Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

16 patiekalų su ananasais

Ananasas atgaivina, suteikia patiekalui pikantiškumo. Pateikiame šiuo vaisiumi praturtintą valgiaraštį ir siūlome rinktis įdomiausią, jūsų galva, derinį. Skanaus!
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Lašišų ir ananasų kepsneliai / Shutterstock nuotr.
Krevečių ir vaisių vėrinukai
Receptas: Krevečių ir vaisių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytų virtų karališkų)
Ananasai: 250.00 g (skardinė konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (po kelis šaukštus krevetėms ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kmynai: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Pankolis: 40.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį krevetėms ir padažui)
Mangas: 2.00 vnt. (sunokę, padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (6 valg. š. šviežių sulčių, padažui)
Svogūnai: 1.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.

2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.

3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.

4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.

5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.

Suskleisti
Vištiena su ananasais
Receptas: Vištiena su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (filė)
Marinatas: „Teriyaki“ 1.00 vnt.
Kokosų pienas: 400.00 ml (skardinė)
Ananasai: 1.00 vnt. (galima konservuotų)
Pipirai: 2.00 arbat. š. (pastos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Ryžiai: 1.00 st.
Šafranas: 1.00 g (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Vištų krūtinėles perpjaukite per pusę, supjaustykite juostelėmis, supilkite „Teriyaki“ padažą ir apie 15–20 min. pamarinuokite. Į įkaitintą aliejų suberkite pjaustytą česnaką, pakepinkite ir išimkite.

2. Susmulkintus svogūnų laiškus dėkite į tą patį aliejų ir kiek apkepkite. Pamarinuotus vištienos gabaliukus pavoliokite krakmole ir dėkite į tą pačią keptuvę. Viską 3–4 min. kepkite, sudėkite aitriųjų pipirų pastą.

3. Supjaustykite ananasą (jei nekonservuotas) ir dėkite į tą pačią keptuvę. Supilkite kokosų pieną, uždenkite ir patroškinkite.

4. Išvirkite ryžius. Prieš baigdamos virti, įberkite žiupsnelį šafrano. Paruoštą vištieną tiekite su ryžiais.

Suskleisti
Kepsniai su ananasais
Receptas: Kepsniai su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 11
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š. (1 - 2)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kiauliena: 500.00 g (filė)
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų žiedais)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Prieskoniai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Išmuškite filė gabaliukus, pabarstykite druska.
  2. Česnakus smulkiai supjaustykite, įpilkite aliejaus ir viską gerai išmaišykite.
  3. Šita mase užpilkite mėsą ir palikite 3-4 val. šaldytuve.
  4. Tad iškepkite mėsą, o kitoje keptuvėje apkepkite iš abiejų pusių ananasus.
  5. Į lėkštę dėkite kepsnius, ant jų ananasus, galima užpilti mėgstamu padažu.
  6. Valgykite su bulvėmis.
  7. Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Janina M.

Suskleisti
Vištienos kepsniai a‘la Pina colada
Receptas: Vištienos kepsniai à la pinacolada
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
2.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (filė)
Sultys: 200.00 ml (ananasų)
Kokosų pienas: 200.00 ml
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml (šlakelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 g (žiupsnelis – pagal skonį)
Romas: 50.00 ml (jei kepsnius gaminate vaikams, romo nepilkite)
Kaip gaminti
  1. Vištieną supjaustykite kepsniais ir užpilkite marinatu.
  2. Marinatui – sumaišykite ananasų sultis, kokosų pieną, romą, smulkintą česnaką ir alyvuogių aliejų ir prieskonines žoleles (recepto autorė naudojo bazilikus, raudonėlį ir mairūnus).
  3. Paliekame bent porai valandų. Prieš kepdami, išimkite iš marinato, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  4. Kepkite kepsnelius ant įkaitinto grilio. Šalia pakepinkite šviežio ananaso griežinėllių.   
  5. Kepsniai iškepa labai aromatingi ir sultingi – ananasų sultys pamarinuoja, kokosų pienas suteikia minkštumo ir nepakartojamo aromato, o šlakelis romo – trapumo ir pikantiškumo kepsniams.

Receptą atsiuntė Vita

Suskleisti
Sūrio, ananasų ir salierų salotos
Receptas: Sūrio, ananasų ir salierų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (aštrus fermentinis ir 100 g švelnesnio skonio fermentinis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio saliero gumbo)
Citrinos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų ananasų (apie 250 g))
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Majonezas: 100.00 g (padažui neriebus mėgstamas)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (padažui 3–4 šaukštai natūralaus jogurto)
padažui nuo ananasų likęs sirupas 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę.

2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Padažą pilkite ant salotų, pabarstykite graikiniais riešutais ir, jeigu norite, žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais
Receptas: Kiauliena su bambuko ūgliais ir ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 250.00 g
Ananasai: 150.00 g (konservuoti)
Konservuoti bambuko ūgliai 100.00 g
Ryžiai: 150.00 g
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir apkepkite su šlakeliu aliejaus.

2. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje.

3. Baigiant apkepti mėsai sudėkite virtus ryžius, gabalėliais pjaustytus ananasus bei bambuko ūglius. Įdėkite pomidorų padažą bei medų, patroškinkite keletą minučių ir skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru
Receptas: Salotos su ananasais, krevetėmis ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto)
Obuolių actas 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Ananasai: 200.00 g
Krevetės: 500.00 g (apvirtų)
Salotos: 400.00 g (arba pekininis kopūstas)
Svogūnų laiškai: 100.00 g
Sezamo sėklos: 50.00 g (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite citrinos sultis, obuolių actą ir garstyčias. Supilkite alyvuogių aliejų ir elektriniu maišytuvu suplakite iki tirštos grietinėlės konsistencijos.

2. Sumaišykite trintą imbierą, ananasus, krevetes su gautu padažu. Tiekite salotų lapuose ir pagardinkite smulkintais svogūnų laiškais bei sezamų sėklomis.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
jūros lydeka
Receptas: Jūros lydeka su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 650.00 g (jūros lydekų gabaliukai)
Ananasai: 1.00 kg
Svogūnų laiškai: 50.00 g (su galvutėmis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Romas 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2. Ananasą nulupkite, perpjaukite pusiau, išpjaukite šerdį ir supjaustykite kubeliais. Svogūnų galvutes supjaustykite 2 cm ilgio juostelėmis, laiškus – žiedeliais. Aitriąją papriką, išėmusi sėklas, taip pat supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Į romą įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

3. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite ananaso gabaliukus, sudėkite svogūnų galvutes, apibarstykite cukrumi ir dar truputį pakepinkite.

4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną jos galą užriškite, paskleiskite ananasus, išdėliokite pusę aitriosios paprikos, žuvį, apšlakstykite romu ir užriškite.

5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 25 min. kepkite iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, o patiekalą apibarstykite likusiais aitriųjų paprikų gabaliukais ir svogūnų laiškais. 

7. Prie šios žuvies labiausiai tinka biriai virti ryžiai.

Suskleisti
Vištiena su ananasais
Receptas: Vištiena su ananasais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (krūtinėlių)
Ananasai: 1.00 vnt. (pusė gerai prinokusio)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Salierai: 100.00 g (gumbo)
Porai: 2.00 vnt. (keli porų lapeliai)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Citrinžolė (stiebelis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite norimo dydžio ir formos gabalėliais.

2. Saliero gumbą nulupkite, supjaustykite apystoriais šiaudeliais, imbierą nulupkite, sutarkuokite. Ananasą nulupkite, supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

3. Karštame aliejuje pakepinkite imbierą ir česnakus, sumeskite vištieną, salierus ir gerai apkepinkite. Tada sudėkite ananasų griežinėlius ir dar minutėlę pakepinkite, kol jie sušils.

4. Ant vištienos ir ananasų pilkite sojų padažo, berkite cukraus, kalendrų, trintos citrinžolės ir vis pavartydama kepkite apie 6 minutes.

Kulinaro patarimas. Šias salotas gardu valgyti ir su skrudintomis kedrinėmis pinijomis arba kapotais migdolais.

Suskleisti
Pusryčių kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 151
Receptas
Ingredientai
Sultys: 150.00 ml (ananasų)
Mangas: 100.00 g (minkštimas)
Varškė: 50.00 g (liesa)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.

2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

Suskleisti
Ananasų sulčiu ir kokosų pieno gaiva
Receptas: Ananasų sulčių ir kokosų pieno gaiva „Virgin Pina Colada“
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.6 / 8
Receptas
Ingredientai
Ledo kubeliai 10.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (cukranendrių)
Kokosų pienas: 400.00 ml
Sultys: 1.00 l (ananasų)
Kaip gaminti

1. Į kokteilinę supilkite kokosų pieną, suberkite cukrų, ledukus ir apie 200 ml ananasų sulčių. Turinį gerai išplakite, kol ištirps cukrus.

2. Supilkite likusias sultis ir pabaikite plakti. Supilstykite į stiklines ir patiekite iškart. Ilgiau laikoma gaiva išsisluoksniuoja, dėl to patiekiant vėliau išplakite dar kartą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
Receptas: Vištiena su saldžiarūgščiu ananasų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.6 / 72
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Paprikos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (nedidelė skardinė konservuotų)
Krakmolas: 3.00 valg. š.
Imbieras: 10.00 g (1 cm šaknies)
Pomidorų pasta: 3.00 arbat. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ar juostelėmis, pabarstykite druska ir aitriąja paprika. Krakmolą sudėkite į maišelį, sudėkite vištieną ir gerai papurtykite, kad mėsa tolygiai pasidengtų krakmolu. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištieną, smulkintą papriką ir kepkite, kol pageltonuos susidariusi plutelė.
  2. Kol mėsa kepa, nukoškite ananasus (sultis supilkite į stiklinę, jų prireiks), sutarkuokite imbierą ir susmulkinkite česnaką. Ant mėsos į keptuvę dėkite ananasus, imbierą, pomidorų pastą, česnaką ir cukrų. Išmaišykite. Supilkite likusias ananasų sultis, pamaišykite, uždenkite dangčiu ir troškinkite 15 minučių. Tiekite su ryžiais – jie išvirs, kol ruošite vištieną.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais
Receptas: Picų paplotėliai su kumpiu ir ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 250.00 ml (kefyro arba rūgpienio)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas)
Miltai: 600.00 g (kiekis priklauso nuo grietinės, kefyro ar rūgpienio riebumo)
Sūris: 100.00 g (fermentinis - įdarui)
Pomidorų padažas: 8.00 valg. š. (įdarui)
Kumpis: 120.00 g (rūkytas - įdarui)
Ananasai: 100.00 g (konservuoti gabaliukais - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
  2. Grietinę, kefyrą arba rūgpienį supilkite į dubenį, suberkite druską, supilkite aliejų ir įdėkite kiaušinio trynį. Viską išmaišykite. Suberkite miltus ir užmaišykite tešlą. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15 minučių.
  3. Kumpį supjaustykite gabaliukais, sūrį sutarkuokite. Padalykite tešlą į 16 gabaliukų. Kiekvieną gabaliuką pabarstykite miltais ir iškočiokite picą. Dėkite į kepimo skardą (tilps po vieną), kiekvieną patepkite pomidorų padažu, išdėliokite kumpį. Ananasų gabaliukus (jei didoki, dar pasmulkinkite) dėkite ant kumpio, pabarstykite sūriu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 8–10 minučių, kol blynelių kraštai pagels. Galite pagardinti džiovintais raudonėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Ananasinis limonadas
Receptas: Ananasinis limonadas
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 44
Receptas
Ingredientai
Ananasai: 1.00 vnt.
Sultys: 1.00 st. (ananasų)
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Vanduo: 2.00 st. (2 - 4 natūralaus arba gazuoto)
Kaip gaminti
  1. Ananaso minkšimtą sutrinkite iki vientisos masės, sumaišykite su citrinų bei ananasų sultimis bei vandeniu.
  2. Jeigu reikia – pasaldinkite arba pagardinkite citrinų sultimis.
  3. Papuoškite citrinos griežinėliu ir ledukais.
Suskleisti
Saldus makaronų apkepas
Receptas: Saldus makaronų apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Varškė: 450.00 g
Cukrus: 100.00 g (ir 3 šaukštai cukraus su cinamonu užbarstyti ant viršaus)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė šaukštelio)
Ananasai: 225.00 g (nedidelis indelis konservuotų ananasų kubelių)
Vanilinis cukrus: 16.00 g
Grietinė: 450.00 g
Sviestas: 100.00 g
Makaronai: 450.00 g
Kaip gaminti

1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips).

2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų, įberkite žiupsnelį druskos. Kai masė pasidarys vienalytė, įmaišykite ananasų gabaliukus ir šaltus makaronus.

3. Masę sukrėskite į likusiu sviestu pateptą indą. Viršų apibarstykite cukrumi su cinamonu. 180ºC karštumo orkaitėje kepkite 60–65 min.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai