Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15 skanėstų, kurie padės sunaudoti šaldytas uogas: kokteiliai, gaivūs desertai ir kepiniai

Pavasarį ateina metas revizijai ne tik virtuvės spintelėse, tačiau ir šaldiklyje. O ten kartais galima rasti gerokai užsibuvusių gėrybių, vienos jų – pačios įvairiausios uogos, užšaldytos dar tada, kai jų buvo itin gausu. Jei nutarėte uogų atsargas pagaliau sudoroti ir atlaisvinti vietos naujoms, jums pravers šis receptų rinkinys! Beje, jei recepte parašyta, jog reikia šviežių uogų, daugeliu atvejų jas galima keisti šaldytomis.
Šaldytos uogos trintuve
Šaldytos uogos trintuve / Vida Press nuotr.
Kokteilis su avietėmis
Receptas: Kokteilis su avietėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 48
Receptas
Ingredientai
Avietės: 200.00 g
Bananai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. šviežiai spaustų sulčių)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus geriamojo)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Sudėkite produktus į maišytuvo indą, gerai suplakite didžiausiu greičiu, pasaldinkite pagal skonį.

Šis maistingas kokteilis puikiai tinka ir pusryčiams: į dubenėlį įberkite dribsnių, užpilkite kokteilio, įmeskite aviečių ir griežinėlais pjaustyto banano.

Suskleisti
 Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Receptas: Jogurtinis kokteilis su braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 86
Receptas
Ingredientai
Braškės: 125.00 g
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 0.50 st. (lieso graikiško natūralaus skonio)
Pienas: 1.00 st.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (arba šiek tiek daugiau, jei mėgstate saldžiau arba jei uogos labai rūgščios)
Ledo kubeliai: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.

2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis su avietėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Avietės: 100.00 g (šaldytų)
Vanduo: 0.50 st.
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Maistinės skaidulos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Suskleisti
Šaldytos uogos tinka tirštiesiems kokteiliams ruošti
Receptas: Šokoladinis vyšnių ir gervuogių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Migdolų pienas: 150.00 ml
Bananai: 1.00 vnt.
Kakava: 2.00 arbat. š.
Špinatai: 1.00 sauja
Gervuogės: 0.50 st.
Vyšnios: 0.50 st. (šaldytų, be kauliukų)
Kaip gaminti

Dedame visus ingredientus į vaisių trintuvę ir plakame tol, kol susidarys tirštas kokteilis.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Augalinis pienas: 1.00 st.
Šaldytos uogos: 1.00 puodelis
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Avokadai: 0.25 vnt.
Vanilės ekstraktas: 0.30 arbat. š.
Datulės: 2.00 vnt. (šviežios)
Kaip gaminti

Burokėlį supjaustykite nedideliais kubeliais, kad trintuvui būtų lengviau darbuotis. Tuomet visus ingredientus sutrinkite elektrinėje trintuvėje ir supilkite į taurę.

 

Suskleisti
Braškinis desertas
Receptas: Veganiškas braškinis desertas be pridėtinio cukraus
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Braškės: 2.00 st.
Riešutų sviestas: 2.00 valg. š. (brazilinių arba graikinių riešutų)
Datulės: 6.00 vnt. (minkštos; galima dėti ir daugiau, jei mažesnės)
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus sudedame į elektrinio smulkintuvo indą ir labai gerai išsukame. Išpilame į dubenį.

2. Desertą galima valgyti iš karto arba palaikyti valandą šaldytuve, tuomet masė labiau sustings. Jei viso iš karto nesuvalgysite, šaldytuve skanėstą laikykite iki trijų dienų.

Suskleisti
Bananiniai-avietiniai ledai
Receptas: Veganiški avietiniai-bananiniai ledai
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 21
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt. (šaldyti, prieš tai supjaustyti)
Avietės: 1.00 st. (šaldytų)
Augalinis pienas: 2.00 valg. š. (geriausiai tinka kokosų)
Kaip gaminti

1. Sušaldytus bananus ir avietes sudedame į elektrinę kokteilinę, įpilame pieną; jeigu mėgstate saldžius gaminius, pasaldinkite masę šaukštu rudojo cukraus ar agavos sirupo. Plakite didžiausiu pajėgumu apie 1 min, kol konsistencija taps kreminė.

2. Valgykite su mėgstamiausiais priedais: šviežiais vaisiais, riešutais, mėtomis ar kt.

Suskleisti
Vanilinė panna cotta su braškių putėsiais ir braškių žele
Receptas: Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele
3 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml (vanilinei „panna cottai“)
Grietinėlė: 350.00 ml (200 – (35–36 % riebumo) - vanilinei „panna cottai“ ir 150 – braškių putėsiams)
Cukrus: 130.00 g (80 - vanilinei „panna cottai“ , 20 - braškių putėsiams ir 30 - braškių želė)
Želatina: 20.00 g (3,5 arbat. š. granulių - vanilinei „panna cottai“ , 4 g (2,5 vnt. želatinos lapelių) - braškių putėsiams ir 5 g (3 lapeliai) - braškių želė)
Vanilė: 1.00 vnt. (0,5 ankšties - vanilinei „panna cottai“)
Braškės: 500.00 g (200 - tyrės - braškių putėsiams ir 300 - tyrės - braškių želė)
Kaip gaminti
  1. Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje).
  2. Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode.
  3. Vanilės ankštis perpjaukite išilgai, iš jos išimkite sėklytes. Sėklytes ir perpjautą vanilės ankštį dėkite į puodą su pieno mišiniu.
  4. Puodą statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite beveik iki virimo (jokiu būdu neužvirkite!).
  5. Į įkaitusį mišinį, nuolat maišydami, plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. „Panna cotta“ išpilstoma į stiklines ir dedama į šaldytuvą stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 1 iki 2–3 val.)
  6. Braškių putėsiai: jei braškių tyrę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite  per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  7. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  8. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  9. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  10. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  11. Grietinėlę suplakite iki lengvų, bet gana standžių putų ir atsargiai įmaišykite į braškių mišinį.
  12. Putėsius supilkite ant sustingusios „panna cottos“ ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
  13. Braškių želė: jei braškių želę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  14. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  15. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  16. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  17. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  18. Želę supilkite ant sustingusių putėsių ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Šokoladinis pudingas su avietėmis
Receptas: Šokoladinis pudingas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 3.00 st. (liesos)
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Kakava: 4.00 valg. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Avietės: 2.00 st. (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Avietes nuplaukite, nuvarvinkite, palikite nudžiūti. Dubenyje sumaišykite krakmolą, kakavą ir cukrų. Pieną supilkite į prikaistuvį.
  2. Statykite ant ugnies, luktelėkite, kol užvirs. Sumažinkite ugnį, suberkite smulkintą juodąjį šokoladą. Maišydami kaitinkite, kol išsilydys.
  3. Nenustodami maišyti suberkite krakmolo, kakavos ir cukraus mišinį. Virkite, kol masė sutirštės (nepamirškite maišyti). Suberkite vanilinį cukrų, sudėkite smulkintą sviestą.
  4. Maišydami kaitinkite, kol pastarasis produktas išsilydys. Ant porcijos dydžio indelių dugno paberkite aviečių, ant uogų sukrėskite pravėsusį pudingą.
  5. Pridenkite indelius maistine plėvele, valandą palaikykite šaldytuve. Tiekdami puoškite likusiomis avietėmis.    
Suskleisti
Uogų pudingas
Receptas: Uogų pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Batonas: 10.00 riekės (10–12)
Mėlynės: 500.00 g (įvairios uogos: mėlynės, braškės, avietės, vyšnios, juodieji serbentai, gervuogės ir t. t.)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pasiruoškite du 250 ml talpos dubenėlius.
  2. Nupjaustykite plutelę nuo batono riekelių. Po vieną batono gabalėlį dėkite į dubenėlio dugną. Kitas riekeles išdėliokie ant dubenėlio sienelių taip, kad visos batono riekelės šiek tiek persidengtų ir visas dubenėlis būtų padengtas batono riekelėmis (be tarpų, skylučių ir pan.).
  3. Į prikaistuvį sukrėskite norimas uogas ir suberkite cukrų. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol masė užvirs ir uogos išskirs savo sultis. Sumažinkite ugnį ir dar apie 5 min. kaitinkite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
  4. Atvėsusias uogas paskirstykite į dubenėlius, išklotus batono riekelėmis. Šiek tiek uogų sulčių pasilikite – jų prireiks patiekiant desertą.
  5. Jeigu batono riekelės yra aukštesnės nei dubenėlio sienelės, užlenkite jas į vidinę pusę, ant uogų. Paimkite dar porą batono riekelių ir uždenkite jomis dubenėlių paviršių taip, kad nebesimatytų uogų.
  6. Ant dubenėlių viršaus uždėkite po mažą lėkštutę, o ant jų – ką nors sunkaus, t. y. „paslėkite“ uogų pudingą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite per naktį.
  7. Kitą dieną nuimkite nuo dubenėlio lėkštelę. Atsargiai peiliu perbraukite per dubenėlio sieneles, kad pudingas lengviau išsiimtų iš indo. „Išverskite“ desertą iš dubenėlių į lėkšteles. Apipilkite likusiomis uogų sultimis. Patiekite nedelsdamos.  

Plačiau skaitykite: Savaitgalio skanėstas: gaivus uogų pudingas

Suskleisti
Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
Receptas: Nekeptas sūrio torto desertas su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 119
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 150.00 g (šokoladiniai sausainiai - pagrindui)
Sviestas: 60.00 g (tirpintas - pagrindui)
Sūris: 250.00 g (kreminis sūris)
Cukrus: 100.00 g
Braškės: 130.00 g (šviežios arba šaldytos - kremui ir sauja - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Grietinėlė: 250.00 ml (riebi plakamoji)
Kaip gaminti
  1. Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
  2. Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
  3. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
  4. Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
  5. Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai

Suskleisti
Šilauogių klafutis
Receptas: Šilauogių klafutis
9 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (dideli)
Grietinėlė: 85.00 g
Pienas: 125.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Miltai: 70.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šilauogės: 180.00 g (arba kelios saujos kitų mėgstamų uogų: vyšnių, mėlynių, aviečių, gervuogių, braškių ir kt.)
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Paruoškite du 16 cm skersmens arba vieną 24 cm dydžio kepimo indą. Tolygiai ištepkite sviestu jo dugną ir sieneles. 
  2. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite cukrų ir kiaušinius iki purios masės. Plakite apie 3 minutes. Supilkite grietinėlę, pieną, suberkite citrinos žievelę ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Šį mišinį supilkite į kiaušinių ir kitų produktų plakinį. Gerai išplakite – masė turi būti visiškai lygi ir vientisa.
  4. Ant paruošto kepimo indo dugno suberkite uogas. Jos turi pasiskirstyti vienu nestoru sluoksniu.
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių clafoutis
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis
  5. Tuomet supilkite paruoštą tešlą į kepimo indą ant uogų, paskleiskite ją tolygiai.
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių clafoutis
    Astos Černės nuotr. / Šilauogių klafutis
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35–40 minučių, kol masė sutvirtės ir paviršius gražiai apskrus. Išimkite indą iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite nedelsiant, dar šiltą.

Plačiau skaitykite: „Pasaulio skoniai: šilauogių klafutis“

Suskleisti
Varškės keksas su šaldytomis uogomis
Receptas: Varškės keksas su šaldytomis uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (riebios, sausos)
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (nerafinuoto rudojo)
Speltų miltai: 1.50 st. (šviesių)
Kepimo milteliai: 2.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Šaldytos uogos: 0.50 st. (aviečių, spanguolių, šilauogių)
Liofilizuotos uogos: 2.00 arbat. š. (aviečių arba spanguolių miltelių; apibarstyti)
Kaip gaminti

O pabaigai, rekomenduoju baltus cukraus miltelius iškeisti į spalvotus lofilizuotų uogų miltelius. Aš rinkausi šaltyje džiovintų aviečių ir spanguolių miltelius. Jie kepiniui suteikia ne tik rausvos spalvos, bet ir gaivaus uogų skonio. Tokie spalvoti milteliai puikus pakaitalas tradiciškai pyragų apibarstymui naudojamai cukraus pudrai.

1. Visų pirma varškę pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektine kapokle, kad būtų vientisa ir be gumulėlių. Sviestą išlydykite. Miltus atskirame inde sumaišykite su kepimo milteliais ir druska.

2. Kiaušinius gerai išsukite su cukrumi, tada supilkite praaušusį lydytą sviestą ir įmaišykite pertrintą varškę, įlašinkite vanilės ekstrakto. Į paruoštą masę suberkite miltų ir kepimo miltelių mišinį ir užmaišykite gana tirštą tešlą. Į tešlą suberkite šaldytas neatitirpusias uogas, išmaišykite ir iš karto ją sukrėskite į kekso formą.

3. Keksinę ištepkite sviestu, galite iškloti kepimo popieriumi, į ją sukrėskite paruoštą tešlą. Tešlos viršų gražiai išlyginkite. Pašaukite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių karčio orkaitę 45-50 min., kol keksas gerai iškils ir pilnai iškeps. Ar keksas jau iškepęs tikrinkite mediniu pagaliuku.

4. Iškepusį keksą išimkite iš kepimo formos ir palikite ant grotelių praaušti. Pravėsusį keksą per sietelį apibarstykite lofilizuotų uogų milteliais. Pjaustykite ir valgykite visai šaltą.

Suskleisti
Bretoniškos tešlos pyragas  su kreminiu šaldytų uogų įdaru
Receptas: Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 360.00 g (140 g tešlai ir 220 g įdarui)
Sviestas: 300.00 g (150 g kambario temperatūros tešlai ir 150 g lydyto įdarui)
Kiaušinių tryniai: 2.00 vnt. (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (įdarui)
Miltai: 230.00 g (200 g tešlai ir 30 g įdarui)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Vanilės lazdelė: 0.50 vnt. (įdarui)
Šaldytos uogos: 250.00 g (įvairių; įdarui)
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukti kartu su cukrumi iki purios masės. Įdėti po vieną kiaušinių trynius ir vėl išsukti iki vientisos masės. Tada suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti. Tešlą geriausia pasidaryti iš vakaro ir per naktį palaikyti suvyniotą maistinėje plevelėje per naktį.

2. Į virtuvinį kombainą įmušti kiaušinius, supilti sviestą, suberti cukrų, miltus ir įdėti iš pusės vanilės ankšties išimtas sėklytes. Visus produktus išmaišyti iki vientisos kreminės masės.

3. Atšalusią tešlą iškočioti 0,5 storio sluoksniu ir ja tolygiai iškloti kepimo formos dugną bei sieneles. Suberti į vidų šaldytas uogas ir užpilti kremu.

4. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti. Galima apibarstyti cukraus pudra.

Suskleisti
Varškės tešlos pyragas su uogomis
Receptas: Varškės tešlos pyragas su uogomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.0 / 31
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Varškė: 250.00 g (tešlai)
Cukrus: 100.00 g (tešlai)
Vanilinis cukrus: 10.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai)
Sviestas: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Uogos: (mėgstamų - įdarui) 400.00 g
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių pagaminkite varškės tešlą: ištirpinkite sviestą ant nedidelės ugnies; varškę pertrinkite per sietelį, kad joje nebūtų gumulėlių.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska, tuomet sudėkite sutrintą varškę ir ištirpintą sviestą.
  3. Kiaušinius išplakite kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, ir supilkite į tešlą.
  4. Uogas, kurios bus skirtus įdarui, nuplaukite, nusausinkite ir pabarstykite milteliniu cukrumi. Keletą pasilikite papuošimui.
  5. Tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite. Viena dalimi išklokite aliejumi pateptą kepimo skardą, padarydamos kraštelius. Tuomet sudėkite uogas, ir jas uždenkite likusia tešla.
  6. Pyragą papuoškite likusiomis uogomis ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių 30 minučių iki pyragas įgaus auksinę spalvą.

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?