Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pranešime žiniasklaidai siūlo išbandyti porą įdomių receptų, kurie ne tik paįvairins valgiaraštį, bet ir padės stiprinti organizmą.
Moliūgų ir burokėlių sriuba su imbieru
Ingredientai:
- 500 g moliūgo:
- 2 vidutinio dydžio burokėliai:
- 1 svogūnas:
- tarkuotos imbiero šaknies (pagal skonį);
- druskos;
- juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Pašalinkite moliūgo sėklas, nupulkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.
2. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, pagardinkite tarkuota imbiero šaknimi pagal skonį – jos dėkite tiek, kokį aštrumą mėgstate. Įberkite druskos, pipirų, supilkite 1 litrą vandens ir virkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet sutrinkite trintuvu.
3. Patiekiant galima pagardinti tarkuotu parmezano sūriu arba grietine.
Panakota su kokosų pienu, morkomis, apelsinais ir imbieru
Ingredientai:
- 250 ml kokosų pieno;
- želatinos;
- 250 ml grietinėlės;
- 70 g cukraus;
- 4 vidutinės morkos;
- 3 apelsinai;
- 2 šaukštai medaus;
- 1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero.
Gaminimas:
1. Kokosų pieną su želatina 2 minutes kaitinkite iki užvirimo. Nukelkite nuo ugnies, sumaišykite su grietinėle ir cukrumi. Supilstykite į panakota skirtus indelius ir atvėsę sudėkite į šaldytuvą.
2. Nuluptas morkas virkite 20 minučių, atvėsinkite ir sutrinkite. Išspauskite apelsinų sultis ir sumaišykite su morkomis, medumi ir imbieru.
3. Gautą masę sudėkite ant panakotos ir dar truputį palaikykite šaldytuve.