Egzotiškos vištienos salotos
Ingredientai:
salotoms:
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos;
- 1 česnako skiltelė;
- nedidelis gabaliukas šviežio imbiero;
- 50 ml tamsaus alaus;
- pundelis šparaginių pupelių;
- 1 mangas;
- sultenės;
- radicchio salotų;
- 1 aitrusis pipiras;
- alyvuogių aliejaus;
- balzaminio acto;
- vištienos prieskonių;
- pipirų;
- druskos.
padažui:
- žuvies padažo (fish sauce);
- 1 valg. šaukšt. smulkintos kalendros;
- 0,5 žaliosios citrinos;
- 50 ml vandens;
- 1 arbat. šaukšt. balzaminio acto;
- šlakelis vanilės ekstrakto;
- žiupsnis cukraus.
Gaminimas:
1. Vištieną pabarstyti vištienos prieskoniais ir apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir česnako skiltele. Kepant ant vištienos patarkuoti šiek tiek imbiero. Vištieną apskrudinus iš abiejų pusių užpilti tamsaus alaus ir palikti ant mažesnės kaitros pasitroškinti.
2. Nuo šparaginių pupelių nupjauti kotelius ir apvirti vandenyje, kol suminkštės (apie 5 min).
3. Padažui skirtus ingredientus gerai išmaišyti.
4. Nulupti mangą ir supjaustyt juostelėmis.
5. Į dubenį dėti sultenių salotų, pasmulkintus radicchio salotų lapus, mangus, keletą kalendros lapelių. Užpilti alyvuogių aliejaus, padažo, įberti smulkinto aitriojo pipiro. Viską išmaišyti.
6. Į lėkštę dėti juostelėmis pjaustytą vištieną, šparaginių pupelių ir šalia salotas.
Šokoladinis desertas su pasiflorais ir mangais
Ingredientai:
trupinių tešlai:
- 100 g šalto sviesto;
- 50 g cukraus;
- 100 g migdolų miltų;
- 100 g miltų.
pasiflorų kremui:
- 75 g grietinėlės;
- 225 g pasiflorų tyrės;
- 30 g gliukozės;
- 225 g pieniško šokolado.
deserto užbaigimui taurėje:
- 200 g plaktos grietinėlės;
- 1 mangas;
- šokolado (papuošimui).
Gaminimas:
1. Tešlai skirtus ingredientus sudėti į katiliuką ir maišyti, kol gausis maži gabaliukai. Jei yra didesnių, rankomis susmulkinti. Tešla neturi susijungti į vientisą gabalą. Kepti skardoje iki 160°C įkaitintoje orkaitėje apie 15-18 min. (konvekciniu režimu).
2. Kremui užvirti grietinėlę su pasiflorų tyre. Įdėti gliukozės ir išmaišyti, kad ištirptų. Gautą skystį užpilti ant šokolado ir maišyti, kol jis ištirps. Kad kremas būtų gražesnis ir blizgesnis, permalti elektriniu smulkintuvu (blenderiu).
3. Į taurę dėti trupinius (apie 1/4 taurės). Ant jų pilti šokoladinį pasiflorų kremą ir palikti šaldytuve, kol kremas atvės ir sustings (apie valandą). Tuomet ant viršaus vėl dėti trupinius, kubeliais pjaustytus mangus, plaktos grietinėlės. Puošti smulkintu šokoladu.