Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

21-erių kaunietis perėmė ir atgaivino mirštantį verslą: išvaizdos apgauti tiekėjai prašo pakviesti savininką

21-erių Mantas Paulauskas vos baigęs mokyklą degė dideliu noru imtis savo verslo. Todėl pasitaikius progai perimti nedidelę maitinimo įstaigą jo negąsdino, kad vietos atgaivinimui reikėjo įdėti ypač daug pastangų. Kol dauguma bendraamžių mėgavosi vasaros malonumais, jis plušėjo savo restoranėlyje ir to visai nesigaili, – įdėtas triūsas jau duoda savų vaisių.
„Gossip skonis“ restoranėlio jaunasis savininkas Mantas Paulauskas
„Gossip skonis“ restoranėlio jaunasis savininkas Mantas Paulauskas / Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr.

Reikėjo atstatyti reputaciją

Kaip skelbiama agentūros „Promo Service“ išplatintame pranešime spaudai, Mantas jau kurį laiką galvojo imtis kokio nors verslo. Mintys sukosi apie kriptovaliutas, logistiką ir kitas sritis. Bet kiek netikėtai, dar būdamas pirmame universiteto kurse, jis pasinėrė į maitinimo verslą.

Tiesa, patirties šioje srityje buvo – tėvo valdomoje užeigoje vaikinas jau buvo perėjęs visus laiptelius nuo indų plovėjo, padavėjo, virtuvės darbuotojo iki administratoriaus.

Neretai užsukę klientai ar tiekėjai galvoja, kad jis tik darbuotojas ir prašo pakviesti savininką.

„Privalumas buvo tas, kad šį restoranėlį siūlė perimti už itin nedidelę sumą, kurią turėjau susitaupęs pats. Nereikėjo nei imti paskolų, nei prašyti kažkieno pagalbos. Blogoji pusė buvo ta, kad restoranui tuo metu sekėsi prastai, buvo mažai klientų. Panašu, kad ankstesnieji savininkai norėjo čia sukurti išskirtinę, šiek tiek prabangesnę įstaigą, tačiau dėl tam tikrų priežasčių jiems nepavyko“, – pasakojo jaunasis verslininkas.

Išgelbėjo skanūs dienos pietūs

Jis suprato, kad pagerinti reputaciją bus daug sunkiau nei sukurti ją nuo nulio. Kita vertus, verslas dar veikė. Todėl įvertinęs visas rizikas nusprendė, kad keisti jį palaipsniui į gerąją pusę labiau apsimokės nei startuoti tuščioje vietoje.

Taip vaikinas šių metų kovo mėnesį tapo Kauno Raudondvario plente įsikūrusio restoranėlio „Gossip skonis“ savininku.

„Pirmiausia reikėjo sugalvoti, kokia kryptis geriausiai tiktų restoranui tokioje padėtyje, kas padėtų jį greičiausiai ištraukti iš duobės. Kadangi aplink yra nemažai įmonių, be to, vieta prie svarbios miesto arterijos – Raudondvario pl., nusprendėme siūlyti kokybiškus, gausius ir skanius pietus. Toliau buvo užduotis suburti tinkamą komandą, kuri galėtų paruošti tokį maistą. Nebuvo lengva, bet dabartiniais savo darbuotojais labai džiaugiuosi“, – sakė M.Paulauskas.

Akivaizdu, kad sprendimai dėl verslo krypties pasiteisino.

Pamatę, kad maistas kokybiškas, ėmė grįžti klientai, pajamos stabiliai auga.

Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr./„Gossip skonis“ restoranėlis Kaune
Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr./„Gossip skonis“ restoranėlis Kaune

Greta tradicinių dienos pietų patiekalų – sriubų, troškinių, kepsnių, kotletų, restoranėlis turi savo ir išskirtinių akcentų. Vietoje gaminami didžiuliai čeburekai ir koldūnai. Pastarieji pateikiami gruzdinti, su pačių gamintais padažais.

Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr./„Gossip skonis“ restoranėlis Kaune
Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr./„Gossip skonis“ restoranėlis Kaune

Nereikėjo nei imti paskolų, nei prašyti kažkieno pagalbos.

Sunkiausia – atsakomybės našta

„Sunkiausia buvo suprasti, kad esi pats už viską atsakingas. Rodos, žinai kas tai, tačiau tikrai suvoki tik tada, kai su tuo susiduri. Pajauti tą naštą, kad niekas kitas neateis ir neišspręs – viską turėsi padaryti pats.

Kadangi verslą perėmiau veikiantį, tikėjausi, kad pradžia bus šiek tiek sklandesnė. Tačiau iškart užgriuvo daugybė problemų, kurias reikėjo spręsti čia ir dabar. Teko dirbti ne tik ties įvairiais administraciniais klausimais, bet ir pačiam pristatyti reikalingus produktus, aptarnauti klientus“, – atskleidė pašnekovas, netrukus pradėsiantis antrąjį rinkodaros studijų kursą.

Pasak jo, darbe tekdavo būti nuo ankstaus ryto iki vėlaus vakaro. Vasarą lengviau, o mokslo metais tenka visa tai suderinti su studijomis.

Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr./„Gossip skonis“ restoranėlio jaunasis savininkas Mantas Paulauskas
Restoranėlio „Gossip skonis“ nuotr./„Gossip skonis“ restoranėlio jaunasis savininkas Mantas Paulauskas

Sėkmės skonis skatina naujus planus

Daugelį stebina, kad verslui vadovauja toks jaunas vaikinas – neretai užsukę klientai ar tiekėjai galvoja, kad jis tik darbuotojas ir prašo pakviesti savininką.

Draugai irgi nustebo, kad jis taip greitai ir aktyviai pasinėrė į verslą, tačiau dažnai užsuka aplankyti.

Ar neapmaudu plušėti nuo ryto iki vakaro, kol didelė dalis bendraamžių atostogauja, turi daugiau laiko laisvalaikiui?

„Nė kiek. Priešingai, kyla azartas matant, kaip gerai sekasi gaivinti verslą, kuris jau buvo beveik miręs. Norisi padaryti dar daugiau ir dar geriau. Dabar planuose – skirti daugiau dėmesio pritraukti žmones vakariniam pasisėdėjimui, išgerti kavos, paragauti desertų, išnaudoti lauko terasą. Juk netoli yra Lampėdžio ežeras, kur daug kauniečių važiuoja praleisti laisvalaikio“, – planais dalijosi jaunasis restoranėlio savininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?