Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 nuostabių vasariškų skanėstų su avietėmis: kam pyrago, o kam ledų?

Avietės – uogos, kurios kartais atsiduria gausaus vasaros derliaus nuošalyje. Gal dėl to, kad jos gana trapios, nuskintos ilgai neišsilaiko... Jei prisiskynėte kvapnių miško aviečių, ar turite puikių uogų iš sodo, valgykite jų ne tik šviežių, bet ir išbandykite vieną kitą skanėstą!
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis / Fotolia nuotr.
Šalta saldi sriuba su avietėmis
Receptas: Šalta saldi sriuba su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Avietės: 2.00 st.
Melionas: 1.00 vnt. (0,5)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių lapelių)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstraktas)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 500.00 ml (be priedų)
Pienas: 500.00 ml
Kaip gaminti
  1. Avietes atsargiai nuplaukite ir palikite, kad nusivarvėtų.
  2. Ledų šaukšteliu išskobkite gražių rutuliukų iš meliono. Ant didelės pjaustymo lentos sudėkite mėtas, užberkite cukraus miltelių ir šiek tiek pakapokite, supilkite vanilės ekstraktą ir kapokite, kol išeis trupiniai.
  3. Visus paruoštus produktus dėkite į puodą ar sriubos indą, užpilkite jogurtu ir išmaišykite, tuomet supilkite pieną ir dar kartą pamaišykite.
  4. Patiekite atšaldytą.
Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis su avietėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Avietės: 100.00 g (šaldytų)
Vanduo: 0.50 st.
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Maistinės skaidulos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Suskleisti
Kokteilis su avietėmis
Receptas: Kokteilis su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus geriamojo)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį.

Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto banano.

Suskleisti
Pyragas su citrininiu kremu ir avietėmis
Receptas: Pyragas su citrininiu kremu ir avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 400.00 g (2 pakeliai forminių vanilinių sausainių)
Sviestas: 150.00 g
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tryniai)
Citrinos: 2.00 vnt. (2-jų citrinų sultys ir 1-os tarkuota žievelė)
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Avietės: 100.00 g (kelios saujos šviežių arba šaldytų)
Kaip gaminti

1. Sausainius sutrupinkite pirštais, paskui dar kiek pagrūskite medine trintuve. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite cukrų ir švariais pirštais masę gerai ištrinkite.

2. Krėskite masę į nepridegančią kepimo skardą ir, spausdama pirštais, tolygiai paskirstykite ją po visą dugną. Kiškite į 180 °C karštumo orkaitę ir kepkite apie 10 minučių.

3. Ištraukusi palikite, kad atvėstų. Į dubenį supilkite kondensuotą pieną, sudėkite kiaušinių trynius ir viską suplakite elektriniu plakikliu. Supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotą žievelę ir plakite, kol masė kiek sutirštės.

4. Sukrėskite ir tolygiai paskirstykite ant sausainių papločio.

5. Kiškite į karštą orkaitę ir kepkite 12–15 minučių. Ištraukusi luktelėkite, kol atvės, tada papuoškite atitirpintomis, nuvarvintomis ir popieriniu rankšluosčiu atsargiai nuspaustomis avietėmis.

Suskleisti
Klafutis su kokosų pienu
Receptas: Klafutis su kokosų pienu, avietėmis ir žaliosiomis citrinomis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 65.00 g (50 g masei ir 15 g indeliams ištepti/kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 80.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Citrinos: 2.00 vnt. (žaliosios)
Kokosų pienas: 400.00 ml
Miltai: 4.00 valg. š. (sorų, galima pakeisti kvietiniais miltais)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Avietės: 300.00 g (šviežios arba šaldytos)
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trynius sudėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir energingai išmaišykite, kol masė taps balkšva.

2. Nutarkuokite žaliųjų citrinų žievelę, po to išspauskite jų sultis. Atskirai miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į plakinį su sviestu suberkite citrinos žievelę, supilkite sultis ir kokosų pieną. Vėl energingai išplakite. Tada suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį. Išmaišykite.

3. Pabaigoje atsargiai įmaišykite plaktus kiaušinių baltymus. Pasiruoškite 6 keraminius indelius ar puodelius, jų vidų ištepkite sviestu. Klafučių masę supilkite į indelius (nesklidinai). Ant viršaus suberkite avietes. Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 20 min. Šį desertą galite patiekti tiek šiltą, tiek šaltą.

Receptas iš tinklaraščio „Išbandyti receptai“

Suskleisti
Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis
Receptas: Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės arbat. š. sulčių)
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Kreminė varškė: 200.00 g
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus)
Mėtos: 30.00 g (lapelių)
Imbieras: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis šaknies)
Avietės: 300.00 g
Kaip gaminti

1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masės padvigubės. Plakant toliau, po šaukštą sudėkite miltelinį cukrų. Išplakite, baltymai turi būti standūs ir blizgūs. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pripieškite apskritimų. Į juos įdėkite baltymų.

2. Likusius baltymus sudėkite į konditerinį indą su antgaliu. Pradėdami nuo išorės, į kiekvieną apskritimą įspauskite baltymų masės, paskui 2–3 kartus apveskite kraštus – suformuokite tuščiavidurių pyragaičių sieneles. Kepkite 110 laipsnių orkaitėje (jei nevėdinama – 90) 2–2,5 valandos, kol pyragaičiai taps traškūs ir juos bus lengva nuimti nuo popieriaus. Palikite atvėsti išjungtoje orkaitėje.

3. Varškės kremą išsukite, įmaišykite jogurtą, susmulkintų mėtų, nuluptą ir sukapotą gabalėlį imbiero, miltelinį cukrų, uogas (dalį jų palikite). Kremo pridėkite į pyragaičius.

4. Papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Šokoladinis pudingas su avietėmis
Receptas: Šokoladinis pudingas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 3.00 st. (liesos)
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Kakava: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Avietės: 2.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį.
  2. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys.
  3. Nenustodami maišyti suberkite krakmolo, kakavos ir cukraus mišinį. Virkite, kol masė sutirštės (nepamirškite maišyti). Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite smulkintą sviestą.
  4. Maišydami kaitinkite, kol pastarasis produktas išsilydys. Ant porcijos dydžio indelių dugno paberkite aviečių, ant uogų sukrėskite pravėsusį pudingą.
  5. Pridenkite indelius maistine plėvele, valandą palaikykite šaldytuve. Tiekdami puoškite likusiomis avietėmis.    
Suskleisti
Keksiukai su aguonomis ir avietėmis
Receptas: Keksiukai su aguonomis ir avietėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Aguonos: 70.00 g (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 75.00 ml
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Pienas: 150.00 ml
Grietinė: 75.00 g
Avietės: 200.00 g (šviežių arba šaldytų)
Kaip gaminti
  1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską.
  2. Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine.
  3. Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite.
  4. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite avietes.
  5. Imkite keksiukų formą, į ją sudėkite keksiukų sijonėlius ir galiausiai paruoštą tešlą.
  6. Kepkite 180 laipsnių karštumo orkaiteje apie 30-35 minutes.
  7. Iš paruoštos tešlos kiekio išeina 12 keksiukų.
  8. Skanaus!!!

 

Suskleisti
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 116
Receptas
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Suskleisti
Avietiniai avinžirnių batonėliai su karamele
Receptas: Avietiniai avinžirnių batonėliai su karamele
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 70.00 g (virtų (o tai yra 35 g nevirtų + 1/4 arbat. šaukšt. sodos); pagrindui)
Anakardžių riešutai: 50.00 g (pagrindui)
Datulės: 130.00 g (Medjool, be kauliukų; 30 g pagrindui ir 100 g viršui)
Kokosų aliejus: 4.00 valg. š. (3 šaukštai pagrindui ir 1 šaukštas viršui)
Riešutų sviestas: 50.00 g (migdolų ir anakardžių; viršui)
Tahini pasta: 25.00 g (viršui)
Avietės: 25.00 g (liofilizuotų; viršui)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (viršui)
Kaip gaminti

1. Iš vakaro užmerkiame avinžirnius. Kitą dieną juos gerai nuplauname ir užpylę daug vandens verdame. Nuo užvirimo praėjus 5 minutėms, beriame sodą.

2. Verdame apie 30 minučių, vis paragaujame – avinžirnis turi tiesiog sutirpti burnoje. Išvirtus avinžirnius nukošiame ir paliekame visiškai atvėsti.

3. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi. Gautą masę dedame į dubenį. Į tą patį smulkintuvą dedame anakardžius – šiek tiek juos pasmulkinus, sudedame avinžirnius ir išsukame kartu iki vientisos masės. Ją sumaišome su dubenyje esančia datulių karamele ir išmaišome iki masės – ji bus batonėlio pagrindas.

4. Išklojame gauta mase formelės dugną. Dedame į šaldymo kamerą 30 minučių.

5. Gaminame viršutinį sluoksnį. Elektriniame smulkintuve išsukame datules su kokoso aliejumi iki karamelės konsistencijos. Dubenėlyje šaukštu sumaišome šią masę su riešutų sviestu. Dedame ant sušalusio pirmojo sluoksnio ir dedame į šaldymo kamerą 20 minučių.

6. Į mažą smulkintuvo indą dedame liofilizuotas avietes ir sukame iki miltelių, tada pilame klevų sirupą, tahini ir sukame iki vientisos tirštos masės, kurią uždedame ant antro batonėlio sluoksnio. Dedame atgal į kamerą, o sustingus jau galima mėgautis.

Šiuos batonėlius galima laikyti ir šaldytuve, tik tada jie labai nežymiai patamsėja.

Suskleisti
Baltojo šokolado sūrpyragis su avietėmis
Receptas: Baltojo šokolado sūrio pyragas su avietėmis
10 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.6 / 44
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 70.00 g (pyrago pagrindui)
Sausainiai: 180.00 g (pyrago pagrindui)
Sviestas: 100.00 g (pyrago pagrindui)
Baltasis šokoladas: 600.00 g (kokybiško; pyrago įdarui)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (pyrago įdarui)
Kreminis sūris: 500.00 g (pyrago įdarui)
Grietinė: 300.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (žievelė – pyrago įdarui, sultys – aviečių užpilui)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (pyrago įdarui)
Avietės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Spanguolės: 200.00 g (aviečių užpilui)
Cukrus: 100.00 g (aviečių užpilui)
Kaip gaminti

Pagrindas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Migdolus paskleiskite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 10 minučių, atvėsinkite. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Migdolus suberkite į maisto smulkintuvą ir stambiai sukapokite, suberkite į dubenį. Maisto smulkintuvu smulkiai sukapokite sausainius ir supilkite juos ant migdolų. Supilkite tirpintą sviestą ir rankomis arba mentele gerai išmaišykite. Supilkite į kepimo formą ir paskleiskite trupinius vis paspausdami. Padėkite į šaldytuvą.

Įdaras:

1. 100 g šokolado sukapokite smulkiau, o likusius 500 g sulaužykite. Ištirpinkite 500 g šokolado vandens garų vonelėje retkarčiais pamaišydami. Kai šokoladas ištirps, nukelkite ir leiskite pastovėti 5 minutes, kelis kartus pamaišykite.

2. Atskirai dubenyje šluotele ar mikseriu išplakite grietinėlės sūrį iki purumo. Po vieną įplakite kiaušinius, kaskart išplakdami masę iki vientisumo. Sukrėskite grietinę, sudėkite apelsino žievelę ir pusės vanilės ankšties sėklytes; išmaišykite. Supilkite ištirpintą šokoladą, išmaišykite ir galiausiai suberkite smulkiau kapotą šokoladą (100 g). Darkart išmaišykite.

 

3. Masę supilkite į kepimo formą ant atvėsinto pagrindo ir kepkite 180 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 valandą. Iškepusio pyrago centras turi vis dar šiek tiek judėti.

4. Ištraukite pyragą iš orkaitės, visiškai atvėsinkite, apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms, o geriausia pernakt. Pyragas turi visiškai atvėsti ir sustingti. Taip paruoštas ir įvyniotas sūrpyragis gali stovėti šaldytuve iki 4 dienų.

Užpilas:

1. Avietes suberkite į dubenėlį ir sutraiškykite mediniu šaukštu. Pertrinkite per sietelį, sėklytes išmeskite.

2. Į nedidelį puodą suberkite spanguoles, cukrų ir apelsino sultis ir kaitinkite ant lėtos ugnies, kol cukrus ištirps. Padidinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių, kol spanguolės susprogs ir masė sutirštės. Nukaiskite ir įmaišykite aviečių tyrę. Supilkite į dubenėlį, uždenkite maistine plėvele taip, kad plėvelė liestųsi su užpilo paviršiumi – taip nesusiformuos plutelė. Atvėsintą užpilą laikykite šaldytuve. Jis sustings iki drebučių konsistencijos, bet pamaišius suskystės.

3. Prieš patiekdami sūrpyragį išimkite iš kepimo formos ir popieriaus ir apliekite užpilu.

Suskleisti
Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru
Receptas: Šokoladiniai saldainiai su avietiniu įdaru be pridėtinio cukraus
3 asmenims
Pagaminsite per 7 val.
4.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Avietės: 140.00 g (šviežių)
Cukrus: 35.00 g (nerafinuoto kokosų)
Klevų sirupas: 60.00 g
Juodasis šokoladas: 200.00 g (ne mažiau kaip 70 proc. kakavos)
Kaip gaminti

Pastaba: Jums reikės silikoninės minikeksiukų formelės (viršaus skersmuo 4,5 cm). Galite naudoti ir popierines keksiukų formeles.

1. Iš vakaro užmerkiame anakardžius. Jei skubate, galite procesą pagreitinti: anakardžius dėkite į dubenėlį, užliekite verdančiu vandeniu ir palikite 30 min. Procesą pakartokite 2 kartus, kol anakardžiai suminkštės. Masė bus rupesnė, tačiau skoniui tai įtakos neturi.

2. Nedideliame elektrinio trintuvo inde išsukame mirkytus anakardžius. Sukame ilgiau, kad liktų kuo mažiau gabaliukų. Pilame klevų sirupą (50 g) ir dar kartą išsukame. Sudedame avietes (125 g), kokosų aliejų ir viską išsukame iki vientisos masės. Jei mėgstate, galite įlašinti kelis lašus citrinos sulčių, bet nebūtina.

3. Pagamintą masę laikome šaldytuve, kol išlydysime šokoladą. Jei išėmus masę iš šaldytuvo ji bus labai tiršta, sudėkite likusias avietes ir, jei reikia, supilkite likusį klevų sirupą. To daryti nereikia, jei gauta masė slysta nuo šaukštelio.

 

4. Virš garų vonelės išlydome juodąjį šokoladą. Tirpdome lėtai, nedaug maišydami.

5. Keksiukų formeles dedame ant mažos kepimo skardos, kuri tilptų į šaldytuvą. Į formeles pilame po šaukštelį šokolado taip, kad tolygiai pasiskirstytų. Pavartome, kad kraštai irgi užsipildytų šokoladu. Į vidurį dedame po šaukštelį su kaupu avietinio įdaro, o tada užpilame kiekvieną formelę likusiu šokoladu. Dedame į šaldytuvą atvėsti mažiausiai 4 valandoms.

Patarimas: kaip išlydyti šokoladą garų vonelėje?

Ją paruošti labai paprasta. Jums reikės puodo ir metalinio arba keraminio indo. Indą reikia uždėti ant puodo taip, kad dugnas nesiektų vandens ir tvirtai laikytųsi. Puode vandens turėtų būti nedaug. Kai vanduo užverda, ugnį reikia sumažinti iki labai nedidelės, ant viršaus dėti indą su šokoladu, sulaužytu gabalėliais. Štai ir viskas!

Suskleisti
Bananiniai-avietiniai ledai
Receptas: Veganiški avietiniai-bananiniai ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (šaldyti, prieš tai supjaustyti)
Avietės: 1.00 st. (šaldytų)
Augalinis pienas: 2.00 valg. š. (geriausiai tinka kokosų)
Kaip gaminti

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Suskleisti
Panna cotta su avietėmis
Receptas: „Panna cotta“ su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 300.00 ml (plakamosios)
Pienas: 100.00 ml
Cukrus: 50.00 g (ir 1 valg. š. padažui)
Želatina: 8.00 g
Tongapupė (1/3) 1.00 vnt.
Avietės: 250.00 g (šviežių arba šaldytų, padažui)
Bazilikai: 5.00 g (šviežių arba šaldytų lapelių, padažui)
Kaip gaminti

1. Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.*

2. Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite tarkuotos tongapupės** (tongapupę galite keisti vanilės ankštimi) ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie 10 minučių.

3. Išbrinkintą želatiną sukrėskite į karštą grietinėlę ir gerai išmaišykite.

4. Mišinį supilstykite į formeles ir palikite stingti.

5. Padažui uogas, cukrų ir bazilikus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir įpilkite į kiekvieną lėkštelę. Puoškite mėtos lapeliu.

Svarbu!

Želatinos kiekį būtinai tikslinkite pagal gamintojo nurodymus. Želatina gali būti skirtingo stiprumo, todėl būtinai skaitykite etiketes. Šiame recepte gamintojo nurodytas želatinos kiekis yra 20 g želatinos 1 l skysčio.

* Kuo smulkesnė želatina, tuo trumpiau ją reikia brinkinti.

Norint, kad deserte neliktų prieskonių dalelių, prieš išpilstant panna cotta į formeles, reikia ją perkošti per tankų audinį.

Panna cotta gaminama arba formelėse ir, prieš patiekiant, iš jų išimama, arba kreminėse ir patiekiama jose.

** Tongapupės – kvapiosios tongapupės medžio vaisių sėklos. Kvapioji tongapupė (lot. Dipteryx odorata) paplitusi Pietų, Centrinėje Amerikoje ir Karibuose. Plačiausiai naudojama parfumerijos srityje. Maistui tongapupė vartojama labai mažais kiekiais, nes sėklose yra kumarino. Kulinarijoje tongapupe dažniausia skaninami pieniniai, šokoladiniai desertai, gardinamas romas, kava. Tongapupe kartais keičiama vanilė. Tongapupės po surinkimo yra išdžiovinamos, po to mirkomos alkoholyje.

Plačiau skaitykite: kulinarijos pamokėlė: ruošiame „Panna cotta“

Suskleisti
Avietinis šerbetas
Receptas: Avietinis šerbetas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val. 15 min.
3.8 / 6
Receptas
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (šviežiai spaustos sultys)
Cukrus: 250.00 g
Kaip gaminti

1. Į puodą įpilkite 400 ml vandens, užvirinkite, suberkite cukrų ir kelias minutes pakaitinkite ant silpnos ugnies.

2. Sirupą atvėsinkite, sumaišykite su trintomis avietėmis ir citrinų sultimis, pastatykite į šaldiklį 3–4 valandoms, kad mišinys beveik sušaltų.

3. Ištraukite ledus iš šaldiklio ir elektriniu grūstuvu didžiausiu greičiu plakite masę, kol ji pasidarys puri ir lengva. Reikia, kad ledukai būtų kuo smulkesni ir į masę patektų kuo daugiau oro.

4. Dubenį vėl pastatykite į šaldiklį ir palaikykite 2 valandas. Kas valandą gerai suplakite masę.

5. Prieš patiekdama bent valandą pašaldykite. Avietes galite pakeisti tokiu pat kiekiu kitų trintų uogų arba šviežiai spaustų apelsinų ar greipfrutų sulčių. Jei norite paruošti dvigubai daugiau šerbeto, imkite dvigubai daugiau produktų. Tačiau viename dubenyje šaldykite ne daugiau kaip 4 porcijas.

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų