Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2 smagūs ruošti ir skanūs patiekalai: čili troškinys ir dešrelės šoninės „marškinėliuose“ 

Kai lauke lynoja, jaukiausia sukiotis namie ir ruošti kvapnų maistą, kuris kaipmat privilioja namiškius prie stalo. Tačiau pastaruoju metu pasitaiko ir giedresnių dienų, kai tinkamai apsirengus, galima mėgautis grynu oru. Tai gali tapti ir proga nupūsti dulkes nuo grilio bei paruošti kokį patiekalą ant tikros ugnies. Siūlome receptų dvejetą, kuriam lygiai taip pat tiks ir viryklė, ir grilis – rinkitės atsižvelgdami į orų prognozes.
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys / Vida Press nuotr.

Kaip rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai, progų maistui gamtoje toli ieškoti nereikia – galima paruošti savaitgalio pietus namo terasoje, įsidėti gardžių užkandžių dienos žygiui, pasiimti skanėstų išvykai ar paruošti grilio patiekalų draugų susibūrimui.

„Nors grilio patiekalų pasirinkimas labai didelis, žiemą verčiau rinkitės greitai paruošiamus, laiko patikrintus patiekalus – pamėgtas dešreles, marinuotus šašlykus, keptų daržovių iešmelius, vištienos kepsnius, mėsainius, dešrainius ar mėgstamą žuvį“, – pataria prekybos tinklo maisto ekspertė Vilma Juodkazienė. Ji taip pat primena, kad valgant lauke reikėtų nebijoti ir aštresnių patiekalų bei aštriais prieskoniais pagardintos mėsos – toks maistas padės dar labiau sušilti. Nepamirškite ir šildančio padažo – pavyzdžiui, barbekiu, aitriųjų paprikų, salsos arba adžikos.

Jūsų dėmesiui – 2 puikūs receptai:

Klasikinis čili troškinys

Ingredientai:

  • 500 g jautienos faršo;
  • 400 g konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 400 ml sultinio arba vandens;
  • 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių;
  • 1 skardinė konservuotų kukurūzų;
  • 1 raudonoji paprika;
  • 1 aitrioji paprika (jei mėgstate aštriau, galite naudoti daugiau);
  • 1 didelis svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 0,5 arbat. šaukšt. mairūno;
  • druskos;
  • pipirų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Puode įkaitintame aliejuje pakepinkite kubeliais pjaustytą svogūną, tada sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir čili pipirą, suberkite maltą aitriąją ir saldžiąją papriką. Pakepkite kelias minutes, kol prieskoniai paskleis aromatą.

2. Sudėkite kubeliais pjaustytą papriką ir maišydami pakepkite dar apie 5 minutes, kol paprika suminkštės. Tuomet sudėkite maltą jautieną ir maišydami kepkite apie 5 minutes, kol mėsa gražiai apskrus.

3. Į puodą supilkite konservuotus pomidorus su skysčiu, sultinį arba vandenį, įdėkite pomidorų pastą, džiovintą mairūną, cukrų, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinį užvirkite ir uždengę puodą troškinkite apie 30 minučių, vis pamaišydami.

4. Galiausiai, sudėkite pupeles ir kukurūzus ir pavirkite dar 10 minučių, galite įpilti vandens ar sultinio, jei troškinys atrodo per tirštas.

5. Išvirusį troškinį palikite pastovėti 10–15 minučių, skanaukite pagardintą grietine ir smulkintais žalumynais, tarkuotu sūriu, užkąsdami tortilija ar skrebučiais su česnaku.

15min nuotr./Čili troškinys
15min nuotr./Čili troškinys

Dešrelės šoninės marškinėliuose

Ingredientai:

  • 10 šviežių dešrelių;
  • 10 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės;
  • 1 šlakelis alyvuogių aliejaus;
  • mėgstamų daržovių (paprikų, pievagrybių, kukurūzų burbuolių);
  • druskos;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • paprikos miltelių.

Gaminimas:

1. Patiekalui paruošti naudokite medinius iešmelius, juos iš anksto – apie 30 minučių – pamirkykite šaltame vandenyje. Ant iešmelio užmaukite dešrelę ir apsukite ją šonine.

2. Daržoves supjaustykite ir pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

3. Viską kepkite ant griliaus, kol dešrelės ir daržovės gardžiai apskrus.

Neringos Kalasauskaitės nuotr./Dešrelės su šonine ir daržovėmis
Neringos Kalasauskaitės nuotr./Dešrelės su šonine ir daržovėmis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų