Kaip pranešime žiniasklaidai teigia „Maximos“ maisto gamybos vystymo skyriaus vadovo Aidas Poleninas, su tokiais šokoladiniais kremais, kaip, tarkime, „Nutella“, galima pasiruošti daug ir paprastų, ir sudėtingesnių patiekalų.
Šokoladinio kremo ir avižinių dribsnių sausainiai
Ingredientai:
- 10 valg. šaukšt. tirpinto sviesto;
- 2/3 stiklinės rudojo cukraus;
- 2 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 stiklinė miltų;
- 1 stiklinė avižinių dribsnių;
- 0,75 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 2/3 stiklinės šokoladinio kremo;
- 1/3 stiklinės smulkių šokolado gabaliukų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
2. Dideliame dubenyje išmaišykite tirpintą sviestą, cukrų bei vanilinį cukrų.
3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su avižų dribsniais, kepimo milteliais ir druska.
4. Galiausiai sumaišykite ingredientus, esančius abiejuose dubenyse, ir padenkite skardos dugną trupučiu daugiau nei puse gautos masės. Kepkite 10 minučių.
5. Ištraukę apkepusią masę iš orkaitės, padenkite ją šokoladiniu kremu, tačiau tepkite atsargiai, nes iškepta masė bus dar karšta ir minkšta. Kremo sluoksnį pabarstykite šokolado gabaliukais ir lengvai padenkite likusia avižinių dribsnių mase.
6. Kepkite dar 14–16 minučių – tol, kol viršus lengvai pageltonuos. Palaukite, kol sausainių masė atvės, o tuomet supjaustykite gabalėliais.
Šokoladinio kremo ir cinamono pyragas
Ingredientai:
- 450–500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos;
- 0,5 stiklinės šokoladinio kremo;
- cinamono;
- žiupsnelis druskos.
glajui:
- 1 stiklinė cukraus pudros;
- ¼ arbat. šaukšt. vanilės;
- 2 arbat. šaukšt. pieno arba vandens.
Gaminimas:
1. Atšildykite tešlą pagal instrukcijas, nurodytas ant pakuotės.
2.Iškočiotą tešlą aptepkite šokoladiniu kremu, paskanindami jį cinamonu bei žiupsneliu druskos.
3. Iškočiotą tešlą supjaustykite į 16 kvadratėlių (4x4cm). Supjaustytus kvadratėlius sudėkite vieną ant kito į grupes po keturis. Galiausiai, visus sugrupuotus tešlos gabalėlius sustatykite statmenai į pailgą kepimo skardą, uždenkite juos maistine plėvele ir leiskite tešlai iškilti iki ji užpildys kepimo skardą.
4. Tuomet įkaitinkite orkaitę iki 180C laipsnių temperatūros ir kepkite masę apie 40 minučių – tol, kol gražiai paruduos.
5. Pyragui kepant, pradėkite gaminti glajų. Sumaišykite cukraus pudrą, vanilę bei pieną arba vandenį. Jei masė per tiršta, galite įpilti daugiau vandens.
6. Iškepusį pyragą apipilkite glajumi ir, kai atvės, skanaukite.
Nekeptas šokoladinio kremo sūrio pyragas
Ingredientai:
- 680 g sūrio kremo;
- 2 stiklinės šokoladinio kremo;
- 1 stiklinė cukraus pudros;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- 1 stiklinė plaktos grietinėlės.
pagrindui:
- 2,5 stiklinės (apie 26 vienetai) sutrupintų šokoladinių sausainių;
- 6 valg. šaukšt. tirpinto sviesto.
glajui:
- 1 stiklinė šokoladinio kremo;
- 0,5 stilinės plaktos grietinėlės.
papuošimui:
- lazdyno riešutų.
Gaminimas:
1. Į pasirinktą indą sutrupinkite sausainius, supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Paruoštą masę sudėkite į apvalią kepimo skardą bei suspauskite ją prie kepimo skardos dugno. Prieš tai formos šonus plonai patepkite aliejumi tam, kad tortas nepriliptų.
2. Formą su sutrupintų sausainių mase, dengiančia dugną, dėkite į šaldytuvą ir leiskite masei sustingti.
3. Kitame inde iki vientisos masės sumaišykite sūrio kremą bei cukrų.
4. Kitame atskirame dubenyje sumaišykite plaktą grietinėlę iki švelnios konsistencijos ir įdėkite vanilinio cukraus.
5. Sūrio kremo masę supilkite į plaktos grietinėlės masę ir lėtai išmaišykite. Po to sudėkite šokoladinį kremą ir viską sumaišykite iki vientisos masės.
6. Šia paruošta mase padenkite sausainių pagrindą ir viską laikykite šaldytuve bent 6 valandas.
7. Glajų paruošite lengvai pakaitinę plaktą grietinėlę ant vidutinės ugnies. Šiltą grietinėlę sumaišykite su šokoladiniu kremu, o kai glajus atvės, ištepkite juo sūrio pyragą. Papuoškite tortą smulkintais lazdyno riešutais.