Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 bulvių su netikėtais priedais receptai: gardiname garstyčiomis ir balzaminiu actu

Jokia paslaptis, kad prie mėsos ir žuvies patiekalų dažnai skanaujame ir bulvių – bent jau žiemą jų norisi labiau. Iš tiesų nieko čia blogo ir nuodėmingo, o jei bulvės įdomiai paruoštos, galima net pasivadinti gurmanais! Štai 2 bulvių paskaninimo būdai, kurie nepaliks abejingų, tiks ir kaip užkandis, ir kaip garnyras.
Bulvės su garstyčiomis
Bulvės su garstyčiomis / Vida Press nuotr.

Keptos bulvės su garstyčiomis

Ingredientai (4 asm.):

  • 20 vidutinio dydžio bulvių (gali būti skirtingų rūšių);
  • 2 valg. šaukšt. grūdėtųjų Dijono garstyčių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek skardai patepti);
  • 2 valg. šaukšt. sviesto, ištirpinto;
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • 1 valg. šaukšt. džiovintų raudonėlių (nebūtinai);
  • 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą plonai ištepkite aliejumi.

2. Bulves nuplaukite, jei norite, nuskuskite (jei jos labai gerai nušveistos, galima ir neskusti) ir perpjaukite pusiau arba supjaustykite ketvirčiais.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite garstyčias, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę, česnaką, raudonėlį ir druską. Suberkite bulves ir labai gerai (geriausiai – rankomis) sumaišykite, kad bulvės gerai pasidengtų priedų mišiniu. Užbarstykite pipirų.

4. Dėkite bulves vienu sluoksniu ant kepimo skardos, jei dubenyje liko priedų mišinio, apšlakstykite jas, o tada dėkite kepti.

5. Kepkite 20-30 min., kol bus minkštos ir apskrudę.

Vida Press nuotr./Bulvės su garstyčiomis
Vida Press nuotr./Bulvės su garstyčiomis

Keptos bulvės su balzaminiu actu

Ingredientai (4 asm.):

  • 20 nedidelių, panašaus dydžio bulvių;
  • 6 nedideli šalotiniai svogūnai;
  • 3 šakelės šviežio rozmarino;
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių temperatūros.

2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite perpus.

3. Dėkite bulves, svogūnus, rozamrinus į kepimo skardą aukštesniais kraštais, supilkite aliejų, balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Užberkite druskos ir pipirų.

4. Kepkite 20-30 min., kol bulvės bus apskrudusios ir minkštos.

Vida Press nuotr./Balzaminiu actu gardintos bulvės
Vida Press nuotr./Balzaminiu actu gardintos bulvės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs