.00 g (voveraičių - padažui)
Grietinė: 200.00 g (mažą indelį - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais, išvirkite pasūdytame vandenyje, nusunkite ir sutrinkite su sviestu. Suberkite kaparėlius ir išmaišykite.
  2. Voveraites nuvalykite, nuplaukite, didesnes perpjaukite per pusę, 10 min. virkite pasūdytame vandenyje, išgriebkite ir nuvarvinkite.
  3. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną, voveraites, berkite pipirų ir druskos, sukrėskite grietinę ir viską išmaišykite.
  4. Vištos krūtinėles supjaustykite, įtrinkite aliejumi, pipirais, česnakais, druska, sojų padažu ir valandą marinuokite.
  5. Į kiekvieną vištienos gabalėlį krėskite košės, jį susukite voleliu, apjuoskite šonine, dėkite į kepimo indą ir kepkite apie 20 min. Suktinukus tiekite su voveraičių padažu.
Suskleisti
Vištiena su vynuogėmis
Receptas: Vištiena su vynuogėmis ir alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (blauzdelių, šlaunelių, perpus perpjautų krūtinėlių; su oda ir kaulais)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynuogės: 200.00 g (raudonųjų, idealu – besėklių)
Alyvuogės: 150.00 g (Kalamata, be kauliukų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis, smulkiai supjaustytas)
Vynas: 100.00 ml (baltojo)
Vištienos sultinys: 200.00 ml (tinka pagamintas iš ekologiško kubelio)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nusausinkite vištienos gabalėlius popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite druska bei pipirais.

2. Sunkioje keptuvėje, kurią galima dėti į orkaitę (idealu – ketaus), įkaitinkite alyvuogių aliejų ir per du kartus apskrudinkite vištienos gabalėlius, kol odelė taps auksiškai rusva ir traški.

3. Į keptuvę sudėkite visą apkepintą vištieną, ant viršaus berkite čiobrelius, o į tarpus tarp vištienos gabaliukų paskirstykite svogūnus, nuo kekių nuskabytas vynuoges bei alyvuoges. Užpilkite pusę sultinio kiekio ir dėkite keptuvę į orkaitę.

4. Kepkite 25 min., kol vištiena bei priedai bus iškepę. Tuomet į keptuvę supilkite vyną, likusį sultinį ir viską pakaitinkite dar 10 min.

5. Dėkite vištieną su priedais į lėkštes ir apipilkite susidariusiu padažu. Skanu su ryžiais, kuskusu, orkaitėje keptomis bulvytėmis ar tiesiog lengvomis žalėsių salotomis.

Suskleisti
Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
Receptas: Vištienos ir šakninių daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 63
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (be odos ir kaulų)
Pomidorai: 400.00 ml (konservuotų; arba pomidorų tyrės)
Pupelės: 400.00 ml (konservuotų)
Pastarnokas: 2.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 0.50 vnt. (nedidelio gumbo)
Pievagrybiai: 100.00 g
Svogūnai: 0.50 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Vanduo: 2.00 puodelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Prieskonių mišinys Allspice: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 0.50 arbat. š. (džiovintų)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų troškinimui ir šviežių patiekimui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Supjaustykite šaknines daržoves kubeliais ir skiltelėmis. Vištieną taip pat supjaustykite mažais gabalėliais. Vidutinio dydžio puode įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, papriką, šiek tiek pakepinkite, o tada sudėkite visus likusius ingredientus, išskyrus grybus ir šviežias žoleles.

2. Užvirinkite ir leiskite burbuliuoti ant nedidelės ugnies 35 min. Sudėkite į troškinį supjaustytus grybus ir dar pavirkite 10–15 min., arba kol skysčio liks labai nedaug, o vištiena taps minkšta.

3. Patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti
Vištiena su česnakais
Receptas: Su česnakais troškintos vištos šlaunelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (šlaunelės)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos)
Vermutas: 60.00 ml (sauso)
Kaip gaminti

Prie taip paprastai paruoštos vištienos šlaunelių visada tinka morkų salotos su česnaku. O to padažo iš aliejaus ir vermuto jokiais būdais neišpilkite, o sunaudokite – kartu su grikiais, pasta ar salotomis. Jei liks česnakų, juos galite sutraiškyti ir sumaišyti su tuo padažu.

1. Nusausinkite šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite visus prieskonius. Šlauneles gerai ištrinkite.

2. Sudėkite į kepimo indą, suberkite česnako skilteles (jų nulupti nereikia), supilkite likusį aliejų ir sausą vermutą.

3. Indą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos, arba kol šlaunelės iškeps.

4. Iškepus leiskite šiek tiek „pailsėti“. Paskrudinkite mėgstamos duonos ir ant jos išspauskite česnakus.

Suskleisti
Kepta vištiena su pastarnokais ir kriaušėmis
Receptas: Kepta vištiena su pastarnokais ir kriaušėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (šlaunelės + blauzdelės)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pastarnokas: 4.00 vnt. (nedideli)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (šviežių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Kriaušės: 2.00 vnt. (šiek tiek kietesnės)
Druska: 0.75 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (šviežiai maltų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Smulkia tarka nutarkuojame citrinos žievelę.

2. Nulupame ir susmulkiname 1 česnako skiltelę, inde sumaišome su smulkintais čiobreliais, šalavijais, citrinos žievele, druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Gautu mišiniu ištriname vištos gabalėlius ir šaltai marinuojame bent dvi valandas.

3. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).

4. Likus 30 minučių iki kepimo ištraukiame vištą iš šaldytuvo. Išilgai supjaustome pastarnokus ir kriaušes ir sudedame prie vištienos. Dedame likusias česnako skilteles. Papildomai įdedame druskos, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir viską sumaišome, kad daržovės pasidengtų marinatu.

5. Vištieną su daržovėmis dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35-40 minučių arba kol vištiena apskrus.

6. Į keptuvę metame truputėlį sviesto ir, sviestui parudavus, dedame kelis šalavijo lapelius. Kepame nepilną minutę, kol šalavijas pasidarys traškus.

7. Iškepusią vištą su pastarnokais ir kriaušėmis perdedame į lėkštę, dedame ten ir traškius šalavijo lapelius. Valgome su žaliomis salotomis.

Suskleisti
Įdaryta vištienos krūtinėlė
Receptas: Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 1.20 kg (su oda; mėsai)
Kuskusas: 50.00 g (mėsai)
Saulėje džiovinti pomidorai: 40.00 g (mėsai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (mėsai)
Druska: 1.00 arbat. š. (mėsai)
Moliūgo sėklos: 25.00 g (skrudintų; mėsai)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (meksikietiškų; mėsai)
Majonezas: 1.00 valg. š. (mėsai)
Grietinėlė: 200.00 ml (100 ml mėsai ir 100 ml obuoliams)
Obuoliai: 4.00 vnt. (obuoliams)
Sviestas: 50.00 g (obuoliams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (obuoliams)
Čili pipiras: 0.50 vnt. (obuoliams)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia ruošiame įdarytą vištienos krūtinėlę. Šviežią vištienos krūtinėlę dedame odele į apačią ant pjaustymo lentos ir nupjauname mėsą, ją sumalame. Į maltą mėsą įmaišome kuskuso kruopas, grietinėlę, kiaušinius, prieskonius, moliūgų sėklas bei saulėje džiovintus pomidorus. Masę įdedame po vištienos krūtinėlės odele. Patepame odelę majonezu. Paruoštą įdarytą vištienos krūtinėlę dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame 20-25 min. iki 170C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

2. Paruošiame karamelizuotus obuolius. Į keptuvę vienu sluoksniu įberiame cukrų, ištirpiname ant mažos ugnies, įdedame sviesto, grietinėlę ir smulkintą čili pipirą. Sutirštėjus masei, įdedame obuolių skilteles ir 2 min. patroškiname.

 

Suskleisti
Vištienos troškinys
Receptas: Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 19
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (be kaulų ir odos (labiausiai tinka šlaunelių mėsa, bet galima naudoti ir krūtinėlės filė))
Džiovinti abrikosai: 150.00 g (nuplautų ir supjaustytų pusiau)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malto)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (maltos; ir pluoštas kapotos šviežios; patiekimui)
Gvazdikėliai: 4.00 vnt.
Kardamonas: 4.00 vnt. (ankštys; šiek tiek patraiškytos)
Česnakai: 3.00 skiltelės (sutraiškytos)
Cinamonų lazdelė: 1.00 vnt. (arba 1 šaukštelis malto cinamono)
Imbieras: 1.00 vnt. (pusės nykščio dydžio šviežio gabaliukas, sutarkuotas)
Svogūnai: 2.00 vnt. (smulkiai supjaustyti)
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (skardinė (jei jie nepjaustyti, kiek pasmulkinkite))
Rafinuotas rapsų aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aitriosios paprikos dribsnius, kuminą, maltą kalendrą, gvazdikėlius, kardamoną, česnaką ir imbierą. Užpilkite šį mišinį keliais šaukštais šilto vandens – turite gauti rupią tirštą košelę. Atidėkite į šalį.

2. Vištieną supjaustykite maždaug kąsnio dydžio gabaliukais.

3. Plačiadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įmeskite cinamono lazdelę (arba suberkite cinamoną), 15 sekundžių pakepinkite, tuomet suberkite svogūnus, įberkite 3/4 šaukštelio druskos, pakepinkite 3–4 min., kol svogūnai ims minkštėti ir ruduoti. Sudėkite į keptuvę prieš tai pasigamintą prieskonių košelę, išmaišykite. Sudėkite vištieną, pakepinkite maišydami, kol vištiena pabals. Sudėkite abrikosus ir konservuotus pomidorus. Išmaišykite, įpilkite apie stiklinę vandens ir uždengę troškinkite ant nedidelės kaitros apie 25–30 min., kol vištiena bus paruošta. Jei skysčio atrodo daugoka, į pabaigą nudenkite keptuvę ir padidinkite kaitrą, kad skystis nugaruotų. Būtinai paragaukite, ar netrūksta druskos.

4. Leiskite patiekalui kelias minutes pailsėti, o tada patiekite su virtais ryžiais, pabarstę kapota šviežia kalendra.

Suskleisti
Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
Receptas: Sotus vištienos ir moliūgų troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 93
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelių)
Grietinėlė: 100.00 g (geriamosios)
Karis: 1.00 g (žiupsnelis pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Vištieną ir moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas smulkiai sutarkuokite.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Pirmiausia suberkite į keptuvę vištieną. Kelias minutes apkepkite.
  3. Tada berkite moliūgus ir morkas. Šiek tiek apkepkite.
  4. Tada ant viršaus pilkite grietinėlę, pagardinkite prieskoniais, pasūdykite uždenkite keptuvę dangčių ir periodiškai pamaišydama apie 10 min. patroškinkite.
  5. Kad būtų daugiau skysčio, galite įpilti šiek tiek vandens.
  6. Troškinį patiekite su virtais ryžiais.

 

Suskleisti
Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
Receptas: Vištienos kepsneliai su vynuogių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Faršas: 700.00 g (700 - 800 vištienos - kepsneliams)
Majonezas: 2.00 valg. š. (kepsneliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (kepsneliams)
Batonas: 2.00 riekės (2 - 3 - kepsneliams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - kepsneliams)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kepsneliams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (kepsneliams ir padažui)
Karis: 2.00 g (pagal skonį - kepsneliams)
Vynuogės: 1.00 vnt. (didelės kekės žaliųjų be kauliukų - padažui)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės sulčių - padažui)
Vynas: 1.00 st. (baltojo saldaus (galima pakeisti vynuogių sultimis) - padažui)
Žolelių mišinys su česnakais: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 3.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Vištienos faršą sumaišykite su kiaušiniu, piene išmirkytu ir gerai nuspaustu batonu, majonezu. Pagardinkite pipirais, druska ir kariu. Šlapiomis rankomis formuokite mažus kepsnelius ir kepkite keptuvėje (kepsnelius galite tik apkepti keptuvėje iš visų pusių, o paskui sudėti į aliejumi išteptą skardą ir apie 15 minučių kepti 180 laipsnių orkaitėje). Kol ruošite padažą, kepsnelius laikykite šiltai.

2. Padažui į puodelį sudėkite per pusę pjaustytas vynuoges, suberkite cukrų, supilkite citrinų sultis ir kelias minutes kaitinkite ant mažos ugnies. Krakmolą sumaišykite su vynu ar sultimis ir supilkite ant vynuogių.

3. Pagardinkite prieskoniais, druska ir nuolat maišydami kaitinkite, kol padažas sutirštės. Padažą tiekite su vištienos kepsneliais. Kaip garnyras labai tinka virti ryžiai.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kiniška vištiena su paprikomis
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 82
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos