Norintiems greitai ir be didelių pastangų pasiruošti gardų ir maistingą patiekalą porą receptų pranešime žiniasklaidai siūlo prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.
Salotos su makaronais ir mocarela
Ingredientai:
- viso grūdo makaronų;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- 1 nedidelis svogūnas;
- mocarelos sūrio;
- 1 nedidelė cukinija;
- 1 sauja vyšninių pomidoriukų;
- 1 sauja mėgstamų alyvuogių;
- žiupsnelis šviežių petražolių, susmulkintų;
- šlakelis raudonojo vyno acto;
- žiupsnelis juodųjų pipirų;
- žiupsnelis druskos;
- kelios skiltelės česnako;
- šlakelis citrinos sulčių;
- žiupsnelis džiovintų bazilikų.
Gaminimas:
1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite, jie turi likti standūs. Išvirusius makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą. Taip pat apšlakstykite aliejumi, kad nesukibtų.
2. Makaronus dideliame dubenyje sumaišykite su supjaustyta mocarela, svogūno pusžiedžiais, plonomis riekelėmis supjaustyta cukinija, pusiau perpjautais pomidorais, alyvuogėmis, petražolėmis.
3. Padažui sumaišykite aliejų, actą, pipirus, druską, susmulkintas česnako skilteles, citrinos sultis ir džiovintus bazilikus.
4. Sumaišykite salotas su padažu ir bent porai valandų statykite į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų ir salotos įsiskonėtų.
Indiškas vištienos troškinys su lęšiais
Ingredientai:
- gabalėlis vištienos filė;
- žiupsnelis prieskonių paukštienai;
- nedidelis gabalėlis sviesto;
- nedidelis svogūnas;
- kelios skiltelės česnako;
- nedidelis gabalėlis imbiero;
- 1 sauja susmulkintų migdolų;
- žiupsnelis ciberžolės;
- šviežios kalendros, susmulkintos;
- 0,5 puodelio vištienos sultinio;
- 1 puodelis lęšių.
Gaminimas:
1. Supjaustykite vištieną kubeliais ir pabarstę paukštienos prieskoniais apkepkite iki rudumo.
2. Kitoje keptuvėje išlydykite sviestą, pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką, sudėkite tarkuotą imbierą, smulkintus migdolus, ciberžoles ir kalendras. Maišydami pakaitinkite dar minutę ir į gautą mišinį supilkite vištienos sultinį. Sudėkite apkepintą vištieną, lęšius ir troškinkite apie valandą, kol kruopos suminkštės.
3. Papuoškite šviežiomis kalendromis ir patiekite su mėgstamu garnyru.