Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 patiekalų iš lašišų šventėms ir ne tik...

Tradicinis Kalėdų stalas tiesiog neįsivaizduojamas be žuvų patiekalų. Bene populiariausia ir mėgstamiausia žuvimi šiandien laikoma lašiša. Taigi, jei ketinate įtraukti ją į savo šventinį valgiaraštį, kviečiame pasidairyti naujų idėjų.
Lašiša
Lašiša / Fotolia nuotr.
Lietinių kąsneliai su lašišomis
Receptas: Lietinių kąsneliai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (Lietinių tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Lietinių tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Lietinių tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (Lietinių tešlai)
Lašiša: 250.00 g (Įdarui; rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 250.00 g (Įdarui; riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (Įdarui; šaukštas citrinos sulčių)
Česnakai: 1.00 valg. š. (Įdarui; šaukštas kapotų laiškinių česnakų)
Grietinėlė: 100.00 ml (Įdarui; plakamosios)
Vanduo: 125.00 ml (Lietinių tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai ir įdarui; pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Lietinių tešlai; pagal skonį baltųjų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite lietinių įdarą: visus lietiniams skirtus produktus elektriniu plakikliu išplakite plastikiniame dubenyje ir palikite 30 min.

2. Kol tešla brinks, paruoškite įdarą suktinukams: lašišų filė sukapokite, apšlakstykite citrinų sultimis ir sumaišykite su kapotais žalumynais.

3. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, pasūdykite, sumaišykite su lašišomis, tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

4. Iš tešlos iškeptus nedidelius lietinius atvėsinkite.

5. Ant kiekvieno krėskite įdaro ir susukite voleliu.

6. Suktinukus suvyniokite į maistinę plėvelę, apie valandą palaikykite šaldytuve, tada supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.

7. Tiekite su žalumynais, persmeigusi dekoratyviais mediniais iešmeliais.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Lašišų putėsiai su avokadų tyre
Receptas: Lašišų putėsiai su avokadų tyre
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (Putėsiams; rūkytos)
Grietinėlė: 300.00 ml (Putėsiams; po 150 ml 12 ir 30 proc. riebumo)
Želatina: 2.00 arbat. š. (Putėsiams ir 1 arbat. š. avokadų tyrei)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Putėsiams; maltų baltųjų)
Majonezas: 2.00 valg. š. (Putėsiams)
Grietinė: 200.00 ml (Avokadų tyrei; indelis liesos)
Avokadai: 2.00 vnt. (Avokadų tyrei)
Špinatai: 30.00 g (Avokadų tyrei; šviežių)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Avokadų tyrei)
Citrinos: 1.00 vnt. (Avokadų tyrei; šaukštas citrinos sulčių)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Avokadų tyrei)
Actas: 1.00 valg. š. (Putėsiams; ryžių)
Druska: 1.00 arbat. š. (Putėsiams ir avokadų tyrei; pagal skonį)
Krapai: 1.00 arbat. š. (Putėsiams; pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (Avokadų tyrei)
Kaip gaminti
  1. Išbrinkinkite ir nedideliame puodelyje ištirpinkite želatiną.
  2. Lašišą susmulkinkite, užpilkite liesa grietinėle, pakaitinkite, bet neužvirkite, įmaišykite ištirpintą želatiną ir šiek tiek atvėsinkite.
  3. Į lašišų masę įmaišykite majonezą, krapus, supilkite ryžių actą, suberkite pipirus ir išplakite elektriniu plakikliu.
  4. Tada atsargiai kabindama šaukštu iš apačios į viršų įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  5. Paruoškite avokadų tyrę: avokadus nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą ir pašlakstykite citrinų sultimis, kad avokadai nepatamsėtų. Sumeskite nuluptą smulkintą svogūną, nuplautus špinatų lapelius, sukrėskite grietinę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų ir žalumynus.
  6. Viską išplakite elektriniu plakikliu, įmaišykite ištirpintą želatiną.
  7. Į nedidelius indelius krėskite avokadų, tada lašišų masės ir per naktį laikykite šaldytuve.
  8. Tiekite išėmusi iš indelių, su šviežių daržovių ir agurkų salotomis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai
Receptas: Įdaryti kiaušiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 215
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Lašiša: 150.00 g (šaltai rūkytos)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Salierai: 50.00 g (šaknies)
Morkos: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinos sulčių ir žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels.

2. Kietai virtus kiaušinius perpjaukite perpus išilgai, išimkite trynius. Sutrinkite trynius šakute. Smulkiais gabalėliais supjaustykite rūkytą lašišą. Suberkite į atvėsusias troškintas daržoves. Pagardinkite druska, prieskoniais.

3. Jogurtą sumaišykite su majonezu citrinos sultimis ir tarkuota citrinos žievele. Sukrėskite į  įdaro masę ir dar kartą viską išmaišykite.

4. Įdarą sudėkite į virto kiaušinio baltymo puseles. Papuoškite žalumynais.

Suskleisti
Lašišų krepšeliai su varške
Receptas: Lašišų krepšeliai su varške
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 66
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 300.00 g (rūkytų lašišų filė)
Varškės sūris: 300.00 g (riebaus)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Žalumynai (užkandėlei papuošti) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais. Tada labai atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.

3. Kiekvieną lašišų juostelę susukite į norimos formos krepšelį, į vidų krėskite paruošto varškės kremo.

4. Paruoštus suktinukus bent valandai padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

5. Tiekite papuošusi krapų šakelėmis ir kitais žalumynais. Skanu valgyti su baltos duonos skrebučiais.  

Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės
Receptas: Lašiša įdarytos agurkų užkandėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 21
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt.
Lašiša: 100.00 g (rūkytos)
Salotos: 50.00 g (mėgstamų)
Ridikėliai 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 griežinėliai)
Krapai: 40.00 g (1 ryšelis)
Svogūnų laiškai: 40.00 g (pagal skonį)
Majonezas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Agurką supjaustykite bokšteliais, išskobkite jų vidų.

2. Susmulkinkite svogūnų laiškus, lašišą, krapus, ridikėlius, suplėšykite salotas ir viską išmaišykite su majonezu.

3. Įdarykite agurkus paruošta mase, ant viršaus uždėkite po smulkintą citrinos griežinėlį ir patiekite.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
„Napoleonas“ su lašiša
Receptas: „Napoleonas“ su lašiša
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
4.0 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 600.00 g
Grietinė: 350.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Majonezas: 1.00 vnt. (indelis)
Krapai: 20.00 g
Lašiša: 200.00 g (rūkyta)
Ikrai: 100.00 g (papuošti)
Sviestas: 300.00 g (šaltas)
Sūris: 140.00 g (tepamas „President“)
Kaip gaminti

1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai.

2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve.

3. Išėmusios tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite 24 cm skersmens lakštus ir subadykite juos šakute. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels.

4. Vieną lakštą gausiai aptepkite majonezu, dėkite susmulkintą rūkytą lašišą, pabarstykite smulkintų svogūnų laiškų ir krapų. Tuomet ant viršaus dėkite antrą torto lakštą ir vėl viską kartokite kaip pirmam lakštui.

5. Sutepusios visus lakštus, tortą lengvai paslėkite ir palikite nakčiai, kad susigertų. Viršų aptepkite tepamu „President“ sūrio ir majonezo mišiniu. Puoškite ikrais ir žalumynais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Judita Leonavičienė

Suskleisti
Lašišų užtepėlė
Receptas: Lašišų užtepėlė
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 97
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (250 g šviežios lašišos filė ir 150 g rūkytos)
Vermutas: 4.00 valg. š. (baltas)
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. nutarkuotų žievelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Sviestas: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Kaip gaminti

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą.

2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite.

3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti.

4. Išgriebtą žuvį išdarinėkite, atvėsinkite, sumaišykite su kapota rūkyta lašiša.

5. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

6. Krapus, kaparėlius, citrinų žieveles, 6 šaukštus nuoviro ir kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės ir sumaišykite su lašišų gabaliukais.

7. Užtepėlę pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

8. Tiekite gerai atvėsintą su krapais, citrinos skiltele ir itališkos šviesios ar tamsios duonos riekele.

Suskleisti
Avokadų salotos su lašiša
Receptas: Avokadų salotos su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 78
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt. (dideli)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Rūkyta lašiša: 100.00 g
Salotos: 1.00 vnt. (keli lapai Aisbergo)
Mandarinai: 80.00 g (konservuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė žaliosios sulčių ir padažui pusė žaliosios sulčių)
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (padažui keli lašai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Delne laikydami avokado puselę, peilio smaigaliu susmulkinkite minkštimą skersai ir išilgai kuo smulkiau, gautus kubelius išimkite šaukšteliu. Žievelę palikite – ji bus lėkštelė salotoms. Avokadų minkštimą apšlakstykite pusės žaliosios citrinos sultimis.

2. Saliero lapkotį susmulkinkite, salotas suplėšykite. Avokadų kubelius sumaišykite su salotomis, salieru, mandarinais, kokosų drožlėmis ir smulkinta lašiša.

3. Dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus produktus.

4. Į avokadų puselės sudėkite įdarą ir apšlakstykite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kepta lašiša
Receptas: Folijoje kepta lašiša su citrina ir rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 207
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (1,5 kg)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (baltieji)
Rozmarinai: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Raudonasis svogūnas: 20.00 g (pusė galvutės)
Česnakai: 8.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

 1. Lašišos filė nuplaukite po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Atkirpkite nemažą gabalą folijos, kad žuvį būtų galima suvynioti labai tvirtai ir sandariai. Apibarstykite lašišą druska, baltaisiais ir juodaisiais pipirais ir stambiai supjaustytais rozmarinais. Toliau filė apdėkite plonais griežinėliais supjaustyta citrina, svogūnu ir suberkite susmulkintas česnako skilteles.

2. Į foliją su lašiša įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, viską sandariai suvyniokite ir apie 15 min. kepkite iki 230 °C įkaitintoje orkaitėje. Neperkepkite, nes žuvis neteks dalies sulčių.

3. Serviruokite naudodami žuviai skirtą mentelę. Garnyrui galite patiekti mėgstamų daržovių.

Suskleisti
Sumuštiniai su lašiša
Receptas: Sumuštiniai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 7 min.
3.4 / 45
Receptas
Ingredientai
Vafliai: (1 pakelis apskritų nesaldžių arba sausainių) 1.00 vnt.
Lydytas sūrelis: (tepamas) 150.00 g
Lašiša: 100.00 g (sūdytos filė)
Kaparėliai: 50.00 g (marinuotų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Kaip gaminti

1. Vaflius gausiai aptepkite lydytu sūreliu, ant viršaus uždėkite po keletą juostelių sūdytos lašišos.

2. Papuoškite 2–3 marinuotais kapariais, pašlakstykite citrinų sultimis.  

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Marinuota lašiša su krapais
Receptas: Marinuota lašiša su krapais
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 22
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (šviežios filė, be odos)
Krapai: 1.00 sauja (0,5 puodelio smulkintų ir 2 valg.š. smulkintų - padažui)
Druska: 3.00 valg. š. (geriau naudoti jūros)
Cukrus: 3.00 valg. š. (2 valg. š - lašišai ir 1 arbat. š. - padažui)
Pipirai: 1.00 valg. š. (maltų baltųjų)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (padažui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - padažui)
Kaip gaminti

1. Krapus, druską, cukrų ir pipirus sumaišykite. Šiuo mišiniu ištrinkite lašišą, suvyniokite į plėvelę ir 2–3 dienoms padėkite į šaldytuvą. Žuvį supjaustykite plonais griežinėliais ir patiekite su padažu.

2. Paruoškite padažą: garstyčias išplakite su tryniu, cukrumi, citrinų sultimis. Toliau plakdami lėtai supilkite aliejų (turi išeiti majonezo tirštumo masė). Baigdami plakti suberkite krapus.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Bulvių salotos su lašiša
Receptas: Bulvių salotos su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 46
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtos su lupenomis)
Lašiša: 100.00 g (rūkyta arba sūdyta)
Kaparėliai: 100.00 g (mažas indelis konservuotų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (baltojo vyno)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krienai: 1.00 valg. š. (tarkuotų)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (3 šaukštai susmulkintų)
Gražgarstės: 100.00 g (lapelių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Ketvirčiais supjaustytas bulves apskrudinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje ir palikite ataušti.

2. Ataušusias bulvių skilteles sudėkite į salotų lapais išklotą lėkštę, suberkite nusunktus kaparėlius, pridėliokite iš lašišų susuktų roželių.

3. Paruoškite padažą: majonezą, krienus ir actą gerai išmaišykite, pagardinkite pipirais, jei reikia, pasūdykite ir supilkite ant salotų. Ant viršaus užberkite susmulkintų svogūnų laiškų.

Suskleisti
Lašišos kotletai
Receptas: Lašišos kotletai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 77
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 450.00 g (filė)
Porai: 1.00 vnt. (nedidelio poro baltosios dalies)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm gabaliuko)
Džiūvėsiai: 15.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kuo smulkiau. Susmulkinkite porą, sutarkuokite imbierą. Viską sudėkite į dubenį ir išmaišykite, supilkite sojų padažą, suberkite pipirus ir dar kartą išmaišykite.
  2. Rankomis suformuokite 4 apvalius kotletus. Lėkštelėje sumaišykite džiūvėsėlius ir sezamų sėklas. Šiame mišinyje atsargiai apvoliokite kotletus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite kotletus ir kepkite po 4–5 minutes iš abiejų pusių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Suktinukai su lašišomis
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 152
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti

! DAUGIAU RECEPTŲ SU LAŠIŠA RASITE ČIA.


DĖMESIO! Kviečiame dalyvauti RECEPTŲ KONKURSE „Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima“ ir laimėti puikių prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos