Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 10

21-erių Emilis ėmėsi verslo: buvusioje arklio priekaboje per dieną iškepa ir 100 picų

Mažame kurortiniame miestelyje Kačerginėje užaugęs Emilis Grigonis visuomet mėgo gaminti. Metus brandinęs idėją, arkliams pervežti skirtoje priekaboje jis įrengė krosnį ir ėmė kepti išskirtines, net aitriu medumi gardintas, picas, dėl kurių savaitgaliais nutįsta eilės. Negali nesižavėti ir Emilio mamos sumanumu: stalus čia puošia ištuštintų konservuotų pomidorų skardinėse pasodint bazilikai.
Picerija Kačerginėje
Picerija Kačerginėje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pokalbiui šalia jo virtuvės ant ratų su Emiliu susėdome prieš jam pradedant darbingą dieną. „Kumeliuko sapnas“ įsikūręs ypatingoje vietoje – Kačerginėje jau ne pirmą sezoną skaičiuojančiame grill kiemelyje, kuriame šeimos ar draugų kompanijos gali išsikepti šašlykų (įrengta ne viena kepsninė), atsipūsti pavėsinėse, vaikai – pasisupti. Šalia čiurlena fontanėlis, karštą vasaros dieną dar labiau padedantis mintimis nusikelti į picų tėvynę Italiją.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Picerija Kačerginėje
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Picerija Kačerginėje

Ar daug kas, atvykęs šašlykų, užsimano ir picos?

„Žmonės važiuoja pro šalį su dviračiais pailsėti, tad daug kas nesiveža šašlykų, – nusijuokė Emilis. – Ne vienas pamato grill kiemelio iškaboje „kepate patys“, pagalvoja, kad teks dirbti patiems, tad ima ir iš viso pravažiuoja. Ženklas šiek tiek klaidina, bet tikrai nesiskundžiu klientų gausa, kai kurie ir po antrą kartą per dieną sugrįžta – nori kitos picos paragauti. Savaitgaliais Kačerginėje tiek daug žmonių, kad tik spėk gaminti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas