2 „Running Vita“ receptai: aštri maltos mėsos sriuba ir spagečiai su ančiuviais ir citrina

Jei su 2022-ųjų pradžia susiejote daug pokyčių, tikslų ir užduočių, visai gali būti, kad esate lėkime. Tačiau net ir skubos pilną dieną nepamirškite sveiko ir maistingo naminio maisto. Dalijamės dviem greitai pagaminamų puikių patiekalų receptais iš neseniai pasirodžiusios Vitos Marijos Murėnaitės knygos „Running Vita“.
Patiekalai iš Vitos Marijos Murėnaitės knygos
Patiekalai iš Vitos Marijos Murėnaitės knygos

Aštri maltos mėsos sriuba

Ingredientai (1 porcijai):

  • 1 mažo raudonojo svogūno;
  • 2 cm dydžio imbiero šaknies gabaliuko;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 aitriosios paprikos;
  • ½ šaukštelio druskos;
  • 2 šaukštų aliejaus (rapsų, saulėgrąžų, o geriausia – sezamų sėklų);
  • 1 šaukštelio pomidorų pastos;
  • 100 g maltos kiaulienos ir jautienos lygiomis dalimis;
  • 2 šaukštų žuvies padažo (fish sauce);
  • 1 šaukštelio rudojo cukraus;
  • 300 ml vandens;
  • 50 g stiklinių makaronų (ryžių arba spindulinių pupuolių (mung pupelių);
  • patiekti: skrudintų sezamų sėklų, šviežių kalendrų, svogūnų laiškų ir žaliosios citrinos.

Gaminimas:

1. Svogūną, imbierą, česnaką, aitriąją papriką ir druską sutrink elektriniu smulkintuvu arba prieskonių grūstuvėje iki vientisos masės.

2. Puode įkaitink aliejų, sukrėsk prieskonių masę, pomidorų pastą ir pakepink 1 min.

3. Tuomet sudėk į puodą maltą mėsą, supilk žuvies padažą, suberk cukrų. Maišyk medine mentele ir kepink ant didelės kaitros dar 5 min. arba kol mėsa apskrus ir taps biri.

4. Supilk vandenį, įdėk makaronus ir kantriai palauk dar porą minučių, kol šie išbrinks.

5. Viskas! Pabarstyk sezamų sėklomis, susmulkintomis kalendromis, supjaustytais svogūnų laiškais ir patiek su žaliosios citrinos skiltele.

Spagečiai su ančiuviais ir citrina

Ingredientai (1 porcijai):

  • 100 g spagečių arba kitų pasirinktos formos makaronų;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 6–7 cm storio cukinijos gabalėlio;
  • 2–3 konservuotų ančiuvių filė;
  • 6 vyšninių pomidorų;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelės citrinos;
  • 1 šaukšto rikotos;
  • patiekti: šlakelio alyvuogių aliejaus ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Išvirk makaronus gerai pasūdytame vandenyje iki kol jie bus al dente.

2. Mažais kubeliais supjaustyk česnaką, cukiniją ir ančiuvius. Pomidorus perpjauk pusiau arba į keturias dalis.

3. Įkaitink keptuvėje aliejų ir maždaug minutę pakepink česnaką, tuomet suberk cukinijos kubelius ir sudėk ančiuvius, pakepink dar minutę. Suberk pomidorus ir vėl pakepink porą minučių.

4. Į padažą įpilk nedidelį samtį (5–6 šaukštus) vandens, kuriame virė makaronai, sukrėsk rikotą, virtus spagečius ir gerai viską išmaišyk.

5. Ant viršaus išspausk citrinos sultis, pašlakstyk aliejumi, pabarstyk šviežiai maltais pipirais ir iš karto patiek.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų