Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

15min studijoje – diskusija apie populiariausią gėrimą pasaulyje: ką būtina žinoti apie kavą?

Trečiadienis 15min studijoje startavo su aromatingu kavos kvapu. Tiesioginės transliacijos metu, populiariausio gėrimo pasaulyje žinovai atskledė, ką privalome žinoti apie kavą ir kavos pupeles, kaip šį gėrimą profesionaliai pasiruošti tiesiog namuose, kuo pakeisti cukrų ir kodėl su kava nereikėtų naudoti karvės pieno.
Elena Varnauskaitė, Dovilė Baltrukėnienė, Nidas Kiuberis, Mindaugas Ryškus
Elena Varnauskaitė, Dovilė Baltrukėnienė, Nidas Kiuberis, Mindaugas Ryškus / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie kavos puodelį sukasi daugybė kasdienių ritualų – kava padeda pabusti, prie kavos aptariame naujienas, šio gėrimo puodelis padeda daryti pauzes kasdieniame lėkime.

Visus, smalsaujančius, kokios tendencijos karaliauja kavos rinkoje, o gal kokios dar tik atkeliauja, suburs vasario 8-10 dienomis Vilniuje vyksiantis „Vilnius Coffee Festival“. Festivalio lankytojai turės progą ne tik pasinerti į aromatingą kavos pasaulį, bet ir susipažinti su skirtingų šalių kavos pupelėmis.

Ką privalu žinoti apie kavą 15min skaitytojai išgirdo ir trečiadienį, tiesioginės transliacijos metu. Diskusijos svečiai – festivalio organizatorius Nidas Kiuberis, sertifikuota SCA narė, viena iš festivalio partnerių Dovilė Baltrukėnienė ir geriausias Lietuvos barista Mindaugas Ryškus – pasidalijo gausybe praktinių patarimų.

Kaip profesionaliai paruošti kavą tiesiog namuose, kokios rūšies ar šalies pupeles rinktis, kodėl nepatartina naudoti karvės pieno, ir kuo pakeisti cukrų – apie tai diskusijoje.

Žiūrėkite transliaciją:

VIDEO: Diskusija apie populiariausią gėrimą pasaulyje: ką būtina žinoti apie kavą?

Šių metų festivalis lankytojus pasitinka su šūkiu „Atrask 800 kavos veidų“. Pasak vieno iš renginio organizatorių Nido Kiuberio, smalsuoliai bus kviečiami dar drąsiau ragauti, pažinti ir mėgautis šviežiausia, daugiau nei 20-ies kavos skrudintojų, rūšinės kavos pardavėjų ir rinktinės kavos importuotojų siūloma kavų, kavos gėrimų ir netgi vandens su kofeinu įvairove.

Teigiama, kad kava savyje talpina daugiau nei 800 poskonių, tad bent dalį jų bus galimybė atrasti festivalio metu.

Vienu pagrindinių festivalio akcentų taps net 3 kavos čempionatai, kurių nugalėtojai Lietuvai atstovaus pasauliniuose Kavos ruošimo („Barista“), Piešimo pieno puta („Latte Art“) ir Kavos ragavimo („Cup Tasting“) čempionatuose. Galimybė sudalyvauti šiose kavos pasaulio olimpiadose dažnam baristai tampa didžiausios svajonės išsipildymu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas