2 originalios šaltibarščių variacijos: ruošti su mineraliniu vandeniu ir paversti kokteiliu

Lietuvoje sudarinėjami šaltibarščių žemėlapiai ir kuriami netradiciniai receptai, pavyzdžiui, šaltibarščių ledų, jau nieko nestebina. Nors šaltibarščių sezonas visu smarkumu prasideda vos atšilus orams ir pasirodžius pirmiesiems šviežiems lietuviškiems agurkams, tačiau ši šaltsriubė – populiarus patiekalas visus metus.
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai / Vida Press nuotr.

Pasak pranešime žiniasklaidai cituojamos „Maximos“ maisto gamybos ekspertės Brigitos Baratinskaitės, Lietuvoje tikriausiai būtų galima suskaičiuoti šimtus įvairių šaltibarščių receptų variacijų – kiekviena šeima turi patį geriausią savo receptą.

„Šaltibarščiams gaminti naudojamas ir paprastas, taip vadinamas, saldus pienas, ir grietinė, ir net mineralinis vanduo. Šaltibarščių skonis reguliuojamas druska ir citrinos rūgštimi, actu. Galbūt tai ir yra šaltibarščių sėkmės paslaptis – jų receptą visi gali kurti pagal save. Senovėje mūsų protėviai į šaltibarščius dėdavo net silkės gabaliuką! O gardinimas grietine jau buvo laikomas prabanga“, – pastebi B.Baratinskaitė.

Ji dalijasi moderniu šaltibarščių receptu su mineraliniu vandeniu ir šaltibarščių kokteiliu.

Burbuliuoti šaltibarščiai

Ingredientai:

  • 2 nedideli virti burokėliai;
  • 3-4 trumpavaisiai agurkai;
  • 0,5 litro kefyro;
  • 1 stiklinė mineralinio vandens;
  • 2 kietai virti kiaušiniai;
  • svogūnų laiškų;
  • krapų;
  • citrinos sulčių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Kol verda šviežios bulvės, sutarkuokite burokėlius, smulkiai supjaustykite agurkus, kietai virtus kiaušinius, svogūnų laiškus ir krapus.

2. Viską suberkite į dube­nį, pabarstykite druska, įlašinkite citrinų sulčių ir išmaišykite.

3. Kefyrą gerai išplakite su mineraliniu vandeniu ir užpilkite burokėlių mišinį.

Vida Press nuotr./Šaltibarščiai
Vida Press nuotr./Šaltibarščiai

Šaltibarščių kokteilis

Ingredientai:

  • marinuotų burokėlių;
  • 3 trumpavaisiai agurkai;
  • 0,5 litro kefyro;
  • svogūnų laiškų;
  • krapų;
  • citrinos sulčių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Burokėlius ir kefyrą dedame į trintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Tirštumą reguliuojame pagal skonį. Jei reikia, įbarstome druskos, lašiname citrinos sulčių.

2. Išpilstome į taures.

3. Nuskutame agurkus, juos sutarkuojame smulkiomis juostelėmis. Beriame ant burokėlių ir kefyro masės viršaus, užbarstome smulkintų krapų ir svogūnų laiškų.

Vida Press nuotr./Šaltibarščių skonio kokteilis
Vida Press nuotr./Šaltibarščių skonio kokteilis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis