„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

2 švelniai pikantiški patiekalai su imbieru: daržovių sriuba ir aromatinga panakota

Atvėsę orai primena, kad turime stiprinti organizmą, o tai padaryti padeda visavertė mityba. Puikus sprendimas – lengvai pagaminami patiekalai, pagardinti imbieru. Kaip prieskonis itin vertinamas imbieras suteikia išskirtinio skonio, o be to, šis šakniavaisis suteikia daug naudos ir sveikatai.
Moliūgų ir burokėlių sriuba su imbieru
Moliūgų ir burokėlių sriuba su imbieru / Vida Press nuotr.

Prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė pranešime žiniasklaidai siūlo išbandyti porą įdomių receptų, kurie ne tik paįvairins valgiaraštį, bet ir padės stiprinti organizmą.

Moliūgų ir burokėlių sriuba su imbieru

Ingredientai:

  • 500 g moliūgo:
  • 2 vidutinio dydžio burokėliai:
  • 1 svogūnas:
  • tarkuotos imbiero šaknies (pagal skonį);
  • druskos;
  • juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Burokėlius nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Pašalinkite moliūgo sėklas, nupulkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis.

2. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą, pagardinkite tarkuota imbiero šaknimi pagal skonį – jos dėkite tiek, kokį aštrumą mėgstate. Įberkite druskos, pipirų, supilkite 1 litrą vandens ir virkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet sutrinkite trintuvu.

3. Patiekiant galima pagardinti tarkuotu parmezano sūriu arba grietine.

Vida Press nuotr./Moliūgų ir burokėlių sriuba su imbieru
Vida Press nuotr./Moliūgų ir burokėlių sriuba su imbieru

Panakota su kokosų pienu, morkomis, apelsinais ir imbieru

Ingredientai:

  • 250 ml kokosų pieno;
  • želatinos;
  • 250 ml grietinėlės;
  • 70 g cukraus;
  • 4 vidutinės morkos;
  • 3 apelsinai;
  • 2 šaukštai medaus;
  • 1 šaukštelis tarkuoto šviežio imbiero.

Gaminimas:

1. Kokosų pieną su želatina 2 minutes kaitinkite iki užvirimo. Nukelkite nuo ugnies, sumaišykite su grietinėle ir cukrumi. Supilstykite į panakota skirtus indelius ir atvėsę sudėkite į šaldytuvą.

2. Nuluptas morkas virkite 20 minučių, atvėsinkite ir sutrinkite. Išspauskite apelsinų sultis ir sumaišykite su morkomis, medumi ir imbieru.

3. Gautą masę sudėkite ant panakotos ir dar truputį palaikykite šaldytuve.

Vida Press nuotr./Panakota su apelsinais
Vida Press nuotr./Panakota su apelsinais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs