Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:00

15 karališkų patiekalų su moliūgais: pasimėgaukime

Moliūgas – karališkoji rudens daržovė, prapjovus vieną jų, galima pamaitinti ne tik šeimą, bet neretai ir visą giminę. Jei sriubas jau virėte, metas ir kitiems patiekalams su moliūgais. Jūsų valia, mėsiškiems ar lengvesniems vegetariškiems!
Salotos su moliūgais
Salotos su moliūgais / Shutterstock nuotr.

Moliūgai yra universali daržovė, todėl naudojama įvairiuose patiekaluose – nuo desertų iki sriubų ir troškinių visame pasaulyje.

Italai gamina nuostabiai skanius moliūgų raviolius. Minkšti ravioliai pripildomi moliūgų ir parmezano sūrio įdaru, o tada patiekiami su sviesto ir šalavijų padažu.

O štai Maroke labai mėgstamas moliūgų ir avinžirnių troškinys, vadinamas „tadžinu“, gardinamas džiovintais vaisiais ir kvapniais prieskoniais – cinamonu, imbieru ir kuminu.

Australijoje skrudintas moliūgas labai mėgstamas kaip garnyras. Moliūgo gabaliukai kepami orkaitėje su aliejumi, druska ir prieskoniais, kol tampa traškūs ir saldūs. Jis dažnai patiekiamas su kepta mėsa arba kaip atskiras patiekalas.

Argentinoje populiarus moliūgų ir mėsos troškinys, gaminamas su jautiena, bulvėmis, kukurūzais, džiovintais vaisiais ir moliūgais. Jis kartais patiekiamas moliūgo viduje.

O ką gaminsite jūs? Žemiau rasite daugybę puikių receptų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito