Picos padui galite naudoti pirktinius pusfabrikačius, tačiau visada išlošite užminkę tešlą patys. O tai visai nesudėtinga, štai klasikinis receptas.
Ingredientai (2 picoms):
- 500 g geros kokybės kvietinių miltų (galite paieškoti specialiai skirtų picai);
- 20 g šviežių arba 7 g sausų mielių;
- 2 arbat. šaukšt. cukraus;
- 300 ml šilto, bet nekaršto vandens;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- didelis žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Ant stalviršio berkite miltus (idealu – persijotus) ir druską. Miltų viduryje suformuokite duobutę ir į ją sutrupinkite arba suberkite mieles, užberkite cukraus ir įpilkite porą šaukštų vandens. Išmaišykite ingredientus duobutėje iki skystos košelės ir pabarstykite viršų miltais. Palikite ramiai pabūti 5–7 minutes – mielės „pabus“.
2. Pilkite likusį vandenį ir palengva iš kraštų link centro, užgriebdami vis daugiau sausų miltų, maišykite tešlą. Vėliau pradėkite minkyti, įminkykite alyvuogių aliejų. Tęskite tol, kol tešla bus elastinga, vientisa, nelips prie rankų. Tada ją dėkite į miltais pabarstytą dubenį, uždenkite bei padėkite, kad pakiltų bent dvigubai. Kildinti galima šiltai apie valandą, o galima ir vėsioje vietoje net ir per naktį. Ilgiau vėsoje kildinta tešla bus geresnio skonio ir lengviau virškinama.
3. Susiruošę kepti, pasiruoškite visus ingredientus viršui – picos padažą iš pomidorų (jei naudosite jį, o ne kokį kitą) ir visa kita. Orkaitę įkaitinkite iki 200 ar net 220 laipsnių temperatūros.
4. Pakilusią tešlą beliks perminkyti, padalinti pusiau, suformuoti (geriausia – ištampant ar išplojant rankomis, o ne iškočiojant) 2 ovalus, o tada beliks tepti padažą ir dėlioti, ką tik sugalvojote.
5. Kuo karštesnė orkaitė, tuo greičiau pica iškeps. Preliminariai tai turėtų užtrukti 10–12 min., bet viskas priklausys nuo konkrečios orkaitės. Tiesiog stebėkite savo kepinį.
O dabar metas geriausiems deriniams, kurie galėtų atsidurti ant picos viršaus – nuo klasikos iki netikėtų, bet puikių ingredientų rinkinių!