Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 nesudėtingi pomidorų tyrės receptai: galima užšaldyti arba naudoti iškart

Kai pomidorų gausu, nesunku pamiršti, jog po mėnesio-dviejų jau pasigesime ypatingo jų aromato ir skonio. Taip nenutiks, jei šiek tiek šio gėrio pasiruošite atsargoms. Kai kas pomidorus marinuoja, konservuoja jų pačių sultyse, o dar vienas variantas – paruošti tyrės ir užšaldyti. Labai nesudėtinga, patogu ir universalu.
Pomidorų tyrė
Pomidorų tyrė / Vida Press nuotr.

Trumpai troškintų pomidorų tyrė

Kaip gaminti:

  • Pasirinkite gerai sunokusius pomidorus, juos nuplaukite, išpjaukite žalias vietas, kur buvo kotelis, ir supjaustykite ketvirčiais ar smulkiau.
  • Suberkite pomidorus į puodą ir užkaiskite ant kiek žemesnės, nei vidutinė, kaitros. Pomidorai nuo karščio greitai „paleis“ savo sultis, subliūkš. Pakaitinkite pomidorus, kol didžioji skysčio dalis nugaruos – kiek tai užtruks, priklausys nuo pomidorų sultingumo.
  • Dar karštus pomidorus pertrinkite per plieninį sietą, kad pašalintumėte sėklas ir odeles. Gali atrodyti, kad šis darbas titaniškas, tačiau iš tiesų troškintus pomidorus pertrinsite greitai.
  • Atvėsintą tyrę galite užšaldyti supilstę į tam tinkamas talpas arba ilgai nedelsdami suvartoti įvairiausiems patiekalams ir pagardams ruošti – pradedant sriuba ar lazanija, baigiant naminiu padažu picai.
Vida Press nuotr./Pomidorų tyrė
Vida Press nuotr./Pomidorų tyrė

Šviežių pomidorų tyrė

Kaip gaminti:

  • Ruošiant tyrę šiuo būdu pomidorai nėra termiškai apdorojami, o tik kruopščiai sutrinami, tad pirmiausiai reikia pašalinti jų sėklas bei odelę. Tad pasiruošimo procesas kiek ilgesnis.
  • Užkaiskite didelį puodą vandens, o nuplautų pomidorų viršūnėlėse įpjaukite mažus kryželius. Meskite pomidorus į verdantį vandenį, pakaitinkite apie minutę, o tada išgriebkite ir iškart dėkite į dubenį su labai šaltu vandeniu,
  • Griebkite po vieną pomidorą iš vandens ir nulupkite jau pradėjusią atsiknoti odelę. Tada išpjaukite vietą, kur buvo kotelis, supjaustykite pomidorus ketvirčiais ir pašalinkite vidinę dalį su sėklomis ir sultimis.
  • Likusį mėsingą minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu.
  • Kaip ir pirmąją, taip ir šią tyrę galite porcijomis užšaldyti, o galite vartoti iškart įvairiems patiekalams ar kokteiliams ruošti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?