„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

15 saldumynų su imbieru: gardžių, pikantiškų, puikiai tinkančių šventėms

Imbieras – vienas iš tų prieskonių, kurie daro kone stebuklus. Jį ypač verta prisiminti žiemą, kai norisi kiek pikantiško skonio, švelnios ugnelės burnoje ragaujant skanėstą. Imbieras dera kepant meduolius, pyragus, ruošiant kitus desertus, rinkitės iš mūsų pasiūlymų!
Imbierinis pyragas
Imbierinis pyragas / Vida Press nuotr.
Imbieriniai sausainukai
Receptas: Imbieriniai sausainukai
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
3.2 / 62
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (1/2 šaukštelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Sviestas: 100.00 g
Medus: 100.00 g (arba sirupo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š. (Baltam glajui; miltelinio)
Citrinos: 1.00 vnt. (Baltam glajui; šaukštelis citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite. Sumaišykite su prieskoniais, kepimo milteliais ir druska.

2. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, įpilkite sirupo arba medaus, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, užminkykite kietoką tešlą, padalykite į dvi dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1–2 val. palaikykite šaldytuve.

3. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 3–4 mm storio lakštą, sausainių formelėmis išspauskite įvairias figūrėles. Skardą užtieskite kepimo popieriumi, išdėliokite sausainukus. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje maždaug 10–15 min. Atvėsinkite.

4. Miltelinį cukrų sumaišykite su citrinų sultimis. Glajus turi būti kuo tirštesnis. Kulinariniu švirkštu išpieškite sausainukus. Leiskite glajui sukietėti.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Kalėdinis namelis
Receptas: Kalėdinis imbierinis namelis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.0 / 85
Receptas
Ingredientai
Miltai: 5.00 st.
Cukrus: 1.00 st.
Medus: 1.00 st. (natūralus arba dirbtinis)
Sviestas: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kakava: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 2.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 2.00 arbat. š. (malti)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (milteliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi.
  2. Pakaitinusi nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite masei atvėsti.
  3. Atvėsusią masę sukrėskite į gilų dubenį ir plakite elektriniu plakikliu. Plakdama įmuškite kiaušinius.
  4. Maišydama mediniu šaukštu pamažu suberkite miltus.
  5. Tešlą baikite minkyti rankomis. Suspauskite ją į kamuolį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir per naktį palaikykite šaldytuve.
  6. Susiruošusi kepti namelį, tešlą išimkite iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite kuo plonesnį lakštą – maždaug 2–4 mm storio.

Išsamesnę informaciją, kaip gaminti Kalėdinį namelį, rasite straipsnyje „Kalėdinio namelio statybos“.

Suskleisti
Imbieriniai sausainiai
Receptas: Imbieriniai sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 272
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Medus: 3.00 valg. š. (natūralaus)
Miltai: 350.00 g
Rudasis cukrus: 200.00 g
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - maltų)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - kvapniųjų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas - glajui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių - glajui)
Miltelinis cukrus: 1.00 puodelis (glajui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą, pieną, medų ir cukrų dėkite į puodą ir viską ištirpinkite, kai viskas ištirpsta sudėkite prieskonius, kartais pamaišydami virkite ant silpnos ugnies 5 minutes.
  2. Miltus persijokite su kepimo milteliais ir į juos supylus truputį atvėsintą sirupą gerai išmaišykite ir suminkykite.
  3. Visą tešlą sulipinkite į vieną gumulą ir bent valandai dėkite į šaldytuvą. Padalinus tešlą į kelias dalis kočiokite kuo plonesnius blynus ir sausainių formelėmis spauskite norimus sausainius, plačiu peiliu arba mentele atsargiai perkelkite ant skardos, ištiestos  kepimo popieriumi, kepkite apie 12-15 min 180 laipsnių orkaitėje.
  4. Gaminame glajų: Kiaušinį gerai nuplaukite su geriamąja soda, nusausinkite, atskirkite trynį nuo baltymo.
  5. Baltymą lengvai suplakite išspauskite citrinos sulčių ir po truputi plakant palaipsniui dėkite miltelinį cukrų, kol glajus bus reikiamo tirštumo.
  6. Dėkite į nedidelį maišelį prakirpkite jo kampuką, dekoruokite iškepussiius ir atvesusius sausainius, skanaus!

Receptą atsiuntė Rasa B.

Suskleisti
Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
Receptas: Kalėdiniai imbieriniai meduoliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 48
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Cukrus: 225.00 g („Panevėžio Plius“)
Sirupas: 280.00 ml („Dansukker“ auksaspalvio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - didelis - tešlai ir 1 - baltymas - glajui)
Gvazdikėliai: 2.00 arbat. š. (maltų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltų)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Soda: 1.00 arbat. š. (1,5 - valgomosios)
Miltai: 480.00 g (kvietinių)
Miltelinis cukrus: 240.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių - glajui)
Kaip gaminti
  1. Praleiskite puikų laiką su vaikais kepdami žavius meduolius, kuriais galėsite papuošti ir savo kalėdinę eglutę! Naudokite įvairias formas, kurių galite parsisiųsti čia, ar pasiruoškite savo formas.  Iškepę meduolius, kvieskite vaikus glajumi dekoruoti meduolių!
  2. Ištirpinkite sviestą, cukrų ir sirupą. Palikite mišinį atvėsti. Į atvėsusį mišinį įmaišykite plaktą kiaušinį,  prieskonius ir sodą. Suberkite miltus ir palikite per naktį. Iškočiokite tešlą ir formelėmis išspauskite meduolius. Kepkite apie 8 minutes 200 °C temperatūroje.
  3. Sudėkite visas glajaus sudedamąsias galis į dubenį ir plakite elektriniu plaktuvu, kol mase taps vientisa ir standi. Glajumi dekoruokite meduolius.
  4. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos gaminimo laiko.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Imbieriniai biscotti
Receptas: Imbieriniai biscotti
6 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 70.00 g („Dansukker“ cukraus „Farinas“)
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Miltelinis cukrus: 120.00 g („Dansukker“)
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 420.00 g (kvietinių)
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (malto)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (¾ - malto)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto arba 4 valg. š. - meduolių prieskonių)
Kaip gaminti
  1. Sumaišykite aliejų, cukraus miltelius, cukrų ir kiaušinius dubenyje.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, imbierus, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatus.
  3. Visus sausus produktus įmaišykite į kiaušinių mišinį.
  4. Padalykite tešlą perpus ir iškočiokite į pailgus ritinėlius.
  5. Padėkite ritinėlius ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir šiek tiek suplokite.
  6. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 175 °C 20 minučių.
  7. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti maždaug 10 minučių.
  8. Supjaustykite tešlą įstrižai 2 cm storio riekelėmis.
  9. Sudėkite jas atgal į kepimo skardą ir kepkite dar 5–7 minutes. Išjunkite orkaitę ir leiskite sausainiams džiūti apie 2 valandas.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Avižiniai sausainiai su imbieru
Receptas: Avižiniai sausainiai su imbiero cukatomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g (kambario temperatūros)
Rudasis cukrus: 80.00 g (lipnaus)
Miltai: 0.50 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Medus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š.
Cinamonas: 0.50 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 0.25 st. (smulkintų)
Moliūgo sėklos: 0.25 st.
Saulėgrąžos: 0.25 st.
Imbieras: 50.00 g (cukatų, supjaustytų)
Kaip gaminti
  • Orkaitę įkaitinkite iki 180°C.
  • Sviestą išsukite su cukrumi iki šviesios purios masės. Įmaišykite medų, cinamoną ir druską, plakdami šluotele įmaišykite kiaušinius.
  • Įmaišykite kepimo sodą su kepimo milteliais.
  • Įmaišykite miltus ir avižas, po to – graikinius riešutus, sėklas ir imbierą.
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis formuokite vidutinio dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite ant skardos, tarp rutuliukų palikdami 3 cm tarpus.
  • Kepkite 12–14 min., kol paruduos. Išėmę iš orkaitės, leiskite atvėsti ant grotelių, tuomet patiekite su karšta arbata. Beje, šie kepinukai bus minkšti, o ne kieti ir traškūs, kokie dažniausiai būna avižiniai sausainiai.
Suskleisti
Imbierinės lazdelės
Receptas: Imbierinės lazdelės
12 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
1.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g (tinka ir margarinas)
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo) 100.00 ml
Miltai: 450.00 g
Imbieras: 100.00 g (100 ml - marinuotų, gerai susmulkintų)
Migdolai: 100.00 g (smulkiai kapotų)
Juodasis šokoladas: 100.00 g (gerai susmulkinto)
Cukrus: 2.00 žiupsnelis („Dansukker“ cukranendrių DEMERARA - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Sviestą arba margariną ir šviesųjį sirupą išsukite iki purumo.
  2. Sudėkite likusius produktus ir suminkykite tešlą.
  3. Ant miltais pabarstyto darbastalio tešlą iškočiokite iki maždaug 60 cm ilgio ir 10 cm pločio.
  4. Tešlą šiek tiek suplokite. Supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis.
  5. Pavoliokite jas cukranendrių cukruje ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  6. Kepkite apie 20 minučių vidurinėje orkaitės lentynėlėje 175 ℃ temperatūroje.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Imbieriniai triufeliai
Receptas: Imbieriniai triufeliai
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Sviestas: 75.00 g (nesūdyto)
Miltelinis cukrus: 75.00 g („Dansukker“)
Sirupas: („Dansukker“ šviesiojo) 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (malto)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Gvazdikėliai: 1.00 g (maltų)
Šokoladas: 200.00 g (pieninio)
Meduoliai: (10 - 12 imbierinių - papuošimui) 10.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Prikaistuvyje sumaišykite plakamąją grietinėlę, sviestą, cukraus miltelius, šviesųjį sirupą ir prieskonius.
  2. Užvirinkite. Susmulkinkite šokoladą ir sudėkite į grietinėlės mišinį. Maišykite, kol šokoladas ištirps.
  3. Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Imbierinius meduolius sutrupinkite.
  4. Suformuokite triufelių rutuliukus ir pavoliokite meduolių trupiniuose.
  5. Laikykite sausoje ir vėsioje vietoje.

Receptas DANSUKKER“

 

Suskleisti
Imbierinės spurgos
Receptas: Imbierinės spurgos
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.6 / 27
Receptas
Ingredientai
Miltai: 370.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 valg. š.
Druska: 5.00 g
Imbieras: 2.00 valg. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (1 valg. š. tešlai ir 1 arbat. š. apvoliojimui)
Gvazdikėliai: 5.00 g (malti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapieji)
Pienas: 190.00 ml (190 ml tešlai ir 1 valg. š. glaistui)
Auksaspalvis sirupas: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arb. š. vanilės ekstrakto tešlai ir glaistui)
Aliejus: 4.00 st. (virimui)
Miltelinis cukrus: 240.00 g (glaistui)
Cukrus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, maltą imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Centre padarykite duobutę ir supilkite į ją pieną, auksaspalvį sirupą, įmuškite kiaušinį, supilkite tirpintą ir visiškai atvėsintą sviestą,  vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve valandą.
  2. Lygų ir švarų paviršių dosniai apibarstykite miltais. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, išvyniokite iš maistinės plevelės ir perkelkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 1–1,5 cm storio. Naudodami stiklinę, metalinę formelę ar kitą apvalią priemonę (apie 8 cm skersmens), išspauskite apskritimus. Su mažesnio skersmens formele išspauskite apskritimų centre skyles.
  3. Įkaitinkite aliejų dideliame prikaistuvyje iki maždaug 180 °C temperatūros. Jei neturite termometro, aliejaus temperatūrą galite pamatuoti ir taip: įmetus į aliejų kubelį baltos duonos, tamsiai rudos spalvos jis turi tapti po maždaug 3 minučių. Kol aliejus kaista, iš karto pasiruoškite popierinių rankšluosčių, kuriais nusausinsite riebalų perteklių.
  4. Vienu metu į įkaitusį aliejų dėkite po tris spurgas. Įdėkite jas į aliejų atsargiai, palikdami tarp viena kitos nemažus tarpus. Virkite apie minutę, kol taps gražios aukso spalvos. Tuomet apverskite ir virkite dar apie minutę, kol ir kita spurgų pusė bus tokios pat spalvos.
  5. Naudodamos kiaurasamtį, išimkite spurgas iš aliejaus ir dėkite ant popierinių rankšluosčių. Taip išvirkite visas spurgas.
  6. Paruoškite glaistą: nedideliame dubenėlyje sumaišykite visas jam skirtas sudedamąsias dalis. Pusę spurgų aptepkite šiuo glaistu.
  7. Paruoškite cukrų, skirtą apvolioti: nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Pusę spurgų apvoliokite šiame mišinyje.
  8. Spurgas visiškai atvėsinkite ir iš karto tiekite. Skaniausios jos visiškai šviežios, todėl geriausia suvalgyti tą pačią dieną.

Recepto idėja: kokocooks.com

Suskleisti
Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis
Receptas: Baltymų pyragaičiai su imbieriniu kremu ir avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (baltymai)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės arbat. š. sulčių)
Miltelinis cukrus: 150.00 g
Kreminė varškė: 200.00 g
Jogurtas: 200.00 ml (natūralus)
Mėtos: 30.00 g (lapelių)
Imbieras: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis šaknies)
Avietės: 300.00 g
Kaip gaminti

1. Į indą supilkite kiaušinių baltymus, įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masės padvigubės. Plakant toliau, po šaukštą sudėkite miltelinį cukrų. Išplakite, baltymai turi būti standūs ir blizgūs. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir pripieškite apskritimų. Į juos įdėkite baltymų.

2. Likusius baltymus sudėkite į konditerinį indą su antgaliu. Pradėdami nuo išorės, į kiekvieną apskritimą įspauskite baltymų masės, paskui 2–3 kartus apveskite kraštus – suformuokite tuščiavidurių pyragaičių sieneles. Kepkite 110 laipsnių orkaitėje (jei nevėdinama – 90) 2–2,5 valandos, kol pyragaičiai taps traškūs ir juos bus lengva nuimti nuo popieriaus. Palikite atvėsti išjungtoje orkaitėje.

3. Varškės kremą išsukite, įmaišykite jogurtą, susmulkintų mėtų, nuluptą ir sukapotą gabalėlį imbiero, miltelinį cukrų, uogas (dalį jų palikite). Kremo pridėkite į pyragaičius.

4. Papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais, pabarstykite milteliniu cukrumi.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti
Imbierais kvepianti eglutė
Receptas: Imbierais kvepianti „eglutė“
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Margarinas 120.00 g
Medus: 130.00 g
Cukrus: 140.00 g
Miltai: 360.00 g (kvietiniai)
Cinamonas: 12.00 g
Muskatas: 4.00 g
Gvazdikėliai: 4.00 g (malti)
Imbieras: 4.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas – glaistui)
Miltelinis cukrus: 150.00 g (glaistui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (citrinos sultys – glaistui)
Pabarstukai 100.00 g
Kaip gaminti

1. Ištirpdykite margariną, supilkite medų, cukrų ir maišykite, kol neliks cukraus kristaliukų.

2. Suberkite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, prieskonius ir viską gerai išminkykite.Tešlą iškočiokite, formuokite „žvaigždeles“ nuo didesnės iki mažesnės.

3. Apie 1015 min. kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsusias „žvaigždeles“ aptepkite paruoštu glaistu ir apibarstykite spalvotais pabarstukais. Papuoštas detales vieną prie kitos sulipdykite tuo pačiu glaistu. 

Receptą atsiuntė Neringa Venskutonienė

Suskleisti
Pyragas su kriaušėmis ir imbierų cukatomis
Receptas: Pyragas su kriaušėmis ir imbierų cukatomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (5-6 vnt.)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Margarinas: 125.00 g ("Vilniaus")
Tamsus sirupas: 125.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
Imbierų cukatos: (4-5 vnt.) 4.00 vnt.
Kriaušės: 4.00 vnt. (4-6 vnt.)
Kaip gaminti

1. Miltus išsijokite su kepimo milteliais, imbieru, cinamonu.

2. Kiaušinius išplakite su ruduoju cukrumi. Sudėkite margariną, supilkite sirupą ir medų. Gerai išplakite.

3. Į plakinį suberkite susmulkintas imbierų cukatas, miltų ir prieskonių mišinį, gerai išmaišykite.

4. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą siaurą aukštą formą.

5. Kriaušes nulupkite (kotelius palikite), išskobkite sėklalizdžius ir sudėkite į tešlą. Kepkite180 laipsnių orkaitėje apie valandą. Atvėsinkite kepimo formoje, tada atsargiai išimkite.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Citrininis pyragas su imbieru
Receptas: Citrininis pyragas su imbieru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Citrinos: 3.00 vnt. (2 įdarui ir 1 užkepta orkaitėje (supjaustyti griežinėliais ir apkepti apie 15 min. vidutinio kaitrumo orkaitėje))
Cukrus: 100.00 g (įdarui)
Miltai: 1.00 valg. š. (įdarui ir 300 g - tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai - įdarui ir 1 trynys, sumaišytas su 1 arbat. š. vandens - tešlai)
Sviestas: 3.00 valg. š. (įdarui ir 100 g minkšto - tešlai)
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto - tešlai)
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą: sumaišykite minkštą sviestą su miltais, imbieru ir tryniu. Jeigu reikia, įpilkite vandens, kad tešlos masė būtų vienalytė.

2. Gautą tešlą padėkite į šaldytuvą 30–40 minučių. Paskui ją gerai iškočiokite, dėkite į 27–30 cm kepimo formą, uždenkite aliuminio folija ir kepkite 220°C orkaitėje 7–8 minutes. Tada nuimkite foliją ir dar 5 min. kepkite, kol pyrago pagrindas įgaus auksinę spalvą.

3. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis ir sutarkuokite žievelę. Cukrų, miltus, kiaušinius, sviestą ir iš dviejų citrinų gautus 4 arb. š. žievelės bei 5 arb. š. sulčių sumaišykite maišytuvu.

4. Gautą masę pilkite ant pyrago pagrindo ir kepkite mažesnėje temperatūroje dar 20 minučių. Papuoškite apkeptais citrinos griežinėliais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Imbierinis keksas su bruknėmis
Receptas: Imbierinis keksas su bruknėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 17
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (tešlai)
Miltai: 500.00 g (tešlai)
Soda: 1.00 arbat. š. (1 - 1,5 arbat. š. - tešlai)
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (malti - tešlai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas - tešlai)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (tešlai)
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3 - 4 vnt., baltymas - glajui)
Bruknių uogienė: (tešlai) 150.00 ml
Rudasis cukrus: 300.00 g ("Demerara")
Miltelinis cukrus: 50.00 g (glajui ir apibarstymui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - glajui)
Bruknės: (apibarstymui) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Tešlai skirtą sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą, prieskonius.

3. Į miltų mišinį supilkite atvėsusį tirpintą sviestą, pieną, įmuškite kiaušinius, sudėkite bruknių uogienę ir gerai išmaišykite. Kiaušinius išplakite su cukrumi, sudėkite į paruoštą tešlą ir lengvai išmaišykite.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą formą. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje ant apatinės lentynos valandą. Palikite formoje 20 minučių aušti, tada išimkite.

5. Glajui kiaušinio baltymą šluotele išplakite su išsijotu milteliniu cukrumi. Įpilkite citrinų sulčių ir plakite, kol masė sutirštės ir pasidarys blizgi. Ja apipilkite atvėsusį keksą. Viršų pabarstykite milteliniu cukrumi, bruknėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“ 

Suskleisti
Imbierinis pudingas su padažu
Receptas: Imbierinis pudingas su padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Datulės: 175.00 g
Imbieras: 85.00 arbat. š. (sirupe konservuoti)
Soda: 1.00 arbat. š.
Vanduo: 300.00 ml (verdančio)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Miltelinis cukrus: 175.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 175.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (ekstrakto)
Sutirštintas pienas: 100.00 g ("Rududu" - padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamos - padažui)
Kaip gaminti

1. Iš datulių išimkite kauliukus, minkštimą susmulkinkite. Imbierus supjaustykite mažais gabalėliais. Viską sudėkite į indą, įberkite sodos, užpilkite verdančiu vandeniu. Kai atvės, sutrinkite trintuvu.

2. Kitame inde, po vieną muškite kiaušinius, sviestą išsukite sumilteliniu cukrumi.

3. Į kiaušinių masę įmaišykite su kepimo milteliais ir druska išsijotus miltus, datulių ir imbierų masę, vanilės ekstraktą.

4. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptus karščiui atsparius keraminius indelius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes. Jei iš kepinio vidurio ištrauktas pagaliukas yra švarus – pudingas gatavas.

5. Į puodą supilkite sutirštintą pieną ir grietinėlę. Maišant kaitinkite, kol suskystės, ir apipilkite pudingą indeliuose.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“