2 originalūs patiekalai iš Italijos: makaroniukų mišrainė ir aromatingas pyragas

Itališkus patiekalus jų nekartojant galima būtų ruošti visus metus, tačiau dažniausiai išsirenkame kelis mėgstamiausius ir sukame juos ratu. Kviečiame ištrūkti iš šios gaminimo rutinos ir išbandyti dvi naujoves – puikią vasarišką mišrainę ir aromatingą pyragą.
Itališkų patiekalų duetas
Itališkų patiekalų duetas / Vida Press nuotr.

Smulkių makaronų ir kukurūzų mišrainė su bazilikais ir feta

Ingredientai:

  • 200 g kuo smulkesnių makaronų, ypač tinka orzo formato, primenantys ryžius;
  • 2 šviežios kukurūzų burbuolės (arba 1 stiklinė šaldytų kukurūzų);
  • 4 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 citrinos išspaustos sultys;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • saujelė šviežio baziliko (tik lapelių).

Gaminimas:

1. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite makaronus. Nukoškite, perliekite šaltu vandeniu, gerai nuvarvinkite. Suberkite į dubenį, įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite.

2. Kukurūzų burbuoles pagrilinkite įjungę orkaitės grilio funkciją. Jei naudojate šaldytus grūdus, juos pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus ir sviesto, kol vos vos parus ir karamelizuosis.

3. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis, pipirus, druską. Baziliko lapelius sudėkite vieną ant kito ir supjaustykite siauromis juostelėmis.

4. Į dubenį su makaroniukais berkite kukurūzus, fetą, bazilikus, užpilkite padažą ir atsargiai išmaišykite.

Pastaba: šią mišrainę puikiai papildys ir trumpai pakepti maži pomidoriukai ir / arba plonais griežinėliais supjaustytos ir orkaitėje iki minkštumo iškeptos cukinijos.

Vida Press nuotr./Orzo ir daržovių mišrainė
Vida Press nuotr./Orzo ir daržovių mišrainė

Aromatingas polentos pyragas

Ingredientai:

  • 100 g smulkių kukurūzų kruopų polentai;
  • 80 g kvietinių miltų;
  • 60 g migdolų miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 125 g sviesto, minkšto (ir dar šiek tiek papildomai kepimo formai ištepti);
  • 100 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai ir 2 kiaušinių tryniai;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba keli lašai ekstrakto;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus pudros (pabarstymui).

Gaminimas:

1. Kekso ar kitą nedidelę kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais (perteklių nupurtykite). Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite polentos kruopeles, abejus miltus, druską, kepimo miltelius.

3. Kitame dubenyje iki kreminės masės išsukite sviestą ir cukrų. Po vieną muškite kiaušinius ir nepaliaukite sukti, supilkite ir trynius, vėliau ir vanilę. Turite gauti purią vientisą masę.

4. Į puriąją masę suberkite sausąjį mišinį, o tada atsargiai mentele išmaišykite, kol neliks sausų ingredientų. Masė bus tiršta. Suverskite ją į kepimo formą, išlyginkite paviršių.

5. Kepkite pyragą apie 45 min. arba kol viršus bus gražiai rusvas. Išimkite iš orkaitės, leiskite kelias minutes pabūti formoje, o tada atsargiai jį išverskite ir leiskite atvėsti. Pabarstykite cukraus pudra.

6. Tiekite supjaustę riekelėmis, šalia labai tinka šaukštas plaktos grietinėlės, grietinės ar jogurto, trintos raudonos uogos.

Vida Press nuotr./Polentos pyragas
Vida Press nuotr./Polentos pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis