„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

14 sriubų su grybais receptų: nuo ūkiškų iki rafinuotų gurmaniškų

Priešakyje kelios itin gražios rudens dienos, tad neabejotina, jog grybautojai jau suplanavo, kur keliaus turėdami laisvą pusdienį. Linkėdami pilnų pintinių grybų dalinamės net keliolikos sriubų su miško gražuoliais receptais.
Grybų ir daržovių sriuba
Grybų ir daržovių sriuba / Vida Press nuotr.
Daržovių - voveraičių sriuba su vištiena
Receptas: Daržovių - voveraičių sriuba su vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (krūtinėlė)
Moliūgai: 200.00 g
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis džiovintų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (žalios)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (2 žiupsneliai maltų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 valg. š.
Grybai: 200.00 g (šaldytos voveraitės)
Kaip gaminti

1. Svieste apkepkite vištienos gabaliukus. Juos apkepinti galima kartu su svogūnais, įbėrus druskos ir prieskonių.

2. Sudėkite voveraites, smulkintas bulves ir svieste apkeptas kitas daržoves.

3. Užpilkite vandeniu, pagardinkite prieskoniais, žalumynais ir druska. Virimo pabaigoje galima įdėti grietinės.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Kaimiška grybų sriuba su moliūgais
Receptas: Kaimiška grybų sriuba su moliūgais
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Mėsos sultinys: 3.00 l (naminio)
Moliūgai: 300.00 g (nulupto)
Grybai: 200.00 g (voveraičių arba kitokių)
Sūdyti lašiniai 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 3.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė žalių)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Pakepinkite supjaustytus lašinukus. Spirgučius išgraibykite, o likusiuose riebaluose apkepkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir smulkintą svogūną.

2. Į verdantį vandenį suberkite voveraites, apkepintą moliūgo ir svogūnų masę, kubeliais pjaustytas bulves, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir virkite apie 0,5 val.

3. Išpilstykite sriubą į lėkštes, pagardinkite spirgučiais, papuoškite petražolėmis.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Baravykų sriuba
Receptas: Baravykų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 110
Receptas
Ingredientai
Grybai: 5.00 vnt. (nemaži švieži baravykai)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (pusė)
Sviestas: 3.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Pienas: 2.00 st.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Sūris: 100.00 g (bri)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pusė ankšties)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir smulkiai sukapokite.

2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels.

3. Į keptuvę sumeskite smulkintus porus ir pakaitinkite, kad šiek tiek suminkštėtų. Tada suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol miltai sugers visą skystį, bet jokiu būdu neparuduos, nes sriuba apkars.

4. Keptuvę nukelkite nuo ugnies, daržovių mišinį supilkite į indą, užpilkite sultiniu ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

5. Skystį pilkite į puodą su karštu pienu, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, peletrūnais arba čiobreliais ir užvirkite.

6. Baravykus nuvalykite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumeskite į sriubą ir dar 10 min. pavirkite, tada supilkite grietinėlę.

7. Sriubą tiekite su bri sūrio kubeliais ir baltos duonos skrebučiu.

Suskleisti
Sriuba su šviežiais grybais
Receptas: Sriuba su šviežiais grybais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 22
Receptas
Ingredientai
Sultinys: 3.00 l (mėsos)
Grybai: 500.00 g (šviežių)
Bulvės: 7.00 vnt. (7 - 9)
Svogūnai: 2.00 vnt. (ropiniai)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Grietinė: 1.00 st. (1/2)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Krapus ir svogūnus smulkiai supjaustykite. Šviežius grybus (baravykus, kazlėkus, rudmėses) nuvalykite, nuplaukite, apipilkite verdančiu vandeniu, sudėkite į keptuvę ir kartu su svogūnais ir miltais apkepkite svieste.
  3. Po to grybus sudėkite į molinius indelius, įpilkite karšto mėsos sultinio, sudėkite bulves, pašaukite į orkaitę ir troškinkite 20-25 minutes.
  4. Įdėkite grietinės, laiškinių svogūnų, pasūdykite ir išpilstykite į lėkštes.
  5. Užbarstykite krapais.  
Suskleisti
Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba
Receptas: Šviežių ir džiovintų baravykų sriuba
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 30
Receptas
Ingredientai
Grybai: 600.00 g (0.5 l - šviežių ir saujelė džiovintų baravykų)
Sultinys: 500.00 ml (natūralaus vištienos ar daržovių)
Sviestas: 4.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 150.00 ml
Maskarponės sūris: 200.00 g (4 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotų, pagal skonį)
Riešutai: 1.00 valg. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus užmerkite nedideliame kiekyje vandens ir palikite 3 valandas, kad išmirktų.
  2. Tada nuspauskite ir supjaustykite kubeliais, bet skysčio neišpilkite. 
  3. Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais, sumeskite į puodą su vištienos sultiniu ir virkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.
  4. Svogūną ir česnaką nulupkite, sukapokite, kol dailiai pagels, pakepinkite 2 šaukštuose sviesto, tada suberkite džiovintus grybus, apie 10 min. patroškinkite ir suverskite į puodą su bulvėmis.
  5. Ten pat supilkite nuo džiovintų grybų likusį skystį. Sriubą užvirinkite, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, apie 10 min. pavirkite.
  6. Suberkite čiobrelius, įmaišykite grietinėlę, maskarponę, kelias minutes pakaitinkite ir viską iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.
  7. Šviežius baravykus nuvalykite, šiek tiek pasmulkinkite, pasūdykite, pagardinkite druska ir pipirais, pakepinkite likusiame svieste, apibarstykite kapotomis petražolėmis, maltais riešutais ir po lygiai išdalykite į dubenėlius su sriuba.
Suskleisti
Voveraičių sriuba
Receptas: Voveraičių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 79
Receptas
Ingredientai
Grybai: 350.00 g (voveraičių)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 6.00 vnt. (aliejuje saulėje džiovinti)
Sviestas: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kukurūzai: 1.00 valg. š. (miltų)
Vištienos sultinys: 800.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Grietinė: 100.00 ml
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Voveraites nuplaukite, nuvalykite, didesnes  smulkiai supjaustykite. Svogūnus ir česnakus nulupkite. Svogūnus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite česnakų grūstuvu.
  2. Saulėje džiovintus pomidorus nusausinkite ir susmulkinkite.  Troškintuve ištirpinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnus ir česnakus.
  3. Sudėkite voveraites, smulkintus pomidorus, viską pasūdykite, pabarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, kukurūzų miltais ir nuolat maišydama kepinkite apie 10 minučių.
  4. Supilkite vištienos sultinį, išmaišykite ir virkite apie 12 min. Galiausiai supilkite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite su tryniu išplaktą grietinę. Sriubą tiekite pagardinusi kapotomis petražolėmis.
Suskleisti
Kreminė žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais
Receptas: Žirnių ir moliūgų sriuba su baravykais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 73
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 0.50 puodelis (džiovintų)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Bulvės: 2.00 vnt. (vidutinės)
Daržovių sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai kokybiško; arba galite išsivirti patys)
Baravykai: 1.00 sauja (džiovintų)
Vanduo: 1.50 l (sriubai ir šiek tiek moliūgams virti)
Moliūgai: 400.00 kg (nulupto ir supjaustyto sviestinio; galite rinktis ir kitos rūšies, bet šis tinka geriausiai)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Žirnius mirkykite per naktį.

2. Supilkite į puodą vandenyje (1,5 l) ištirpintą sultinį, dėkite lauro lapus ir žirnius. Virkite, kol žirniai suminkštės.

3. Kitame puode (įpilkite tiek vandens, kad tik šiek tiek apsemtų) virkite baravykus ir moliūgus tol, kol jie taps minkšti.

4. Žirniams suminkštėjus, sudėkite supjaustytas bulves, morkas ir svogūną.

5. Išvirus moliūgui ir grybams, sutrinkite juos iki vientisos, šilkinės masės (naudokite tik tiek nuo virimo likusio vandens, kad būtų įmanoma tolygiai sutrinti, bet ne visą).

6. Kai puode, kuriame verdate žirnius ir daržoves, viskas bus išvirę, supilkite į jį trintus moliūgus ir leiskite viskam šiek tiek pavirti (apie 2 min.).

7. Dėkite žviežių žalumynų ir patiekite.

Suskleisti
Miško grybų sriuba
Receptas: Baravykų ir voveraičių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Baravykai: 4.00 vnt.
Voveraitės: 4.00 sauja
Salierai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (didesnė)
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (sriubai ir duonai)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį sriubai ir duonai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį sriubai ir duonai)
Duona: 8.00 vnt. (baltos)
Kaip gaminti

1. Užkaisti puodą su 1 l vandens, įdėti trečdalį morkos, trečdalį svogūno ir trečdalį saliero stiebo. Kai vanduo užvirs įberti druskos, pipirų ir persilado prieskonių, sumažinti kaitrą ir virti sultinį.

2. Likusias daržovių dalis supjaustyti labai smulkiais kubeliais.

4. Gilesnėje keptuvėjė įkaitinti alyvuogių aliejų ir suberti susmulkintas daržoves. Pakepinti 3-5 minutes (priklausomai nuo to, kokio kietumo daržoves mėgstate). Tada suberti norimo dydžio supjaustytas voveraites, išmaišyti ir dar viską pakepinti 3-5 minutes. Sudėti plonai riekelėmis supjasutytus 3 baravykus, išmaišyti ir pakepinti 3-5 minutes.

5. Ketvirtąjį baravyką supjaustyti išilgai per visą kotą ir galvą riekelėmis. Apvolioti jas miltuose ir apkepinti gerai įkatintoje keptuvėjė su alyvuogių aliejumi ir žiupsneliu persilado prieskonių. Apskrudusias riekelės išimti iš keptuvės ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

6. Baltą duoną supjaustyti riekelėmis, apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti druska bei maltais juodaisiais pipirais. Riekeles apskrudinti ant grotelių iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.

7. Ant apkepintų daržovių ir grybų mišinio užpilti pusę išvirusio sultinio, išmaišyti. Gautą sriubą išpilstyti į dubenėlius ir dar užpilti atskirai sultinio. Dekoruoti apskrudusiomis baravykų riekelėmis ir patiekti su skrudinta balta duona.

Suskleisti
Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelio žiedais
Receptas: Trinta miško grybų sriuba su sūriu ir čiobrelių žiedais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 38
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Grybai: 500.00 g (apvirtų miško grybų)
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinių)
Sūris: 50.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintos čiobrelių viršūnėlės su žiedais)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (malto)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Imkite puodą į jį įpilkite sultinį, sudėkite kubeliais susmulkintas bulves.
  2. Į keptuvę pilkite aliejaus ir jame apkepinkite smulkiai sukapotus svogūnus. Kepkite ant mažos ugnies, kol tampa minkšti ir auksiniai.
  3. Prie svogūnų berkite grybus ir lauro lapus, pipirus, muskato, čiobrelių šakeles.
  4. Dar 5 min. pakepkite ir prieskoninės žolelės ištraukite lauk.
  5. Kai bulvės apverda (maždaug po 10 min. virimo), suberkite apkeptus grybus ir svogūnus.
  6. Pamaišykite, įberkite tarkuoto sūrio.
  7. Kai bulvės visiškai išverda, sriubą sutrinkite, įberkite pagal skonį druskos ir užbalinkite grietinėle.
  8. Valgoma su juoda rugine duona arba skrebučiais.

Receptą atsiuntė Ieva K.

Suskleisti
Moliūgų sriuba su voveraitėmis
Receptas: Moliūgų sriuba su voveraitėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 32
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1500.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinis)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vermutas: 2.00 valg. š. (baltas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Grybai: 150.00 g (voveraitės)
Sviestas: 30.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml
Kaip gaminti

1.Moliūgą perpjaukite pusiau ir šaukštu išvalykite sėklas. Puses supjaustykite riekėmis ir nulupkite. Minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais.

2.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir moliūgo gabaliukus pakepinkite su šaukštu aliejaus, supilkite vermutą, sultinį, užvirinkite ir virkite ant vidutinės ugnies 20 minučių.

3.Išgriebtus moliūgus pertrinkite pro sietelį ir sukrėskite atgal į sriubą. Pagardinkite druska, pipirais ir išspaustomis apelsinų sultimis. Voveraites nuvalykite ir šiek tiek apkepinkite likusiame aliejuje ir svieste.

4.Pagardinkite pipirais ir druska. Sriubą išpilstykite į pašildytus dubenėlius. Užpilkite po šaukštą grietinėlės, įdėkite grybų, pabarstykite pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Grybų sriuba su makaronais
Receptas: Grybų sriuba su makaronais
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Grybai: 200.00 g (miško)
dešra aštri 200.00 g
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Vynas: 125.00 ml (baltas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 3.00 g (žiupsnelis maltos rūkytos paprikos)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (kapoti, 1 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, dešrą – plonomis riekelėmis.

2.Pievagrybius ir miško grybus nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite.

3.Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite svogūnus, trintą česnaką ir truputį pakepinkite. Dėkite grybus, dešros riekeles, bulves, suberkite maltą rūkytą papriką, išmaišykite ir pakepinkite dar 5 minutes.

4.Supilkite daržovių sultinį, baltąjį vyną, suberkite makaronus, puodą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Tiekite pabarstytą kapotais svogūnų laiškais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lęšių sriuba su voveraitėmis
Receptas: Lęšių sriuba su voveraitėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 26
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 1.00 st.
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Grietinėlė: 20.00 ml
Grybai: 1.00 st. (virtos voveraitės)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (švieži pagal skonį)
Grietinė: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į verdantį daržovių sultinį sudėkite pjaustytas bulves, morkas ir virkite 10 minučių. Suberkite lęšius, paskaninkite pipirais, druska, mairūnais ir virkite dar 15–20 minučių.

2. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite ir elektriniu plaktuvu sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite grietinėlės, statykite ant ugnies ir vėl užvirkite.

3. Sriubą pilkite į lėkštes, įdėkite po saujelę voveraičių, šaukštelį grietinės ir užbarstykite šviežių mairūnų.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kreminė baravykų sriuba
Receptas: Kreminė baravykų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 17
Receptas
Ingredientai
Grybai: 12.00 vnt. (vidutinio dydžio baravykų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 200.00 ml
Pienas: 1.00 l
Rūkyta šoninė 4.00 riekės
Peletrūnas: 10.00 g (šviežių peletrūnų arba čiobrelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Nuvalykite, nuplaukite ir nuvarvinkite grybus. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Paruoškite vištienos sultinį. Nedideliame puode užkaitinkite pieną.

2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus, nuolat maišydama kepkite ant vidutinės ugnies maždaug 5 min., kol svogūno gabalėliai taps perregimi. Suberkite miltus ir vis pamaišydama kaitinkite maždaug 3 min. Neleiskite miltams prisvilti ar paruduoti, antraip sriuba įgaus rusvą atspalvį. Nukelkite puodą nuo ugnies, palaukite, kol nustos burbuliuoti, plakdama šluotele pamažu įmaišykite karštą sultinį, supilkite pieną. Išmaišykite, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite maždaug 10 min. Pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Į paruoštą sriubos pagrindą sudėkite smulkintus grybus, suberkite kapotas prieskonines žoleles, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir vis pamaišydama, kad neprisviltų prie dugno, virkite ant silpnos ugnies 8–10 min. Paragaukite, jei reikia, dar pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Šiaudeliais supjaustykite rūkytą šoninę ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje.

5. Į lėkštę įpilkite sriubos, ant viršaus uždėkite kepintos šoninės, papuoškite šviežio grybo griežinėliu ir peletrūnų šakele.

Verta išbandyti

Kad grybų sriuba būtų dar aromatingesnė, į ją galite įpilti džiovintų grybų nuoviro arba įberti grybų miltelių.

Suskleisti
Grybų sriuba su rokforu
Receptas: Grybų sriuba su rokforu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Grybai: 5.00 vnt. (dideli baravykai (arba 150 g bet kokių mėgstamų grybų, pavyzdžiui, pievagrybių))
Pienas: 100.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios)
Duona: 20.00 g (saujelė skrudintų baltos duonos kubelių)
Sūris: 200.00 g (rokforo)
Vynas: 100.00 ml (sauso baltojo)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite miltus ir vis pamaišydama, kad miltai neprisviltų, kaitinkite apie 2 min. Tada supilkite vyną ir kaitinkite, kol dalis jo išgaruos.
  2. Į paruoštą masę pamažu supilkite karštą sultinį, pieną, suberkite prieskonius, smulkintus valytus baravykus ir virkite ant mažos ugnies apie 20 min.
  3. Sriubą nukelkite nuo ugnies, suplakite elektriniu plakikliu, tada supilkite grietinėlę, sumeskite trupintą sūrį ir dar kartą užkaitinkite.
  4. Tiekite karštą su baltos duonos skrebučiu ir „Ledkalnio“ salotos lapeliu.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau