Keptos bulvės su garstyčiomis
Ingredientai (4 asm.):
- 20 vidutinio dydžio bulvių (gali būti skirtingų rūšių);
- 2 valg. šaukšt. grūdėtųjų Dijono garstyčių;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus (ir dar šiek tiek skardai patepti);
- 2 valg. šaukšt. sviesto, ištirpinto;
- 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1 valg. šaukšt. džiovintų raudonėlių (nebūtinai);
- 1 arbat. šaukšt. nutarkuotos citrinos žievelės;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą plonai ištepkite aliejumi.
2. Bulves nuplaukite, jei norite, nuskuskite (jei jos labai gerai nušveistos, galima ir neskusti) ir perpjaukite pusiau arba supjaustykite ketvirčiais.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite garstyčias, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę, česnaką, raudonėlį ir druską. Suberkite bulves ir labai gerai (geriausiai – rankomis) sumaišykite, kad bulvės gerai pasidengtų priedų mišiniu. Užbarstykite pipirų.
4. Dėkite bulves vienu sluoksniu ant kepimo skardos, jei dubenyje liko priedų mišinio, apšlakstykite jas, o tada dėkite kepti.
5. Kepkite 20-30 min., kol bus minkštos ir apskrudę.
Keptos bulvės su balzaminiu actu
Ingredientai (4 asm.):
- 20 nedidelių, panašaus dydžio bulvių;
- 6 nedideli šalotiniai svogūnai;
- 3 šakelės šviežio rozmarino;
- 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių temperatūros.
2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite perpus.
3. Dėkite bulves, svogūnus, rozamrinus į kepimo skardą aukštesniais kraštais, supilkite aliejų, balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Užberkite druskos ir pipirų.
4. Kepkite 20-30 min., kol bulvės bus apskrudusios ir minkštos.