1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Viso grūdo avižinius dribsnius sumalkite kavamalėje ar elektriniame smulkintuve.
3. Datules taip pat susmulkinkite smulkintuvu iki vientisos masės – turite gauti datulių pastą.
4. Kokosų aliejų sumaišykite su 3 šaukštais datulių pastos, berkite maltus ir nemaltus avižinius dribsnius ir rankomis ar elektriniu maišytuvu gerai išmaišykite – masė turi būti gerai sukibusi.
5. Imkite kepimo formą (aš naudojau kvadratinę silikoninę), išklokite ją kepimo popieriumi (tam, kad lengviau būtų išimti) ir dėkite į ją masę gerai paspausdami.
6. Ant avižinių dribsnių sluoksnio dėkite likusią datulių pastą, paskirstykite, berkite saują avižinių dribsnių.
7. Kepkite orkaitėje apie 20 min.
8. Išimkite iš kepimo formos, atvėsinkite ant grotelių.
9. Atvėsintą kepinį palaikykite šaldytuve (galima ir per naktį), kad dar geriau sutvirtėtų ir skoniai „susigulėtų“. Pjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Į kepimo formą berkite avižinius dribsnius, razinas, goji uogas, 3 šaukštus cukraus ir išmaišykite.
3. Pilkite į sausuosius ingredientus kepimo formoje dalį pieno ir vandens. Išmaišykite.
4. Įpjaustykite bananus ir išmaišykite.
5. Ant gautos tešlos dėkite pjaustytus obuolius, berkite likusius 2 šaukštus cukraus ir cinamono.
6. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 35-40min.
7. Iškepusį atvėsinkite. Ant viršaus berkite migdolų drožlių.
1. Į dubenį berkite miltus, cukrų ir kepimo miltelius, išmaišykite.
2. Į miltų mišinį pilkite aliejų, išmaišykite, o tada sutrinkite, kad išeitų trupiniai.
3. Į gautus trupinius pilkite pieną ir suminkykite tešlą.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
5. Iš tešlos iškočiokite 5–7 mm storio lakštą ir naudodami turimas formeles išspaudykite sausainius.
6. Dėkite sausainius ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos, viršų patepkite vandeniu, pabarstykite cukrumi bei cinamonu.
7. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 min.
8. Atvėsinkite ant grotelių.
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros.
2. Miltus sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
3. Į miltų mišinį pilkite aliejų ir išmaišykite. Tuomet pilkite vandenį ir išminkykite tešlą – minkykite apie 5-7 minutes.
5. Iškočiokite iš tešlos didelį lakštą, berkite ant jo aguonas ir tolygiai paskirstykite. Berkite cukraus, o tuomet tešlos lakštą susukite į volelį.
6. Gautą volelį atsargiai supjaustykite apie 1 cm storio griežinėliais.
7. Sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o tada šaukite kepti. Kepkite apie 35-45 min.
8. Ištraukę iš orkaitės atvėsinkite ant grotelių, o tada skanaukite!
Patarimas: nelaikykite šių sausainių maišelyje, nes suminkštės ir nebus taip skanu – turi būti trašku!
1. Dubenyje sumaišome sausus produktus. Kakavą geriausia persijoti, kad neliktų gumuliukų.
2. Į tą patį dubenį supilame šlapius produktus ir viską gerai išmaišome.
3. Į įkaitintą keptuvę, išteptą kokosų aliejumi, pilame apie pusę samčio tešlos ir sukant keptuvę paskirstome tešlą per visą keptuvės plotą.
4. Kepame apie 1–2 min., kol nebelieka šlapios tešlos plotų, tada atsargiai blyną apverčiame ir kepame dar apie 1 min.
1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.
2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.
1. Pamerkite džiovintas slyvas ir datules šiltame vandenyje bent dešimčiai minučių.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
3. Išmirkusias datules ir slyvas (be skysčio) virtuviniu kombainu sumalkite iki vientisos masės, suverskite tarkuotas morkas ir dar kartą sumalkite iki vientisos masės.
4. Ištirpinkite šokoladą ir jį bei aliejų įmaišykite į masę. Supilkite sultis ir vėl viską maišykite. Maišydami pamažu supilkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, kakavą ir visus prieskonius – turėtų išeiti vientisa lipni masė.
5. Gautą masę sukrėskite į aliejumi gerai pateptą kepimo formą.
6. Kepkite apie 40 minučių, tada patikrinkite, ar jau iškepė – prie įsmeigto dantų krapštuko neturėtų kibti tešla.
7. Ištraukite pyragą iš orkaitės ir prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti.
1. Pradėkite nuo pagrindo – susmulkinkite avižinius sausainius ir juos sumaišykite su sviestu bei cukrumi. Gautu mišiniu išklokite pyragui skirtą indą, pirštais apspauskite pagrindą ir indo šonus. Paruoštą pagrindą įdėkite į šaldytuvą sustingti.
2. Tuomet nedideliame puode išmaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą. Suberkite puodelį mėlynių, druską bei įpilkite vandens ir viską virkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių, kol masė taps tiršta. Jei nusprendėte naudoti sviestą, įdėkite jį į puodą ir išmaišykite.
3. Ištraukite pyrago pagrindą iš šaldytuvo ir suberkite ant jo likusias mėlynes, o ant jų supilkite kaitintą pyrago įdarą.
4. Uždenkite pyragą ir valandai palikite atvėsti.
1. Linų sėmenis sumaišome su vandeniu ir atidedame į šoną.
2. Dubenyje sumaišome sausus produktus (iki druskos), kitame – šlapius.
3. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ištepame kokosų aliejumi ir pabarstome cukrumi.
4. Persikus supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant skardos dugno.
5. Į šlapius ingredientus įmaišome išbrinkusius linų sėmenis, paskui sausus produktus.
6. Gautą masę pilame ant persikų, tolygiai paskirstome.
7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-40 min., kol įsmeigus medinį pagaliuką, jis lieka švarus.
8. Iškepusį pyragą paliekame atvėsti, tada uždedame lėkštę ir apverčiame, nuimame kepimo popierių.
Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 14,5 cm skersmens formai.
1. Visus produktus sudėkite į didelį dubenį ir labai gerai išmaišykite.
2. Gautą masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir dėkite kepti lygiai 1 valandai į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių (kaitinimas viršus / apačia, be vėjelio).
3. Iškepusio pyrago neišimkite iš formos. Prieš tai atvėsinkite ir įdėkite bent 12 val. į šaldytuvą.
4. Atvėsęs ir šaldytuve „subrendęs“ pyragas bus lengvai pjaustomas bei išlaikys formą. Galite dekoruoti, kaip tik sugalvosite.
Ingredientai apskaičiuoti 16 cm diametro tortinei.
1. Pagrindo ingredientus sumalkite elektriniu smulkintuvu (S formos peiliukas), kol gausite trupinius (nepermalkite, kad neišsiskirtų per daug aliejų). Gautą masę išklokite į formą, šaukštu paspaudinėkite, kad pagrindas būtų tvirtesnis.
2. Visus šokoladinės masės ingredientus sudėkite į kokteilinę ir sumalkite iki vientisos masės.
3. Gautąją masę pilkite ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
4. Puoškite uogomis, riešutais, žaliais mėtų lapeliais.
1. Gaminame rutuliukus. Į smulkintuvą su S formos peiliu berkite datules, avižinius dribsnius ir smulkinkite, kol masė bus sulipusi. Tuomet iš jos formuokite skirtingo dydžio rutuliukus ir atidėkite į šoną.
2. Ruošiame pagrindą. Į tą patį smulkintuvą dėkite žemės riešutų sviestą, datules, migdolų miltus ir smulkinkite iki vientisos masės. Imkite norimą kepimo formą, dėkite gautą masę, paspauskite, kad sluoksnis būtų tvirtas ir vientisas.
3. Gaminame vidurinį sluoksnį. Į smulkintuvą dėkite bananus, nusausintus anakardžius, pilkite agavų sirupą ir plakite iki vientisos masės. Šią masę krėskite ant paruošto pagrindo.
4. Ant vidurinio sluoksnio dėliokite iš anksto pagamintus rutuliukus, kiekvieną jų kiek spustelėkite, kad įsitvirtintų.
5. Paruoštą tortą dėkite į šaldiklį nakčiai ar bent 6 valandoms.
6. Puošiame desertą. Ištraukite kepimo formą su skanėstu iš šaldiklio, palaikykite kelias minutes, o tuomet išimkite iš formos.
7. Kakavos sviestą, kakavą ir sirupą sumaišykite. Apipilkite šia mase šonus ir viršų. Dar šiek tiek palaukite, kol tortas atitirps ir skanaukite!