Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15 patiekalų su mocarelos sūriu: nuo sumuštinių iki įdarytos vištienos

Mocarelos sūris – tikras nuolankumo įsikūnijimas: jis švelnaus skonio, tad lengvai prisitaiko prie kitų ingredientų, akimirksniu išsilydo ir paskanina picą ar apkepą. Išbandykite šį sūrį ruošdami patiekalus, kurie jums patiems taps naujiena – juk taip įdomiau!
Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
Karšti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu / Astos Černės nuotr.
Baklažanų ritinėliai su mocarela
Receptas: Baklažanų ritinėliai su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 26
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (ritinėliams didelis)
Cukinijos: 1.00 vnt. (ritinėliams didesnė)
Pomidorai: 4.00 vnt. (ritinėliams)
Mocarelos sūris: 4.00 vnt. (ritinėliams 3-4 mocarelos kamuoliukai)
Česnakai: 4.00 skiltelės (ritinėliams ir padažui 2 skiltelės)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (ritinėliams džiovinti arba švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ritinėliams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (ritinėliams apvolioti)
Miltai: 3.00 valg. š. (ritinėliams apvolioti)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 7.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui 1 šaukštas šviežiai spaustų citrinos sulčių)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (padažui arba medus)
Kaip gaminti

1. Baklažanus, cukinijas ir pomidorus supjaustykite centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska, pipirais, bazilikais ir grūstais česnakais. Palikite 10 minučių pastovėti.

2. Daržovių griežinėlius apvoliokite kiaušinio plakinyje ir miltuose, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje 8–10 minučių.

3. Daržoves susluoksniuokite su mocarela ir vėl šaukite į 170 laipsnių orkaitę 5–7 minutėms arba kol išsilydys sūris.

4. Kol kepa ritinėliai, sumaišykite visus padažui skirtus produktus. Jei padažas pasirodys saldokas, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių (arba balzaminio acto) ir aliejaus.

5. Iškeptus ritinėlius sudėkite į lėkštę ir apšlakstykite padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Mocarelos užkandis
Receptas: Mocarelos užkandis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Greipfrutai: 1.00 vnt. (raudonas)
Mocarelos sūris: 2.00 vnt. (gabalėliai)
Pistacijos: 1.00 st. (sauja)
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml (tyro pagal skonį ir 3 valg. š. - marinatui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (marinatui)
Prieskoniniai žalumynai: 4.00 arbat. š. (po žiupsnelį šviežių kapotų čiobrelių, raudonėlių, bazilikų - marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių - marinatui)
Kaip gaminti

1. Mocarelą išimkite iš pakuotės, nuvarvinkite, nusausinkite ir šiek tiek paridenkite ant medinės lentos, kad rutuliukai suminkštėtų.

2. Paruoškite marinatą: česnakus ir aitriąją papriką nulupkite, sukapokite. Visus prieskonius sumaišykite su žalumynais, aliejumi, citrinų sultimis ir žiupsneliu cukraus. Marinatą pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

3. Paruoštu prieskonių mišiniu gausiai aptepkite mocarelos rutuliukus, dėkite juos į sandariai uždaromą indą ir 3 val. laikykite šaldytuve.

4. Greipfrutą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pistacijas paskrudinkite. Mocarelos gabalėlius supjaustykite griežinėliais.  Į dubenėlius sluoksniuokite po kelis greipfrutų ir mocarelos griežinėlius, ant viršaus pilkite alyvuogių aliejaus, berkite pistacijų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant sūrio marinavimo laiko).

 

Suskleisti
Avokadų ir mocarelos sumuštinis
Receptas: Avokadų ir mocarelos sumuštinis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 30
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 4.00 vnt.
Duona: 8.00 riekės (rupių miltų duonos)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š. (rapsų arba sviestas - kepimui)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje))
Pipirai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA TELLICHERRY pipirų (malūnėlyje))
Prieskoniai: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA prieskonių mišinio su aitriosiomis paprikomis (malūnėlyje))
Avokadai: 2.00 vnt.
Žalioji citrina: 0.50 vnt. (sulčių)
Pomidorai: 3.00 vnt. (sunokę - įdarui)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (supjaustytas - įdarui)
Gražgarstės: 1.00 sauja (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite petražoles ir česnaką, nupjaukite grybų kotelius. Į karštą keptuvę įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto. Suberkite grybus ir sumažinkite ugnį. Grybus kepkite iš abiejų pusių apie 2–3 min., paskaninkite druska ir šviežiai maltais pipirais. Įberkite susmulkintą česnaką ir petražoles ir sumaišykite su grybais. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsusius grybus supjaustykite smulkiais griežinėliais. Vietoje pievagrybių galite naudoti 250 g rudųjų pievagrybių.
  2. Avokadus sutrinkite šakute ir į masę įberkite prieskonio mišinio su aitriosiomis paprikomis, druską ir supilkite žaliosios citrinos sultis.
  3. Griežinėliais supjaustykite pomidorus, nuplaukite gražgarstes ir vienodo storio riekelėmis supjaustykite rupių miltų duoną.
  4. Keturias duonos riekutes aptepkite avokadų mase, tada ant jų pakaitomis dėkite pomidorų ir mocarelos griežinėlius. Ant viršaus uždėkite gražgarsčių ir grybų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Ant sumuštinių viršaus uždėkite po antrą duonos riekelę.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti
Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
Receptas: Kumpio užkandėlė su melionais ir mocarela
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 40.00 g (keli maži švieži rutuliukai)
Melionas: 1.00 vnt. (pusė oranžinio)
Kumpis: 2.00 riekės (vytinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sulčių užpilui)
Grūdėtosios garstyčios (užpilui) 5.00 g
Mėtos: 10.00 g (šviežių lapelių užpilui)
Aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų, užpilui)
Kaip gaminti

1. Melioną gerai atšaldykite, išimkite sėklytes, išskobkite specialiu apvaliu šaukšteliu ir išdėliokite lėkštėje.

2. Šalia dėkite mocarelos gabalėlių ir kumpio griežinėlių.

3. Salotas apliekite pipirais pagardintu padažu, paruoštu iš apelsinų sulčių, aliejaus, garstyčių ir smulkintų mėtų.

Suskleisti
Pyragėliai su mocarela
Receptas: Pyragėliai su mocarela
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kumpis: 300.00 g (virtas kalakutienos)
Mocarelos sūris: 300.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Atšildytus tešlos lakštus tieskite ant miltais pabarstyto stalviršio ir šiek tiek pakočiokite.

2. Vieną lakštą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą, viršų apšlakstykite lydytu sviestu.

3. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo.

4. Kalakutienos kumpį supjaustykite plonais griežinėliais ir išdėliokite ant viso tešlos lakšto paviršiaus.

5. Ant viršaus tankiai išdėliokite griežinėliais pjaustytą mocarelą. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais (dėl gaivos įdarą tiktų pagardinti smulkintomis šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis), tada užklokite likusiu tešlos lakštu. Kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir gražiai užspauskite pirštais.

6. Likusį kiaušinio baltymą suplakite su tryniu ir aptepkite pyrago viršų.

7. Kepkite 180°C karštumo orkaitėje apie 20 minučių. Atvėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.

Suskleisti
Pica su mocarela
Receptas: Pica su mocarela ir paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
3.7 / 19
Receptas
Ingredientai
Sūris: 50.00 g (parmezanas)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (skirtingų spalvų)
Alyvuogės: 50.00 g (saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Mocarelos sūris: 200.00 g
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštelis sulčių)
Pesto padažas: 1.00 arbat. š. (su bazilikais)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikai: 2.00 arbat. š. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti

1. Tešlą atšildykite, išpjaukite du apskritimus ir abu lakštus klokite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

2. Pesto padažą, aliejų, raudonėlius ir citrinų sultis sumaišykite, gautą mišinį tepkite ant lakštų.

3. Pomidorus nuplaukite, galus įpjaukite, odeles nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite, tada pomidorus supjaustykite griežinėliais.

4. Nuvarvintą mocarelą irgi supjaustykite griežinėliais.

5. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite orkaitėje, tada nulupkite odeles. Tai padaryti bus lengviau, jei karštas paprikas trumpam panardinsite į šaltą vandenį.

6. Ant kiekvieno picos gabalėlio dėkite mocarelos, pomidorų griežinėlių, berkite alyvuogių, centre dėkite po pusę raudonos ir geltonos paprikos.

7. Picą apsibarstykite parmezanu bei smulkintais bazilikais ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Suskleisti
Makaronų salotos su mocarela
Receptas: Makaronų salotos su mocarela
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 100.00 g (nevirtų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 150.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų, pagal skonį)
Actas: 1.00 arbat. š. (keli acto lašeliai)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite grūstus česnakus ir minutę pakepinkite. Tada sudėkite nuluptus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, uždenkite ir 5 min. patroškinkite. Keptuvę atidenkite ir maišydami dar 5 min. pakepinkite, kad išgaruotų dalis skysčio. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, nukelkite nuo ugnies ir palikite ataušti.

2. Makaronus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kiek nurodyta ant pakuotės. Išvirusius iš karto nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite ataušti.

3. Cukiniją supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, suberkite cukinijų kubelius ir pakepinkite 3–4 min. Kiaurasamčiu išgriebkite ir palikite ataušti.

4. Kai visi paruošti komponentai bus vienodos temperatūros, juos sumaišykite viename dubenyje, sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį, susmulkintus prieskoninius žalumynus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, keliais acto lašeliais ir dar kartą viską atsargiai išmaišykite.

Patarimas. Salotos nepabos, jei vieną kartą vietoj cukinijų dėsi paprikų, kitą kartą sūrį pakeisi tuno gabaliukais ir pan.

Suskleisti
Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
Receptas: Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 32
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (paukštienos (vištienos ar kalakutienos) krūtinėlės)
Pomidorai: 300.00 g (labiau tinka maži)
Špinatai: 100.00 g
Mocarelos sūris: 400.00 g
Saulėgrąžos: 200.00 g (lukštentų)
Alyvuogių aliejus: 20.00 ml
Prieskoniai salotoms (dėkite tokius kokius mėgstate) 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai paukštienai 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų.

2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus).

3. Kai mėsytė apskrunda, suberkite saulėgrąžų sėklas ir viską kartu pakepinkite. Tuomet belieka supjaustyti špinatus, mocarelos sūrį, sudėti pomidoriukus, paskaninti priekoniais salotoms ir visus ingredientus sumaišyti su alyvuogių aliejumi.

Sveika ir skanu! Ir dietoms tinka!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Pitos duonelės su faršu ir mocarela
Receptas: Pitos duonelės su faršu ir mocarela
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Pitos duonelės: 8.00 vnt.
Faršas: 400.00 g (jautienos)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (su žalumynais)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir apkepkite su faršu. Paskaninkite mėsos prieskoniais, pipirais, druska ir žalumynais. Į aliejumi pašlakstytą skardą sudėkite 4 duoneles, aptepkite jas puse pomidorų padažo ir majonezo mišinio. Tada sudėkite faršą. Mocarelą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite ant faršo.

2. Likusias duoneles taip pat aptepkite majonezo ir pomidorų padažo mišiniu ir aptepta puse užvožkite ant mocarelos griežinėlių. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 7–9 minutes, kol mocarela išsilydys. Tiekite su šviežiomis salotomis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
Receptas: Kuskuso salotos su mocarela, tunu ir apelsinais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (mėgstamų salotų)
Kuskusas: 1.00 st. (išbrinkinto)
Apelsinai: 3.00 vnt. (3 - salotoms ir 0,5 apelsino žievelės - padažui)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Tunas: 2.00 vnt. (2 skardinės konservuoto savo sultyse)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (0,5)
Balzaminis actas: 8.00 valg. š. (padažui)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š. (padažui)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š. (tyro - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti
  1. Į pasirinktą indą suberkite kuskusą ir sumaišykite su salotų lapais.
  2. Apelsiną nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir kartu su pusžiedžiais pjaustytu svogūnu išdėliokite tarp salotų lapų.
  3. Ant viršaus gabalėliais sudėkite konservuotą tuną ir mocarelą.
  4. Padažui skirtus ingredientus suplakite šluotele, įtarkuokite apelsino žievelę, pasūdykite, įberkite pipirų. Padažu apšlakstykite paruoštas lėkštėje salotas.

Recepto autoriai: „Virtuvės mitų griovėjai“

Suskleisti
Pyragas su pomidorais ir sūriu
Receptas: Pomidorų pyragas su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g (pagrindui)
Miltai: 250.00 g (pagrindui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (pagrindui)
Bazilikai: 4.00 arbat. š. (2 šaukšteliai džiovinto pagrindui ir 2 šviežio įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Mocarelos sūris: 3.00 vnt. (rutuliukai; įdarui)
Pomidorai: 6.00 vnt. (vidutinio dydžio; įdarui)
Kietasis sūris: 50.00 g (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su druska ir šviežiais bazilikais, įmuškite kiaušinį ir dar kartą gerai išsukite. Tuomet suberkite miltus ir išminkykite tešlą. Jei ji išeina kietoka, galite įpilti porą šaukštų šilto vandens.

2. Išminkę tešlą, išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi, tada suformuokite tešlos pagrindą su krašteliais ir skardą su tešla dėkite į iki 160°C įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

3. Kol kepa pagrindas, griežinėliais supjaustykite pomidorus ir mocarelos sūrį.

4. Ištraukite iš orkaitės pyrago pagrindą ir apdėliokite sūrio griežinėliais. Ant sūrio išdėliokite pomidorus ir pyragą vėl įdėkite į orkaitę. Kepkite dar apie 15 minučių.

5. Sutarkuokite kietąjį sūrį, o iškepus pyragui, apibarstykite jį šiuo sūriu ir dar kartą šaukite į orkaitę 5–10 minučių.

6. Prieš patiekdami pyragą pabarstykite jį šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir uždėkite šviežių bazilikų ar kitų prieskoninių žolelių. Šis pyragas gardus tiek šiltas, tiek šaltas.

Suskleisti
Baklažanai įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis
Receptas: Baklažanai, įdaryti mocarela ir šviežiomis žolelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pomidorai: 10.00 vnt. (vynuoginių)
Mocarelos sūris: 500.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Druska: 0.30 arbat. š.
Bazilikai: 1.00 sauja (šviežių)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių kapotų)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Švariai nuplaukite baklažanus, perpjaukite pusiau ir išskaptuokite vidų. Išskaptuotąją vidaus masę supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje alyvuogių aliejuje pakaitinkite česnako skilteles, o kai pagels, pašalinkite. Suberkite baklažanų kubelius, trumpai pakaitinkite.

3. Supjaustykite kubeliais mocarelą, pusiau perpjaukite pomidoriukus. Smulkiai sukapokite bazilikus ir petražoles.

4. Suberkite pomidoriukus į keptuvę su baklažanais, išmaišykite ir pakaitinkite.

5. Ant šiltos masės suberkite mocarelos kubelius, žoleles, viską išmaišykite ir sudėkite masę į išskaptuotų baklažanų vidų.

6. Patarkuokite ant baklažanų pecorino sūrio ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol išsilydys pecorino sūris.

7. Dar kartą pašlakstykite tyru alyvuogių aliejumi ir patiekite kaip karštą patiekalą su šviežia balta duona.

 

Suskleisti
Vištienos krūtinėlė įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Vištienos krūtinėlė, įdaryta mocarela ir saulėje džiovintais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.3 / 46
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Mocarelos sūris: 4.00 riekės (keli griežinėliai)
Džiovinti pomidorai: 4.00 vnt. (saulėje)
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles apipjaustykite taip, kad gautųsi du kepsneliai, t. y. nereikalingus kraštelius tiesiog nupjaukite.
  2. Įpjaukite viduryje, kad vėliau būtų galima įdėti įdarą.
  3. Paskui paimkite maistinę plėvelę, dėkite ant jos krūtinėles, uždenkite maistine plėvele ir lengvai padaužykite, pavyzdžiui, mediniu kočėlu, kad krūtinėlė šiek tiek suminkštėtų.
  4. Išimtas krūtinėles apiberkite prieskoniais, gerai įtrinkite prieskoniais.
  5. Įdėkite į krūtinėles po griežinėlį mocarelos ir šiek tiek pasmulkintų saulėje džiovintų pomidorų.
  6. Įdaro dėkite savo nuožiūra, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio, kad galėtumėte kraštelius suimti ir sutvirtinti mediniu smeigtuku (kad įdaras neiškristų).
  7. Taip paruoštas krūtinėles palikite pasimarinuoti 1–2 val. ir galite kepti. Geriausia ant grilio lauke arba ant grilinės keptuvės, priklausomai nuo galimybių. Iš iškepusių krūtinėlių išimkite smeigtukus.
  8. Valgykite su norimu garnyru.

Receptą atsiuntė Inga B., Vilkaviškio raj.

 

Suskleisti
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Suskleisti
Žuvys su mocarela, baklažanais ir pomidorais
Receptas: Žuvys su mocarela, baklažanais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 vnt. (laiškiniai)
Žuvis: 500.00 g (filė, baltų jūrinių žuvų)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Mocarelos sūris: 4.00 vnt. (rutuliukai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Baklažaną supjaustykite griežinėliais ir įkaitintame aliejuje apkepkite iš abiejų pusių.

2. Į tą pačią keptuvę sudėkite per pusę perpjautus česnakus, keturias žuvų filė ir apkepinkite.

3. Žuvis kartu su pomidorų griežinėliais, apkeptais baklažanais ir česnakais sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant baklažanų uždėkite mocarelos, viską pabarstykite druska, pipirais ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?