15min studijoje – grilio čempionas: kaip tobulai paruošti mėsą ir kitos grilio subtilybės

Kai už lango tokie šilti ir gražūs orai, taip ir norisi iš biuro ištrūkti į gamtą, pasimėgauti smagia kompanija bei skaniai pačirškintais kepsniais. Per ilgąjį Joninių savaitgalį, matyt, ne vienas suleis dantis į ką tik ant laužo ar kepsninės spirgėjusį šašlyką ar mėsainį. Nesvarbu, kur – prie ežero, miške ar tiesiog savo namų kieme. Iškepti tobulą ir sultingą bet kokios mėsos kepsnį vien geros kepsninės neužtenka, kaip ir tikėtis, kad puikaus skonio kepsnio paruošimui užteks mėsą pabarstyti druska.
15min studijoje – grilio čempionas Mykolas Lučiūnas
15min studijoje – grilio čempionas Mykolas Lučiūnas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Tam, jog nuo grilio nuimto kepsnio skonis priverstų aplaižyti pirštus, reikia ir kantrybės, ir praktikos. Bet pavaišinti artimuosius ir draugus skaniais pietumis ar vakariene norisi ir tiems, kurie nėra profesionalūs grilio specialistai. Apie tai, kaip kepant ant grilio pasiekti kuo geresnį rezultatą, 15min studijoje kalbėjomės su Lietuvos grilio čempionu ir specialistu Mykolu Lučiūnu.

Mykolas patarė, kaip išsirinkti geriausią mėsos gabaliuką ir kaip tinkamai jį paruošti. Aiškinomės, kokią įtaką sėkmingam kepimo rezultatui turi pats grilis, kaip kepti pasirinktą kepsnį, kad šis nebūtų per sausas ar apdegęs.

VIDEO: Grilio čempionas atskleidė tobulų šašlykų receptą Joninių savaitgaliui – paprastas, bet garantuojantis sėkmę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis