Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 nauji patiekalai iš keptų burokėlių: paprasta ir labai skanu

Vasarą burokėliai įprastai keliauja į šaltibarščius, o šaltesniu oru verdam barščius, maišom su jais mišraines, per žiemos šventes derinam su silke. Tačiau tai tokia universali daržovė, kad ją būtų galima valgyti kasdien, vis kitaip paruoštą. Štai receptų duetas, kurių, galbūt, dar neišbandėte. Nieko sudėtingo, bet tikrai skanu!
Kepti burokėliai
Kepti burokėliai / Vida Press nuotr.

Kepti burokėliai su jogurtiniu padažu

Ingredientai:

  • 5–6 nedideli burokėliai, labai gerai nušveisti, nupjauta viršūnėle ir šaknies galiuku;
  • 1 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių lapelių;
  • kelios skiltelės česnako, nenuluptos, perpjautos pusiau;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 valg. šaukšt. kumino sėklų, kelias minutes pakepintų sausoje keptuvėje ir atvėsintų;
  • 1 valg. šaukšt. raudonojo vyno arba šerio acto, arba citrinos sulčių;
  • 1 valg. šaukšt. natūralaus jogurto;
  • ryšelis šviežių kalendrų, sukapotų (galima keisti krapais);
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Burokėlius sudėkite į nedidelį kepimo indą, tarp jų sudėliokite česnakus, pabarstykite čiobreliais, pašlakstykite pora šaukštų aliejaus, trupučiu druskos ir pipirų, uždenkite folija ir dėkite kepti. Kepkite, kol įkišus peilio smaigalį bus justi, jog burokėlis minkštas. Vidutiniškai kepimas truks apie valandą.

3. Kai burokėliai pravės, nulupkite ir supjaustykite stambiais kubais arba skiltelėmis. Suberkite į dubenį, kuriame tieksite.

4. Mažame dubenėlyje sumaišykite kumino sėklas, likusį aliejų ir actą, tada šiuo mišiniu pašlakstykite burokėlius. Galiausiai dėkite ant burokėlių jogurto, pabarstykite žalumynais, jei dar reikia – druska bei pipirais, o tada tiekite.

Vida Press nuotr./Kepti burokėliai su jogurto padažu
Vida Press nuotr./Kepti burokėliai su jogurto padažu

Kepti burokėliai su lazdyno riešutais ir pelėsiniu sūriu

Ingredientai:

  • 10–12 mažų burokėlių (idealu, jei jie bus skirtingų spalvų, bet nebūtina);
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 100–150 g mėlynojo pelėsinio sūrio, stambiai sutrupinto;
  • 100 g švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų lazdynų riešutų.

Gaminimas:

1. Labai gerai nušveiskite burokėlius, nupjaukite viršūnėles ir šaknies galiuką. Dėkite į nedidelį kepimo indą, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite pipirais ir druska. Uždenkite folija ir dėkite kepti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite pusvalandį, kol kiek suminkštės, bet išliks standūs.

2. Kiek atvėsusius burokėlius nulupkite, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite lėkštėje, o tada darsyk pašlakstykite aliejumi, pabarstykite druska.

3. Pabarstykite burokėlius ir trupintu sūriu, o galiausiai – riešutais. Tai gali būti puikus užkandis ar garnyras prie žuvies, mėsos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?