Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

2 nesudėtingi vištienos patiekalai: maltinukai su morkomis ir marinuotos blauzdelės

Kai norisi mėsiško, tačiau greitai pagaminamo patiekalo, daugelis nedvejodami renkasi vištieną. Vos per pusvalandį gali būti paruoštas puikus pietų ar vakarienės valgis, kurio likučius galima pasiimti su savimi į darbą, jei nemėgstate pietauti kavinėse.
Vištiena žolelių marinate
Vištiena žolelių marinate / Vida Press nuotr.

Kaip pranešime žiniasklaidai teigia „Motyvuotų atletų“ įkūrėjas, prekės ženklo „Kekava“ ambasadorius, Artur Swan teigimu, vienas geriausių pasirinkimų pietų patiekalams yra vištiena. „Kodėl? Nes ji skani, vertinga ir paprastai paruošiama. O iš jos pagaminamų patiekalų įvairovė – milžiniška. Iš tiesų, vištieną galime paruošti skirtingais būdais: keptuvėje, orkaitėje, konvekcinėje krosnelėje ar virti garuose“.

Sveikos mitybos šalininkas teigia, jog renkantis vištieną parduotuvėje, kaina neturėtų būti vienintelis ir pagrindinis sprendimo kriterijus: „Reiktų atkreipti dėmesį į tai, kokiomis sąlygomis vištos yra užaugintos. Jeigu jos auginamos sveikai – maitinamos kokybišku lesalu, turi užtektinai ploto laisvai judėti, auga natūraliomis ir kartu higieniškomis sąlygomis – bus kur kas vertingesnės“.

Jūsų dėmesiui – dviejų skanių, tačiau paprastai paruošiamų patiekalų receptai:

Vištienos maltinukai su morkomis

Ingredientai:

  • 200 g vištienos krūtinėlės (rekomenduojama pirkti gryną vištienos krūtinėlę ir patiems ją sumalti);
  • 0,5 svogūno;
  • 1 nedidelė morka;
  • 1 kiaušinis;
  • druskos
  • pipirų;
  • džiovintų čiobrelių;
  • džiovintų rozmarinų;
  • čili pipirų (mėgstantiems aštriau).

Gaminimas:

Visus ingredientus sumaišome, suformuojame kepsnelius ir kepame keptuvėje be riebalų arba užpurškę šlakelį alyvuogių aliejaus Kepti galima ir konvekcinėje krosnelėje ar ant elektrinio griliaus.

Vida Press nuotr./Maltinukai
Vida Press nuotr./Maltinukai

Jogurte marinuotos vištienos blauzdelės

Ingredientai:

  • 6 vištienos blauzdelės.

marinatui:

  • 0,5 indelio natūralaus graikiško jogurto;
  • šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • pipirų;
  • kitų mėgstamų prieskonių, žolelių.

Gaminimas:

Sumaišome visus marinato ingredientus: jogurtą, šlakelį aliejaus ir prieskonius. Marinatu kruopščiai įtriname mėsą. Įtrintas blauzdeles įdedame į vakuuminį maišelį ir laikome šaldytuve per naktį. Ryte vištieną apie 30 min. kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patiekiame su šviežiomis daržovėmis ir salotų lapais.

Shutterstock nuotr./Keptos vištos blauzdelės
Shutterstock nuotr./Keptos vištos blauzdelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos