Pranešime žiniasklaidai prekybos tinklo „Maxima“ maisto gamybos ekspertė Brigita Baratinskaitė dalijasi pora receptų, kuriuose citrina ir agurkas puikiai dera kartu.
Naminis citrinų limonadas su agurkais
Ingredientai:
- 2 nedideli agurkai;
- 2 šakelės baziliko;
- 60 ml citrinų sulčių;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 200 ml gazuoto vandens;
- pora saujų ledo kubelių;
- 1 agurkas, patiekti;
- 1 citrina, patiekti;
- keli bazilikų lapeliai, patiekti.
Gaminimas:
1. Agurkus, bazilikų šakeles, citrinų sultis, medų sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
2. Masę padalinkite į dvi stiklines, pridėkite iki viršaus ledo, įdėkite juostelėmis pjaustyto agurko, skiltelėmis pjaustytos citrinos, bazilikų lapelių ir užpilkite gazuotu vandeniu. Prieš gerdami gerai išmaišykite daugkartiniu šiaudeliu.
Agurkų užtepėlė dzadzikis
Ingredientai:
- 2 agurkai,
- druskos;
- 5 išspaustos česnako skiltelės;
- 1 arbat. šaukšt. citrinų sulčių;
- 500 ml graikiško jogurto;
- pipirų;
- 1 nedidelis marinuotas agurkėlis;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Agurkus sutarkuokite stambia tarka, sukrėskite į dubenį, užberkite šiek tiek druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti maždaug 5 minutes, kol išsiskirs sulčių.
2. Rankomis ar per marlę kuo stipriau išspauskite agurkų sultis, jas išpilkite, o agurkus sukrėskite į dubenėlį. Įpilkite šiek tiek aliejaus, supilkite citrinos sultis, pabarstykite druskos, pipirų, sutarkuokite marinuotą agurkėlį, sudėkite graikišką jogurtą, išspaustas česnako skilteles ir viską gerai išmaišykite.
3. Užtepėlę keletą valandų, jei yra tokia galimybė, palaikykite šaldytuve, prieš patiekdami, apšlakstykite alyvuogių aliejumi.