Česnakiniai vištienos kepsniukai su rozmarinu
Reikės:
- 3 arb. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 nenuluptos česnako galvutės,
- 8 vištienos blauzdelių,
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- 8 pievagrybių,
- 2 valg. š. sviesto,
- 60 ml sauso baltojo vyno,
- ¾ stiklinės vištienos sultinio,
- 2-3 šakelių šviežio rozmarino,
- saujos šviežių mažų špinatų lapelių,
- ½ citrinos sulčių.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Česnako galvutę apšlakstykite vienu arbatiniu šaukšteliu aliejaus, suvyniokite į foliją ir dėkite valandai kepti. Kai iškeps, padėkite atšalti ir išlukštenkite.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus. Vištieną įtrinkite druska bei pipirais ir apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite iš keptuvės ir padėkite į šalį.
Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, jei reikia, ir 5 minutes pakepinkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius, pabaigoje sudėkite sviestą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Į keptuvę sudėkite sutrintas keptas česnako skilteles, rozmariną, supilkite baltąjį vyną ir vištienos sultinį. Sudėkite vištieną ir kepkite maždaug 6-7 minutes. Suberkite špinatų lapelius, supilkite citrinos sultis ir dar pakaitinkite kelias minutes.
Patiekite su bulvių koše.
Citrininės blauzdelės
Reikės:
- 1 kg blauzdelių,
- 50 ml alyvuogių aliejaus,
- 50 ml šviežiai spaustų citrinų sulčių,
- 2 skiltelių česnakų,
- 1 citrinos žievelės,
- druskos pagal skonį,
- šviežiai maltų juodųjų pipirų,
- citrinos skiltelių papuošimui,
- petražolių papuošimui.
Gaminimas:
Vištienos blauzdeles įtrinkite aliejumi ir citrinos sultimis, susmulkintu česnaku ir citrinos žievele. Pagardinkite druska bei pipirais ir palikite, kad pasimarinuotų.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Dėkite į skardą ir kepkite maždaug valandą, kol gražiai apskrus.
Patiekite papuošę citrinos riekelėmis ir petražolėmis.
Aštrios blauzdelės su pomidorų padažu
Reikės:
- 1,5 kg vištienos blauzdelių,
- 2 valg. š. aliejaus kepimui,
- ½ arb. š. česnakų miltelių,
- ¼ arb. š. kajeno pipirų,
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį,
- 1/3 stiklinės aštraus pomidorų padažo,
- 70 g sviesto.
„Runch“ padažui reikės:
- 200 ml majonezo,
- 100 ml natūralaus jogurto,
- 3 arb. š. saldaus čilli padažo,
- 1 arb. š. Vorčesterio padažo,
- 1 arb. š. vyno acto,
- 1 česnako skiltelės,
- po saują smulkintų petražolių ir krapų,
- po žiupsnelį maltų juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, maltų čilli pipirų.
Gaminimas:
Vištienos blauzdeles įtrinkite aliejumi, česnakų milteliais, kajeno pipirais, druska ir juodaisiais pipirais.
Palikite pasimarinuoti valandai.
Sudėkite blauzdeles į kepimo skardą ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 50-55 minutes, kol gražiai apskrus.
Dubenyje sumaišykite padažą ir ištirpintą sviestą. Visas blauzdeles aptepkite šiuo mišiniu ir dėkite dar į orkaitę kelioms minutėms, kol taps traškios ir apskrudę.
Patiekite su morkų ir salierų stiebų lazdelėmis ir „Ranch“ padažu. Jam dubenėlyje sumaišykite visus ingredientus ir palikite bent pusvalandžiui, kad įgytų tikrąjį skonį.
Marokietiškas pyragas su vištiena
Reikės:
- 1 kg vištienos filė,
- 1 didelio svogūno,
- 2 morkų,
- 1 čili pipiro,
- 100 g datulių be kauliukų,
- didelės saujos petražolių lapelių,
- 250 ml vištienos sultinio,
- 1 valg. š. kokurūzų miltų,
- 1 valg. š. verdančio vandens,
- 3 valg. š. aliejaus kepimui,
- 2 skiltelių česnako,
- 2 arb. š. ciberžolės miltelių,
- 3 arb. š. malto kumino,
- 2 arb. š. maltos kalendros,
- 1 arb. š. druskos,
- 4 lapelių šaldytos sluoksniuotos tešlos,
- 1 kiaušinio,
- žalių salotų patiekimui.
Gaminimas:
Vištieną supjaustykite maždaug 1 cm dydžio gabaliukais ir sumaišykite su 1 valg. š. aliejaus, susmulkintu česnaku, ciberžole, kumynu, kalendra ir druska.
Keptuvėje įkaitinkite 2 valg. š. aliejaus ir pakepinkite susmulkintą svogūną, kol gražiai pagels. Suberkite pasimarinavusią vištieną ir maišydami kepkite maždaug 5 minutes. Paskui suberkite susmulkintas morkas, čili pipirą, datules, petražoles ir supilkite sultinį. Išmaišykite ir leiskite užvirti.
Nedideliame dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus ir verdantį vandenį. Supilkite į vištieną, gerai išmaišykite ir troškinkite maždaug 15 minučių, kol padažas sutirštės. Nuimkite nuo ugnies ir padėkite atvėsti.
Ant kepimo formos padėkite du lapelius šaldytos tešlos ir pakočiokite juos, kad susijungtų bei gautųsi apvali forma. Tešlą įdėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, padarydami aukštus kraštus. Sukrėskite vištienos įdarą ir viršų uždenkite dviem likusiais lapais tešlos. Viršų ištepkite plaktu kiaušiniu ir dėkite kepti maždaug 20 minučių į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Patiekite su žaliomis salotomis.
Indiškas vištienos troškinys per 5 minutes
1 porcijai reikės:
- 1 arb. š. aliejaus kepimui,
- 150 g vištienos filė, gali būti krūtinėlės arba šlaunelių mėsa be odos ir kaulų,
- 1 nedidelio svogūno,
- 1 arb. š. tarkuoto šviežio imbiero arba žiupsnelio džiovinto,
- 1/3 arb. š. prieskonių „Garam masala“,
- ½ arb. š. malto kumino,
- 3 valg. š. vištienos sultinio,
- 1 valg. š. aštraus česnakinio pomidorų padažo,
- 1-2- valg. š. grietinės,
- sauja šviežių kalendrų lapelių,
- druskos pagal skonį.
Gaminimas:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 1-2 minutes ant didelės kaitros pakepinkite susmulkintą vištieną su svogūnu ir imbieru. Sumažinkite kaitrą ir suberkite kuminą bei „garam masala“ prieskonius, pamaišę kepkite dar minutę. Sudėkite pomidorų padažą, grietinę, supilkite vištienos sultinį, suberkite pusę kiekio kalendros ir troškinkite kelias minutes, kol vištiena bus iškepusi. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir patiekite pabarstę likusia kalendra. Skaniausia su ryžiais.
Gardžių atradimų virtuvėje!