Dalinamės 5-iomis istorijomis iš karantininės virtuvės ir šeimos ar tiesiog tradiciniais receptais.
Donatas Večerskis (generalinio direktoriaus pavaduotojas) ir jo šeimos žuvies receptas
Karantino metu namuose esame įkalinti 2 suaugę ir 2 vaikai, tad kiekvieną dieną tenka ruošti maistą. Galiausiai pajutome nuovargį „ir vėl gaminti...“ ir idėjų stygių. Taip prisiminiau receptą, kuris mūsų šeimoje yra gaminamas jau trečios kartos. Jis atkeliavo dar iš tų laikų, kai giminių baliai buvo neįsivaizduojami be keptos vištos, be baltų ir raudonų mišrainių, silkių pataluose, iš tada, kai nebuvo sušių ar picų į namus.
Patiekalas leidžia nušauti kelis zuikius ir vienas iš jų yra labai riebus, nes kelias kitas dienas leidžia mažiau triūsti virtuvėje. Vieną kartą nusipirkę šviežios žuvies, tą pačią dieną išsikepame jos „šiuolaikiškai“ – kai dedi tik druskytės, pipiriukų, kokį krapą ar citriną ir kepimas trunka tik kelias minutes. O likusią žuvies dalį paverčiame tuo senoviniu patiekalu, kuriuo (aišku, laikant šaldytuve) galima mėgautis dar kelias dienas.